Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Handbolā vīriešiem poļi sakauj Horvātiju

Krišs Upenieks

Handbolā vīriešiem poļi sakauj Horvātiju
Polijas izlase
Foto: AP/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu handbola turnīrā šonakt noskaidrotas atlikušās divas pusfinālistes, un par tām kļuva Dānijas un Polijas valstsvienības.

Pēc Latvijas laika jau trešdien Riodeženairo handbola turnīrā tika noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes. Francijas ar 34:27 interesantā spēlē apspēlēja mājinieci Brazīliju, bet Vācija pilnīgi nekādus variantus neatstāja Kataru pārstāvošajiem handbolistiem - 34:22.

Naktī uz ceturtdienu Dānija favorītes lomā spēkojās ar Slovēnijas izlasi. Mača pirmajās puslaikā praktiski visu laiku minimāls pārsvars piederēja dāņiem, kuri līdz puslaika beigām to palielināja līdz trim punktiem - 16:13. Stabili Dānija aizvadīja arī spēles otro nogriezni un uzvarēja ar itin pārliecinošu 37:30.

Ar astoņiem vārtu guvumiem rezultatīvākie Dānijas izlases sastāvā bija Lase Svans un Mikels Hansens. Slovēnijas rindās sešus vārtus iemeta Marko Bezjaks un Blazs Jančs.

Agrā ceturtdienas rindā spēlēja Horvātija pret Poliju. Lai gan olimpisko spēļu turnīru poļi iesāka ar diviem zaudējumiem, turpinājumā izlase demonstrējusi ļoti labu handbolu, kas turpinājās arī pirmajā puslaikā pret horvātiem - 18:14. Otrajā spēles daļā horvāti spēja ierobežot Polijas uzbrukumu, divas reizes pat bija neizšķirts (25:25, 26:26), tomēr poļi aizvadīja spilgtu galotni un nedaudz negaidīti izslēdza vienu no medaļu pretendentēm - 30:27.

Karols Bieleckis Polijas izlases sastāvā realizēja 12 no izpildītajiem 15 metieniem, bet ar simtprocentīgu realizāciju izcēlās Kšištofs Lijevskis, kuram šoreiz septiņi precīzi metieni. Horvātijas sastāvā pa septiņiem vārtiem guva Ivans Čupičs un Luka Stepančičs.

Piektdien 21:30 pēc Latvijas laika pusfinālā spēkosies Vācija un Francija, bet naktī uz sestdienu 2:30 paredzēta Dānijas un Polijas cīņa.

Handbols vīriešiem, ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
Brazīlija - Francija27:34
Vācija - Katara34:22
Dānija - Slovēnija37:30
Horvātija - Polija27:30