Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbola titānu cīņā uzvara Alisonam un Brunu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pludmales volejbola titānu cīņā uzvara Alisonam un Brunu
Alisons Čeruti un smiltīs Fils Dalhauzers
Foto: rio2016.fivb.com

Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu pludmales volejbola turnīrā noskaidrojies pirmais pusfināla pāris. Ceturtdaļfinālā starp diviem pludmales volejbola smagsvariem brazīlieši Alisons un Brunu pārspēja Nikolasu Lusenu un Filu Dalhauzeru no ASV, bet Nīderlandes duetu duelī pārāki bija Aleksandrs Brūvers un Roberts Mēvsens.

Vīru ceturtdaļfināli sākās ar pludmales volejbola titānu cīņu. Mājinieku cerības Alisons Čeruti un Brunu Oskars Šmits mērojās spēkiem ar Nikolasu Lusenu un Filu Dalhauzeru no ASV. Tieši Alisona un Dalhauzera dueli ar lielu nepacietību gaidīja liela daļa pludmales volejbola līdzjutēju, iespējams, šim mačam esot pat fināla vērtē.

Maču dueti sāka līdzīgi, bet pirmie izrāvienu veica mājinieki, kad Brunu vairākkārt lieliski nospēlēja aizsardzībā, izvirzot Brazīlijas duetu vadībā ar 8:5. Neilgi pēc tam brazīliešu spēle uz Lusenu turpināja nest augļus, Alisonam bloķējot viņa uzbrukumu (10:6). Situāciju ar eisu uzlaboja Dalhauzers, bet pirms tehniskā pārtraukuma precīza serve arī Lusenam, sadeldējot deficītu līdz minimumam. Pēc tehniskā pārtraukuma pie Brunu serves amerikāņi nesapratās savā starpā, kas beidzās ar neatņemtu servi. Uzreiz pēc tam blokā nospēlēja Alisons, atjaunojot četru punktu pārsvaru (14:10). Ar to izrādījās pilnīgi pietiekami, lai nodrošinātu sev uzvaru pirmajā setā. Lusena nebija spējīgs regulāri noslēgt uzbrukumus, kas beidzās ar brazīliešu panākumu - 21:14.

Otro setu vairāk nekā negaidīti labi sāka ASV duets, izvirzoties vadībā ar 5:0. Brazīlieši tik viegli viss nesamierinājās ar situāciju, lēnām sākot atgūt zaudēto. Viņi turpināja spēlēt uz Lusenu, kurš nereti netika galā ar saviem pienākumiem servju uzņemšanā un punktu gūšanā. Pirms tehniskā pārtraukuma uzbrukumā kļūdījās arī Alisons, ļaujot ASV duetam uzelpot (12:8). Pēc atpūtas Brunu lieliski nospēlēja aizsardzībā, bet izspēli ar bloku noslēdza Alisons, atkal sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (11:13). Mājinieku prieki gan bija īsi, jo Dalhauzers arī spēja apturēt Alisona uzbrukumus, panākot 16:11. Līdzīgi ka brazīlieši pirmajā setā, otrajā ASV duets pretiniekus vairs nepielaida klāt, uzvarot ar 21:12.

Tādējādi šis smagsvaru duelis bija jāizšķir trešajā setā. Tā ievadā amerikāņi netika galā ar Brunu servēm, bet pēc Alisona bloka rezultāts jau bija 3:0. Savu ietekmi uz spēli atstāja arī vējš, te palīdzot vienam, te otram pārim. ASV duetam punkti nāca ar grūtībām un smagu cīņu, bet tas deva vēlamo rezultātu (5:6). Diemžēl ātri atgūtais tika arī pazaudēts. Apbrīnojami aizsardzībā turpināja spēlēt mājinieki, sperot platu soli pretī uzvarai - 10:5. Seta turpinājumā brīnumi vairs nenotika, Brazīlijas duetam uzvarot šo svarīgo dueli ar rezultātu 2-1 (21:14, 12:21, 15:9). Līdz ar to otrās olimpiskās spēles pēc kārtas ASV vīru dueti par medaļām necīnīsies.

Līdzīgi kā Itālijas pāru duelis astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā bija jāizspēlē Nīderlandes pāru duelis, kurā tikās Reinders Numerdors/Kristians Varenhorsts un Aleksandrs Brūvers/Roberts Mēvsens. Īpaši uzvarēt vēlējās Numerdors, kuram līdz bronzas godalgai Londonā pietrūka tik maz, atzīstot latviešu Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa pārākumu.

Spēles ievadā cīņa ritēja punkts punktā, bet pirmie divu punktu pārsvaru ieguva Brūvers un Mēvsens, kad Brūvers spēja atspēlēt bumbu aizsardzībā pēc Numerdora uzbrukuma. Līdz tehniskajam pārtraukumam Brūveram un Mēvsenam izdevās iekrāt arī trīs punktu pārsvaru (12:9). Seta otrajā pusē nomināli labākais Nīderlandes duets soļoja pretī uzvarai, bet tad Varenhorsts ar Numerdoru veica izrāvienu, pārņemot vadības grožus savās rokās (17:16). Seta liktenis izšķīrās tā galotnē, kas nedaudz ieilga. Punktu tai pielika Mēvsena izpildītais eiss - 25:23.

Otro setu nedaudz labāk sāka Numerdors, ar kura pūlēm izdevās izvirzīties vadībā ar 5:3. Brūvers uzreiz atbildēja ar eisu un atspēlēšanos aizsardzībā - 6:5. Tuprinājumā Brūvers un Mēvsens palielināja savu pārsvaru līdz četriem punktiem (11:7), bet atkal nespēja to nosargāt (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma ātri gan viss tika salikts savās vietās. Brūvers un Mēvsens atjaunoja četru punktu pārsvaru, kāds tas arī palika, noslēdzoties otrajam setam. Tādējādi tieši šie divi Nīderlandes pludmales volejbolisti pusfinālā mērosies spēkiem ar brazīliešiem Alisonu un Brunu - 2-0 (25:23, 21:17).

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 1/4 fināli, 15. augusts

SpēleRezultāts
Lusena/Dalhauzers (ASV) - Alisons/Brunu (Brazīlija)1-2 (14:21; 21:12; 9:15)
Numerdors/Varenhorsts (Nīderlande) - Brūvers/Mēvsens (Nīderlande)0-2 (23:25; 17:21)
Nikolai/Lupo (Itālija) - Ļamins/Barsuks (Krievija)
Semjonovs/Krasilņikovs (Krievija) - Diass/Gonsaless (Kuba)

     [+] [-]

, 2016-08-16 00:42, pirms 8 gadiem
Vismaz 2 Eiropas pāri būs pusfinālā

     [+] [-]

, 2016-08-16 02:48, pirms 8 gadiem
Cerams, ka šis spēle kaut kur parādīs.
Ne ltv7, ne viasat neparādīja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-16 08:41, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Cerams, ka šis spēle kaut kur parādīs.
Ne ltv7, ne viasat neparādīja
Cerība ka parādīs uz krieviem! Krievijas TV rullē ne tikai Latgalē.

     [+] [-]

, 2016-08-16 10:16, pirms 8 gadiem
Titāni cīnās, bet ko dara mūsu pigmeji?