Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Šveicietes pakutina nervus Brazīlijai, Larisa un Talita iekļūst pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šveicietes pakutina nervus Brazīlijai, Larisa un Talita iekļūst pusfinālā
Talita uzbrukumā pret Heidriku
Foto: AFP/Scanpix

Tuvu sensācijai Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīrā bija Šveices pludmales volejbolistes Nadīna Zumkere un Joana Heidrika no Šveices, kuras fināla cienīgā spēlē ar 1-2 piekāpās mājinieku cerībām Larisai un Talitai. Tikmēr droši pusfinālā iesoļoja vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta.

Ja vīru turnīrā pārsteigumu netrūkst un jebkurš no duetiem vēl var pacīnīties par medaļām, tad sieviešu turnīrā iezīmējās četri konkrēti favorīti uz uzvaru - divi Brazīlijas un pa vienam Vācijas un ASV duetam. Kā pirmās laukumā devās vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta, kuru pretinieces bija kanādietes Sāra Pavana un Hetere Benslija. Abi šie dueti samērā pārliecinoši pārvarēja astotdaļfināla barjeru, bet favorītu statusu saglabāja vācietes.

Pirmo setu labāk iesāka kanādietes, pēc garas izspēles izvirzoties vadībā ar 3:1. Tiesa nākamos trīs punktus guva Vācijas pludmales volejbolistes (4:3). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet tad Valkenhorsta izcēlās ar diviem eisiem, uzsākot vāciešu izrāvienu. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc tehniskā pārtraukuma savu arsenālu parādīja Ludviga, izšķirot pirmā seta likteni. Vairāki eisi un darbības aizsardzībā ļāva iekrāt septiņu punktu pārsvaru, kas tika nosargāts arī seta galotnē - 21:14.

Arī otrajā setā labāk spēlēja vācietes, izvirzoties vadībā ar 7:4. Vācijas duets spēlēja uz Bensliju, kura ik pa laikam kļūdījās, ļaujot audzēt pārsvaru (13:8). Pēc tehniskā pārtraukuma kanādietes nedaudz atspēlējās, bet atkal sekoja kritums sniegumā. Kanādietes nespēja noslēgt vieglus uzbrukumus, kas lika nonākt iedzinējos ar 11:16. Viņām olimpiskais turnīrs strauji tuvojās beigām, bet Kanādas pludmales volejbolistes tāpat centās paveikt maksimumu, cīnoties līdz galam. Tikmēr Ludviga un Valkenhorsta seta nesamazināja apgriezienus ne uz brīdi, apliecino savu favorītu statusu. Galu galā vācietēm pārliecinoša uzvara pirmajā ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:14).

Otrā mačā mājinieku lielākās cerības, Larisa Maestrini un Talita Roča, sacentās ar Nadīni Zumkeri un Joanu Heidriku no Šveices, kuras ne bez grūtībām pārvarēja astotdaļfinālu. Brazīlijas pludmales volejbolistes bija mača favorītes, īpaši pie pilnajām Kopakabanas pludmalē novietotā stadiona tribīnēm, bet spēle izvērtās negaidīti spraiga.

Larisa un Talita mača ievadā izvirzījās vadībā ar 4:1, bet Šveices pludmales volejbolistes atspēlējās. Turoties līdzās, viņas sagaidīja savu iespēju, pārņemot vadības grožus savās rokaš (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma minimālais pārsvars tika noturēts, ievadot spraigu pirmā seta galotni. Tajā ļoti labi aizsardzībā nospēlēja Zumkere, bet ar to izrādījās par maz. Brazīlietes atspēlēja divas setbumbas, bet galu galā ar to bija par maz. Šveicietes izrāva uzvaru ar 23:21.

Otro setu atkal ar 4:1 izrāvienu sāka mājinieces, bet šveicietes uzreiz spēja atjaunot līdzsvaru uz tablo. Turpinājumā maksimums divu punktu vadībā turējās Larisa un Talita, bet šveicietes savu panāca pēc tehniskā pārtraukuma, pēc Heidrihas bloka pārņemot vadību (13:12). Turpinājumā abi dueti punktus guva pārmaiņus līdz ar atkārtojuma palīdzību tika fiksēts auts un jau 16:14 Šveices dueta labā. Ja iepriekšējos mačos brazīlietes ļoti labi cēla bumbas aizsardzībā, tad ar šveiciešu uzbrukumu atkošanu nebija tik vienkārši. Savu darīja arī pārpildītās tribīnes, uzliekot papildus slogu. Savu gan tomēr izdevās panākt, svarīgā brīdī bloku uzliekot Talitai (19:19). Brazīlietes vēl joprojām bija bezdibeņa malā, bet pēc atspēlētas mačbumbas pašas tika pie setbumbas. Brīdi vēlāk jau šveicetēm bija otrā mačbumba, kuru brazīlites atspēlēja vien par mata tiesu. Veiksme tomēr bija mājinieču sabiedrotā, puktu setam ar bloku pieliekot Talitai - 27:25.

Izšķirošo trešo setu labāk sāka Šveices pludmales volejbolistes, kuras izvirzījās vadībā ar 4:2 un bija tuvu, lai gūtu arī piekto punktu. Līdzsvaru uz tablo atjaunoja Talita, atzīmējoties ar eisu. Drīz vien brazīlietes arī pārņēma vadību, cenšoties izbēgt no sensācijas. Šveicietes paņēma pārtraukumu, pēc kura turpināja fināla cienīgu cīņu. Šveices pludmales volejbolistes centās vairāk uzbrukt ar kārtīgiem sitieniem, kamēr brazīlietes ar gudriem un sarežģītiem māņu sitieniem. Šoreiz labākas izrādījās mājinieces, izvirzoties vadībā ar 11:9. Pēc Heidrikas sitiena autā bija skaidrs, ka Larisai un Talitai ar trīs punktu pārsvaru pietiks uzvarai. Tā arī notika, mačam noslēdzoties ar laimīgu brazīliešu uzvaru un iekļūšanu pusfinālā - 2-1 (21:23, 27:25, 15:13).

Divas atlikušās ceturtdaļfināla spēles sieviešu turnīrā risināsies plkst. 5:00 un 6:00 pēc Latvijas laika.

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 1/4 fināli, 14. augusts

SpēleRezultāts
Pavana/Benslija (Kanāda) - Ludviga/Valkenhorsta (Vācija)0-2 (14:21; 14:21)
Larisa/Talita (Brazīlija) - Heidrika/Zumkere (Šveice)2-1 (21:23; 27:25; 15:13)
Agata/Barbara (Brazīlija) - Ukolova/Birlova (Krievija)2-0 (23:21; 21:16)
Velša Dženingsa/Rosa (ASV) - Bodena/Klensija (Austrālija)2-0 (21:14; 21:16)

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 00:59, pirms 8 gadiem
Varena spēle, Talita best!

Cerams, otras brazīlietes izskolos krievietes!
Pilnai laimei arī Austrālija varētu uzvarēt!