Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Vācietes apbēdina Brazīliju, Volša Dženingsa noliek čempiones pilnvaras

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vācietes apbēdina Brazīliju, Volša Dženingsa noliek čempiones pilnvaras
Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta
Foto: AP/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola finālā spēlēs Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta. Vācietes pusfinālā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:12) pārspēja mājinieku cerības Larisu un Talitu. Tikmēr olimpiskās čempiones pilnvaras nolika Kerija Volša Dženingsa no ASV, kura kopā ar Eiprilu Rosu atzina brazīliešu Agatas un Barbaras pārākumu.

Dāmu turnīra pusfinālā iekļuva visas favorītes, lai gan mājinieču ceļš līdz tam nebija no vieglajiem. Nu jau favorīti kādā noteiktā mačā vairs nevarēja noteikt. Pirmajā pusfinālā spēkiem mērojās Larisa Maestrini/Talita Roča no Brazīlijas un Laura Ludviga/Kira Valkenhorsta no Vācijas.

Spēles ievadā divus punktus guva Valkenhorsta, bet pēc Talitas eisa rezultāts atkal kļuva neizšķirts (3:3). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad Larisa nospēlēja aizsardzībā, pirmo reizi dodot divu punktu pārsvaru mājiniecēm. Valkenhorstai atkal izdevās gūt divus punktus pēc kārtas, atjaunojot līdzsvaru uz tablo - 10:10. Pēc tehniskā pārtraukuma vācietēm radās problēmas ar Larsisas serves uzņemšanu, kas beidzās ar nonākšanu iedzinējos ar rezultātu 11:14. Situācija laboja Valkenhorsta, kura lieliski nospēlēja pie tīkla, atgūstot zaudēto (14:14). Seta turpinājumā vācietēm izdevās atspēlēties aizsardzībā un iegūt divu punktu pārsvaru (18:16). Brazīlijas duets nespēja atspēlēt nelielo deficītu, pirmajam setam noslēdzoties ar rezultātu 21:18 Ludvigas un Valkenhorstas labā.

Otrajā setā Brazīlijas pludmales volejbolistes nonāca ļoti sarežģītā situācijā. Vācietes dominēja laukumā, izvirzoties vadībā ar 7:2. Brazīlietes atspēlēja pāris punktus uz pretinieču kļūdu rēķina, bet drīz vien pēc Valkenhorstas bloka rezultāta starpība atkal sasniedza piecus punktus (11:6). Pirms tehniskā pārtraukuma vēl vienu punktu ar servi guva Ludviga, kas jau nozīmēja, ka mājiniecēm vajadzēja paveikt brīnumu, lai nezaudētu šo maču. Pēc atpūtas Ludviga un Valkenhorsta pārliecinoši turpināja savu ceļu pretī finālam. Pilnās tribīnes jau kļuva arvien klusākas, saprotot, ka Larisai un Talitai neizdosies attaisnot cerības un izcīnīt zelta medaļas. Maksimums, ko viņas spēja, bija sasniegt bronzas godalgas. Ludviga un Valkenhorsta triumfēja pusfināla cīņā ar 2-0 (21:18, 21:12).

Otrā pusfinālā tikās ASV triecienduets Kerija Volša Dženingsa/Eiprila Rosa un pēdējā Brazīlijas cerība sieviešu turnīrā, Agata Bednarčuka un Barbara de Freita.

Maču nedaudz labāk sāka Brazīlijas duets, iegūstot trīs punktu pārsvaru (7:4). ASV pludmales volejbolistes sekmīgi atspēlējās, panākot izlīdzinājumu (9:9). Pēc tehniskā pārtraukuma ASV duets vairākkārt ieguva minimālu vadību, bet, tuvojoties seta izskaņai, arī divu punktu pārsvaru (18:16). Novest setu līdz uzvarai gan neizdevās. Seta galotnē lieliski nospēlēja Barbara, kura ar eisu arī izrāva uzvaru ar 22:20.

Otrā seta ievadā Agata atzīmējās ar eisu, izvirzot Brazīlijas duetu vadībā ar 3:1. Izrāvienu izdevās turpināt ar diviem blokiem, palielinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem (6:2). ASV pludmales volejbolistes atbildi parādā nepalika, atbildot ar to pašu, kas nozīmēja neizšķirtu uz tablo (8:8). Pirms tehniskā pārtraukuma Volša Dženingsa raidīja bumbu autā, atkal dodot pretiniecēm divu punktu pārsvaru (9:11). Pēc atpūtas Rosa atzīmējās ar eisu, labojot komandas biedres kļūdu. Pēc garākas izspēles, kurā visu iespējamo darīja Rosa, Agata tomēr spēja gūt punktu, izvirzot Brazīlijas duetu vadībā ar 14:12. Drīz vien tika aizvadīta vēl viena gara izspēle, Agatai ar trīs blokiem palielinot rezultāta starpību līdz trīs punktiem (17:14). Šis pārsvars netika izlaists, Agatai un Barbarai iekļūstot finālā - 2-0 (22:20, 21:18). Tādējādi Kerija Volša Dženingsa neizcīnīs ceturto zelta medaļu pēc kārtas olimpiskajās spēlēs.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-16 22:50, pirms 8 gadiem
ĀĀ, tomēr piedalās Šis duets Vācijas, atčuhnijāties autoriņi, zaudēja jūsu brazīlietes...
Par spēli, bez variantiem, šogad Laurai un Kirai TĀDA forma, kā savu laik Šmēdiņam un Somoilovam, nav pretinieces viņām!

Laura, Kira, Laura, Kira BUM BUM BUM!!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-16 23:32, pirms 8 gadiem
Vācietes kā tādas diskmetējas noslaucīja brazilānes!!!
Iespaidīgs mačs.
Domāju, ka Latvijā 8niekā tiktu pie večiem uz veču tīkla.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-16 23:44, pirms 8 gadiem
3 mačbumbas izlaida barazilānes..........

  -2 [+] [-]

, 2016-08-17 07:09, pirms 8 gadiem
8niekā Latvijā?? Blondā spēlē labāk par samoilovu.

Bet Barbara arī nav ar pliku roku ņemama.

     [+] [-]

, 2016-08-17 10:05, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: 3 mačbumbas izlaida barazilānes..........
kā tieši izlaida. viena no komandām bezcerīgi zaudēja otra uzvarēja?? :/

     [+] [-]

, 2016-08-17 12:26, pirms 8 gadiem
Kā var rakstīt, ka noliek olimpisko čempionu pilnvaras? ...Londonas olimpiskais čempions ir uz mūžu!
p.s.tiesa gan - var atņemt par dopingu kà krievietēm Pekinas čempionēm stafetē...bet šoreiz nav šis gadījums

     [+] [-]

, 2016-08-17 13:55, pirms 8 gadiem
Mr.Eksperts1 rakstīja: kā tieši izlaida. viena no komandām bezcerīgi zaudēja otra uzvarēja?? :/
tas bija par puišiem runa