Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Kļišina uzvar tiesā un būs vienīgā Krievijas vieglatlēte Rio spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kļišina uzvar tiesā un būs vienīgā Krievijas vieglatlēte Rio spēlēs
Darja Kļišina
Foto: Maksims Bogodvids, rsport.ru

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) šorīt apmierināja Krievijas vieglatlētes Darjas Kļišinas apelāciju par IAAF lēmumu nepielaist šo sportisti Rio spēlēm. 17. augustā plkst. 03:05 jāstartē tāllēkšanas kvalifikācijā.

Vēl pirms dažām dienām tika plānots, ka tāllēcēja Darja Kļišina būs vienīgā Krievijas vieglatlēte Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Aizvadītajā nedēļas nogalē IAAF mainīja savu lēmumu attiecībā uz Kļišinu, jo par viņu tika iegūti jauni fakti no papildinātā Maklarena ziņojuma. Sportiste pārsūdzēja šo lēmumu, un CAS apmierināja pieteikumu.

CAS informē, ka pēc jaunākās informācijas iegūšanas IAAF konstatēja Kļišinas saistību ar krievu dopinga shēmu, kas aprakstīta Maklarena ziņojumā. Tiesa tomēr secināja, ka Kļišina atbilst nepieciešamajiem kritērijiem, lai varētu startēt Rio spēlēs, jaunā informācija no Maklarena ziņojuma nav pietiekams iemesls atstādināšanai. Kļišinas pastāvīgā dzīvesvieta ir ārpus Krievijas, un noteiktajā periodā sportiste pilnībā atbilst dopinga kontroles prasībām, līdz ar to IAAF sākotnējais lēmums par krievu tāllēcējas pielaišanu joprojām ir piemērojams. Puses tika informētas, ka sportistes apelācija apmierināta. IAAF tagad atzīst, ka Kļišinai ir tiesības piedalīties Rio spēlēs.

Tiesas sēde Riodežaneiro vakar ilga vairāk nekā četras stundas, tajā piedalījās arī Kļišina. "Darja ir apbrīnojama, tik spēcīga personība, viņa ir neticama. Turējās ļoti labi, deva liecības nevainojami. Īsta čempione. Tagad viņa ir nogurusi, Darja atgriežas olimpiskajā ciematā. Šim stāstam būtu lielisks nobeigums, ja viņa izcīnītu Rio zeltu," komentē advokāts Pols Grīns. 17. augustā plkst. 03:05 Kļišinai jāstartē Rio spēļu tāllēkšanas kvalifikācijā.

Kā jau ziņots, 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu Soču olimpiskajās spēlēs - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret Starptautisko vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF), tādējādi liedzot piedalīties Rio spēlēs. IAAF sākotnēji lēma, ka no Krievijas vieglatlētiem Rio spēlēs varēs startēt tikai Darja Kļišina (par trenēšanos ārzemes - ārpus krievu sistēmas) un Jūlija Stepanova (par ieguldījumu krievu dopinga skandālu atmaskošanā). Starptautiskā olimpiskā komiteja tomēr izlēma nepielaist Stepanovu, jo viņa pārāk ilgi atradusies krievu sistēmā.

Izmantotie resursi:
tas-cas.org
iaaf.org
rsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 11:57, pirms 8 gadiem
Kurš tur teica, ka Kļišinas analīzēs esot 2 cilvēku DNS?
Tas tik pierāda, ka godīga meitene un urīna analīzēs atklāta tikai viena džeka sēklas DNS...jebšu es kļūdos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-08-15 12:30, pirms 8 gadiem
Smuka gan..

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 12:48, pirms 8 gadiem
Starp citu, Kļišina ir latviešu izcelsmes sportiste.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 12:51, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kurš tur teica, ka Kļišinas analīzēs esot 2 cilvēku DNS?
Tas tik pierāda, ka godīga meitene un urīna analīzēs atklāta tikai viena džeka sēklas DNS...jebšu es kļūdos?
Tu nekļūdies,to arī tiesa apstiprināja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-08-15 14:04, pirms 8 gadiem
Diezgan smieklīga situācija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-15 15:11, pirms 8 gadiem
pazibeja informacija , ka meldoniju varetu iznemt no aizliegto vielu saraksta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-15 15:58, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Viņš nekad arī nav bijis aizliegto vielu sarakstā. Cik var teikt, tas viss ir viens liels pretīgs politisks solis! Sankcijas nedarbojas pret Krieviju, tātad kautkas jau bija jādara lietas labā, tuvojās olimpiāde, tātad iekodisim krieviem sporta jautājumā, izdomāja ka meldonijs vainīgs.

Bet krieviņi malači tāpat ņem medaļas bez dopingiem, pretēji jeņķiem kuri sarījušies dopingus un olimpiādē palaiduši savus primātus.
Kārtējais kremlēns kaut ko sasapņojies.
Kāda jēga būtu krieviem tāpat vien iekost, ja viņi tāpat nekādi konkurenti amerikāņiem medaļās nebūtu? Sportiski viņi nafig nevienam neinteresē vasaras olimpiskajās spēlēs.
Bet jāizolē dēļ mahinācijām viņi bija jau sen.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 16:12, pirms 8 gadiem
Yes, šī sportiste tikai izdaiļos Rio spēles!

     [+] [-]

, 2016-08-15 23:14, pirms 8 gadiem
Jenots pavisam prātā sajucis.

     [+] [-]

, 2016-08-16 00:12, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Yes, šī sportiste tikai izdaiļos Rio spēles!
kārtējais 6.66
Mūsu ineta spridiznāja tālāk : )