Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Velša Dženingsa/Rosa turpina dominēt, Agata/Barbara pārspēj krievietes

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Velša Dženingsa/Rosa turpina dominēt, Agata/Barbara pārspēj krievietes
Kerija Velša Dženingsa un Eiprila Rosa
Foto: SIPA/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīrā noskaidrotas visas pusfinālistes. Iztiekot bez pārsteigumiem tajā iekļuva visas favorītes, ceturtdaļfināla cīņās uzvarot amerikānietēm Kerijai Velšai Dženingsai/Eiprilai Rosai un brazīlietēm Agatai/Barbarai.

Pirmajās divās ceturtdaļfināla spēlēs uzvarēja favorītes, bet īpaši smags ceļš līdz pusfinālam bija mājiniecēm Larisai un Talitai, kuras guva panākumu vien sīvā trīs setu cīņā. Nu mājinieku līdzjutēji gaidīja uzvaru no nomināli otrā Brazīlijas dueta Agatas Bednarčukas un Barbaras de Freitas, kurām vajadzēja spēkoties ar astotdaļfinālā pārsteigumu sagādājušajām krievietēm Jekaterinu Birlovu un Jevgēņiju Ukolovu.

Maču sekmīgi sāka Agata, dodot savam duetam 4:1 vadību. Drīz vien krievietēm izdevās panākt izlīdzinājumu (6:6), bet tad atkal neliels izrāviens mājiniecēm un uz tablo 11:8. Pēc tehniskā pārtraukuma situācija strauji mainījās. Krievietes sāka pilnībā dominēt laukumā, raiti audzējot savu pārsvaru. Viss liecināja par to, ka brazīlietes pirmo setu zaudēs, jo jau atradās iedzinējos ar 13:19, bet nekā. Agata un Barbara tik viegli vis nepadevās, sākumā sadeldējot rezultāta starpību līdz minimumam, tad atspēlējot trīs setbumbas un galu galā salaužot pretinieces - 23:21.

Otrā seta ievadā Agata un Barbara guva pirmos četrus punktus, savu pārsvaru kādu laiku spējot noturēt. Ukolovai pēc sekmīgas darbības aizsardzībā izdevās sadeldēt deficītu uz pusi (8:6). Prieki gan bija īsi, jo viņa pēc tam atdūrās Agatas blokā. Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja punkts punktā, kad kārtējo uzbrukumu aizsardzībā atspēlēja mājinieces, sasniedzot piecu punktu pārsvaru (13:8). Ja brazīlietes pēc tehniskā pārtraukuma spēja lauzt cīņas gaitu un atņemt pretiniecēm uzvaru pirmajā setā, tad Krievijas pludmales volejbolistēm, kas tāds nebija pa spēkam. Ar retām kļūdām uzbrukuma sitienos brazīlietes soļoja pretī pusfinālam. Pēc spēcīgas un precīzas Birlovas serves Krievijas duets sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, bet tas arī bija viss. Agata un Barbara svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0 (23:21, 21:16).

Noslēdzošajā ceturtdaļfināla cīņā vietu pusfinālā centās nodrošināt ASV pludmales volejbolistes Kerija Velša Dženingsa un Eiprila Rosa, kurām vajadzēja cīnīties ar austrālietēm Talikvu Klensiju un Luīzi Bodenu. Abi no duetiem Rio nebija piedzīvojis zaudējuma rūgtumu, kas solīja interesantu spēli.

Mačs iesākās ar Bodenas bloku, bet brīdi vēlāk divus uzbrukumus nespēja precīzi noslēgt Rosa, rezultātam kļūstot 4:1. Nākamajās izspēlēs lieliski pie tīkla nospēlēja Velša Dženingsa, kuru austrālietes nespēja apspēlēt divas reizes pēc kārtas. ASV pludmales volejboliste vairākkārt atspēlēja pretinieču uzbrukumus līdz pati guva punktu, raidot bumbu laukuma centrā - 4:4. Turpinājumā cīņas ritēja punkts punktā, bet tad sarežģītu bumbu atspēlēja amerikānietes, galu galā Bodenai atduroties Velšas Dženingsas blokā - 10:8. Pēc tehniskā pārtraukuma ASV duets salauza pretinieču pretestību, pārliecinoši uzvarot pirmo setu ar rezultātu 21:14.

Otro setu dueti iesāka līdzīgi, bet tad ASV pludmales volejbolistes pa reizei sekmīgi nospēlēja aizsardzībā, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 6:3. Austrālijas pludmales volejbolistes paņēma pārtraukumu, pēc kura sekmīgi blokā nospēlēja Klensija, atjaunojot minimālu starpību. Drīz vien Rosa nenoslēdza vēl vienu uzbrukumu, rezultātam kļūstot neizšķirtam (8:8). Pēc tehniskā pārtraukuma atkal blokā izcēlās Velša Dženingsa, bet brīdi vēlāk lieliska epizode aizsardzībā Rosai, pēc kuras ar negaidītu māņu sitienu izdevās panākt trīs punktu pārsvaru - 14:11. ASV duets bija uz viļņa, kamēr austrālietes nespēja sekmīgi noslēgt savus uzbrukumus. Rezultāta starpība ātri vien pieauga līdz pieciem punktiem, ar ko arī seta un mača liktenis bija izšķirts. ASV pludmales volejbolistes turpināja rādīt brīnumus aizsardzībā, pelnīti izcīnot uzvaru par prieku arī sanākušajiem līdzjutējiem, tostarp ASV vīriešu basketbola izlases spēlētājiem, ar rezultātu 2:0 (21:14, 21:16).

Līdz ar to pirmajā pusfinālā spēkiem mērosies mājinieces Larisa/Talita un vācietes Ludviga/Valkenhorsta, bet otrajā Agata/Barbara mēģinās apturēt Velšu Dženingsu un Eiprilu Rosu.

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 1/4 fināli, 14. augusts

SpēleRezultāts
Pavana/Benslija (Kanāda) - Ludviga/Valkenhorsta (Vācija)0-2 (14:21; 14:21)
Larisa/Talita (Brazīlija) - Heidrika/Zumkere (Šveice)2-1 (21:23; 27:25; 15:13)
Agata/Barbara (Brazīlija) - Ukolova/Birlova (Krievija)2-0 (23:21; 21:16)
Velša Dženingsa/Rosa (ASV) - Bodena/Klensija (Austrālija)2-0 (21:14; 21:16)

     [+] [-]

, 2016-08-15 10:18, pirms 8 gadiem
Eh, beigās autors vēl uzrakstīs, ka neticami, bet Laura ar Kiru uzvarēja turnīru, pat ja bija pārliecinošāka uzvara nekā amerikānietēm...