Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Vēl vienu zeltu pludmales volejbolā Vācijai atnes Ludviga/Valkenhorsta

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vēl vienu zeltu pludmales volejbolā Vācijai atnes Ludviga/Valkenhorsta
Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta
Foto: AFP/Scanpix

Otrās vasaras olimpiskās spēles pēc kārtas zeltu pludmales volejbolā spējis izcīnīt kāds no Vācijas duetiem. Ja Londonā triumfēja vīri, tad Riodežaneiro dāmas. Finālā Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta pārliecinoši pārspēja mājinieces Agatu un Barbaru, bet cīņā par bronzu uzvaru svinēja titulētās Kerija Velša Dženingsa un Eiprila Rosa no ASV.

Spēle par 3. vietu

Olimpisko spēļu finālā sevi vēlējās redzēt trīskārtējā olimpiskā čempione Kerija Velša Dženingsa, kura pārī ar Eiprilu Rosu nevainojami aizvadīja turnīru līdz pusfinālam, kurā piekāpās mājiniecēm Agatai Bednarčukai un Barbarai de Freitai. ASV dueta pretinieces cīņā par bronzas godalgām bija citas brazīlietes Larisa Maestrini un Talita Roča, kuras savu skatītāju priekšā vēlējās reabilitēties par zaudējumu pusfinālā.

Mača ievadā ar 3:1 vadībā izvirzījās Brazīlijas pludmales volejbolistes. Ilgi nebija jāgaida, lai Velša Dženingsa atspēlētu deficītu. Viņa ar bloku glāba vairākus uzbrukumus, saglabājot ASV duetam minimālu vadību (6:5). Pēc tam brazīlietes atguva minimālu vadību, bet divu punktu pārsvaru ieguva uzreiz pēc tehniskā pārtraukuma (12:10). Pie rezultāta 13:12 brazīlietes uzvarēja garu izspēli, ievadot izšķirošo izrāvienu, kas noslēdzās ar piecu punktu pārsvaru. ASV pludmales volejbolistes pievilka līdz trīs punktiem, bet Larisa un Talita galu galā uzvarēja setu ar rezultātu 21:17.

Otrā seta ievadā brazīlietes turpināja iesākto, izvirzoties vadībā ar 6:4. Seta vidū rezultāta starpība jau bija trīs punkti un nekas neliecināja par kādu pavērsienu mačā. Īsi pēc tehniskā pārtraukuma ASV duets izmantoja pretinieču kļūdas, veicot 5:0 izrāvienu un iekrājot trīs punktu pārsvaru (17:14). Brazīlietes vēl centās ko saglābt, bet ASV duets uzvarēja setu ar 21:17. Trešajā setā intriga saglabājās līdz rezultātam 9:8, kad ASV duets salauza savas pretinieces. Velša Dženingsa un Rosa spēja veikt 6:1 izrāvienu un izcīnīt bronzas godalgas ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:17, 15:9).

Fināls

Brazīlijas līdzjutējus bez savu duetu piedalīšanās finālā neatstāja jau minētās Agata un Barbara, kurām par zelta godalgām vajadzēja cīnīties ar Larisas un Talitas pāridarītājām Lauru Ludvigu un Kiru Valkenhorstu no Vācijas.

Lielā fināla ievadā ar 3:1 vadībā izvirzījās Agata un Barbara, bet vācietes spēja apturēt pretinieces un atjaunot līdzsvaru uz tablo (4:4). Vēja brāzmas ietekmēja mača gaitu, bet abiem duetiem apstākļi bija vienādi. Meistarība bija šo situāciju labāk izmantot. Uzreiz pēc tam brazīlietes atjaunoja divu punktu vadību, bet Ludvigas serve sagādāja problēmas pretiniecēm, kas ļāva atgūt zaudēto un arī pārņemt vadību (7:6). Turpinājumā vācietēm bija divas ļoti labas iespējas palielināt pārsvaru, bet brazīlietes spēja nospēlēt pietiekami pārliecinoši, lai neaizlaistu pretinieces izrāvienā. Tādējādi tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 Vācijas dueta labā.

Seta otro pusi labi sāka mājinieces, pārņemot vadības grožus savās rokās (13:12), bet tā tas palika tikai uz brīdi, jo Ludviga atkal izcēlās uz serves līnijas, izkārtojot Vācijas duetam četru punktu pārsvaru (17:13). Lai arī brazīlietes vēl spēja sadeldēt rezultāta starpību uz pusi, vācietes nosargāja panākumu pirmajā setā ar rezultātu 21:18.

Otro setu ar diviem punktiem sāka vācietes, kuras turpināja dominēt aizsardzībā un pie tīkla. Valkenhorsta divreiz bloķēja pretinieču uzbrukumus, bet Ludviga atspēlēja bumbas aizsardzībā. Vācijas duets izvirzījās vadībā ar 5:1, liekot pretiniecēm ņemt pārtraukumu. Brazīlietes ar serves palīdzību atspēlēja pāris punktus, bet tas arī bija viss. Valeknhorsta atkal nospēlēja lieliski pie tīkla, palielinot pārsvaru līdz pieciem punktiem (10:5). Brazīlijas pludmales volejbolistes nespēja atrast pretargumentus Vācijas dueta spēlei. Rezultāta starpība visu laiku turējās ap pieciem - sešiem punktiem, bet pēc tehniskā pārtraukuma Agata sadeldēja to līdz trīs punktiem (12:15). Valkenhorsta ne visai labi uzņēma serves, kas neļāva pārliecinoši uzbrukt. Brazīlietes bija tuvu, lai atspēlētu vēl vienu punktu, bet bumba tomēr bija pārāk tuvu tīklam. Līdz pat seta beigām Valkenhorsta vairs nesalūza. Ludviga atzīmējās ar kārtējo lielisko servi, tiekot pie eisa. Vācietēm pēdējo divu dienu laikā otro reizi izdevās teju apklusināt pārpildītās tribīnes, triumfējot lielajā finālā ar rezultātu 2:0 (21:18, 21:14).

Līdz ar to Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola čempionu un tautiešu Juliusa Brinka un Jonasa Rekermana priekšā atkārtoja viņu sasniegto, izcīnot zelta godalgas.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-18 08:30, pirms 8 gadiem
Laura un Kira rullē!!!

     [+] [-]

, 2016-08-18 08:31, pirms 8 gadiem
HAHAHA, Laura un Kira visu sezonu rādīja sniegumu, arī pārspējot grandslam brazīlietes, pelnīti!!! Bez jebkādiem variantiem!

     [+] [-]

, 2016-08-18 11:45, pirms 8 gadiem
Vinas jau vareja beigas ķeseles paradit ar butu bijis forši!