Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Britu peldēšanas izlases treneris: Mums atņēma četras medaļas

Agris Suveizda

Britu peldēšanas izlases treneris: Mums atņēma četras medaļas
Bils Fērniss
Foto: express.co.uk

Lielbritānijas peldēšanas izlases galvenais treneris Bils Fērniss preses konferencē netieši, taču diezgan skaidri paziņoja, ka, viņaprāt, britu peldētājiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ir atņemtas četras medaļas. Viņš norādīja, ka sportisti, kuri agrāk ir pieķerti dopinga lietošanā, vairs nekad nedrīkstētu piedalīties olimpiskajās spēlēs.

"Tas man ir kā kamols kaklā, ka mums ir septiņas ceturtās vietas un vismaz trijos no šiem fināliem individuāls sportists [kurš izcīnīja medaļas] agrāk nav izgājis dopinga pārbaudes [plus viens krievu peldētājs, kurš nav pieķerts, taču varēja tikt nepielaists sacensībām]," sacīja Bils Fērniss. "Neko par to neteicu pirms sacensībām, jo tā būtu uzmanības novēršana, bet domāju, ka esam sodīti vairāk nekā jebkura cita nācija šeit."

"Paskatieties uz peldējumiem un statistiku. Jūs zināt, ka šie dati ir publiski pieejami. Netaisos minēt konkrētus vārdus. Taču kā nācija mēs par to tikām sodīti. To ir grūti sagremot," Fērniss turpināja. "Mans vēstījums cilvēkiem, kuri pārvalda mūsu sporta veidu, būtu šāds – mēs vēlamies tīru sportu. Man ir jāskaidro noteiktiem sportistiem, ka situācija ir tāda, kāda tā ir. Viņi visu ir darījuši pareizi. Taču izskatās, ka mēs koncentrējamies tam, cik taisnīgi varam būt pret cilvēkiem, kuri nav izgājuši pārbaudes. Tas vienkārši nav pareizi."

"Domāju, ka, ja esi iekritis dopinga pārbaudēs, tad tev nebūtu jāpiedalās olimpiskajās spēlēs. Vēl skaidrāk izteikties nevaru. To ir grūti pieņemt," Fērniss turpināja. Lai arī konkrētus vārdus treneris saukt atteicās, četrus viņa, visticamāk, domātos gadījumus izskaitļot nav grūti. Pirmkārt, 200 metru brīvā stila peldējums, kurā Džeims Gajs ieņēma ceturto vietu, bet uzvarēja ķīnietis Suns Jans, kurš 2014. gadā iekrita dopinga pārbaudēs. Otrkārt, 200 metros brasā sievietēm pie sudraba tika krieviete Jūlija Jefimova (ceturtā vieta Hlojai Tatonei), kura dopinga lietošanā tika pieķerta pirms nepilniem trim gadiem.

Treškārt, 50 metru brīvajā stilā sievietēm bronzu ieguva baltkrieviete Aļaksandra Herasimeņa (ceturtā vieta Frančeskai Halsolai), kura 2003. gadā tika sodīta ar divu gadu diskvalifikāciju. Bet, ceturtkārt, 200 metros brasā vīriešiem bronzu nopelnīja krievs Antons Čupkovs, kurš gan pats nav nekad pieķerts dopinga lietošanā, taču Krievijas dopinga skandāla dēļ varēja tikt atstāts ārpus dalībnieku saraksta. Šajā distancē ceturto vietu ieņēma Endrjū Viliss.

Līdzīgās domās kā Fērniss ir arī britu peldētājs Pītijs: "Manuprāt, sodītiem dopinga lietotājiem vajadzētu tikt izslēgtiem. Nav svarīgi, cik reižu esi to darījis vai ticis pieķerts. Cenšos pārāk nedomāt par šādām lietām un koncentrēties tikai savam sniegumam, bet cerams, ka sports no šādiem gadījumiem tikai kļūs stiprāks un ies uz priekšu. Man ir žēl jebkuru sportistu, kurš startē dopinga lietotāju konkurencē un netiek pie medaļas. Nav svarīgi, no kuras valsts esi, jo sportā visiem ir jābūt vienotiem."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/sport/2...

  +5 [+] [-]

, 2016-08-15 13:59, pirms 8 gadiem
Uzskatu ka tie kuri agrāk pieķerti tiem visbpār būtu jāliedz piedalīties jebkāa veida starptautiskajās sacīkstēs, manuprāt tas ir vienīgais veids kā likvidēt dopinga klātbūtni pasaules sportā

  +1 [+] [-]

, 2016-08-15 14:00, pirms 8 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Uzskatu ka tie kuri agrāk pieķerti tiem visbpār būtu jāliedz piedalīties jebkāa veida starptautiskajās sacīkstēs, manuprāt tas ir vienīgais veids kā likvidēt dopinga klātbūtni pasaules sportā
Jāliek cietumā par krāpšanos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-15 14:25, pirms 8 gadiem
Sportists ir pārkāpis noteikumus, pieķerts un izcietis piespriesto sodu. Kādēļ pēc tam aizmuguriski izdomāt un uzlikt viņam kaut kādus papildu ierobežojumus? Ja kāds domā, ka par dopinga lietošanu vienmēr jāpiespriež mūža diskvalifikācija, tad lai tā arī saka, nevis kaut kādu - tajās sacensībās drīksti startēt, bet citās nē.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-15 14:31, pirms 8 gadiem
Pilnīgi piekrītu britu trenerim! Netaisnīgi un negodīgi,kaut gan olimpisko spēļu būtība un principi ir pavisam citi!! Skumji ka tiek pārkāptas tādas robežas kā godīgums,vienlīdzība-godīga cīņa!

     [+] [-]

, 2016-08-15 23:47, pirms 8 gadiem
Bils Fērniss savu pārliecību varētu detalizēti izklāstīt savam tautietim Sebatianam Koe(tagadējais IAAF prezidents)
Tad daudziem amerikāņu sprinteriem būtu jāpazūd no OS arēnas!

     [+] [-]

, 2016-08-16 00:11, pirms 8 gadiem
erudīts007 rakstīja: Bils Fērniss savu pārliecību varētu detalizēti izklāstīt savam tautietim Sebatianam Koe(tagadējais IAAF prezidents)
Tad daudziem amerikāņu sprinteriem būtu jāpazūd no OS arēnas!
Kapēc tikai amerikānu....