Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kazlauskam kauns, Kalnietis atvainojas Lietuvas līdzjutējiem

Kazlauskam kauns, Kalnietis atvainojas Lietuvas līdzjutējiem
Pau Gazols spēlē pret Lietuvu
Foto: fiba.com

Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienība 13. augustā Rio piedzīvoja zaudējumu ar otro lielāko starpību komandas gaitās Olimpiskajās spēlēs, piekāpjoties Spānijai ar rezultātu 59:109. Neveiksme neietekmē lietuviešu izredzes finišēt pirmajā vietā B grupā, taču spēlētāji un treneri pauda nožēlu par notikušo.

Lietuvieši zaudējumu ar lielāko starpību piedzīvoja 1992. gadā Barselonā, piekāpjoties Maikla Džordana pārstāvētajai ASV "Sapņu komandai" ar rezultātu 76:127. Zaudējums ar otro lielāko starpību līdz šim tika fiksēts 2008. gadā Pekinā (75:106 pret Austrāliju), taču sestdien Lietuva nonāca tuvu jaunam antirekordam.

"Sākumā biju dusmīgs, pēc tam apkaunots," sarūgtinājumu neslēpa Lietuvas galvenais treneris Jons Kazlausks. "Neizdevās nekas. Ja zinātu, kāpēc tā notika, pateiktu. Taču nezinu... Mēs spēlējām kā skolas komanda, bet mums pretī stājās profesionāļi."

Spānijas līderis Pau Gazols iemeta 5 no 5 tālmetieniem, atkārtojot Rima Kurtinaiša savulaik paveikto meistarstiķi. Vecākais no brāļiem Gazoliem pakāpās uz trešo vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, ar 545 gūtajiem punktiem atpaliekot tikai no brazīlieša Oskara Šmita (1093) un austrālieša Endrū Geiza (789).

“Esmu dusmīgs par visu, jo tāds rezultāts nav labs Lietuvas basketbolam,” turpināja Kazlausks. “Atpalikām visā – ātrumā, kontaktspēlē, visur...visās pozīcijās. Atkal un atkal izskatījāmies kā skolēni. Pirms spēles pret Horvātiju mums nepieciešama pātaga, taču komandā spēlē pieauguši vīri.”

Saspēles vadītājs Mants Kalnietis, kuram pēc pirmajām trīs spēlēm piederēja labākais lietderības koeficients turnīrā, atvainojās faniem. “Tas bija negods pašam un cilvēkiem, kuri Lietuvā negulēja. Atkārtošos kā pēc pirmā puslaika pret Nigēriju. Mums pietrūka gribas, enerģijas, cīņas spara. Bez rakstura pret tik talantīgu komandu kā Spānija uzvarēt nav iespējams.”

"Tāda spēle var kalpot par ļoti sāpīgu mācību," teica Kalnietis. "Mums jāsaprot, ka, ja vēlamies kaut ko sasniegt, tā vairāk nedrīkst notikt. Nekas traģisks nav noticis, taču spēle... Var zaudēt, taču ne tādā veidā."

Nigērijas negaidītā uzvara pār Horvātiju mainīja turnīra situāciju B grupā. Lietuvieši kopvērtējumā var finišēt pirmajā vai trešajā vietā, savukārt citām komandām situācija ir sarežģītāka. Argentīna, kura arī nodrošinājusi ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, var ierindoties pirmajā, otrajā, trešajā vai ceturtajā pozīcijā, savukārt Spānijai iespējams finišēt otrajā, trešajā, ceturtajā vai piektajā vietā.

Laba ziņa lietuviešiem – ja ASV svētdienas vakarā nezaudēs Francijai, izslēgšanas spēlēs Lietuva nebūs vienā zarā ar amerikāņiem un nevarēs ar viņiem tikties ātrāk nekā finālā. Tas būs spēkā arī gadījumā, ja Lietuva zaudēs Horvātijai, bet Spānija uzvarēs Argentīnu. Minētajā situācija Lietuva finišēs trešajā vietā, uz ceturto vietu nostumjot argentīniešus.

Izmantotie resursi:
Jonas Kazlauskas: „Iš pradžių buvo pikta, o...
Nusivylęs Mantas Kalnietis: „Negerbiame nei...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-14 14:30, pirms 8 gadiem
Kurā teikumā viņš atvainojas?
, 2016-08-14 14:45, pirms 8 gadiem
Spāni pat ar tādu spēli var sagādāt problēmas Amerikāniem .
, 2016-08-14 14:54, pirms 8 gadiem
Lietuva zaudē basī ar -50. Vēl skarbāk viņu valsti vairs nevar apkaunot
, 2016-08-14 14:58, pirms 8 gadiem
Jūs stulbie auni...leiši apzināti atdeva.. Spānija var uzvilkt USA laikam nosprāgšu no smiekliem.
, 2016-08-14 15:04, pirms 8 gadiem
Lielaku kaunu nodara tikai faking porzingis
, 2016-08-14 15:16, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Leiši ir pelavas. Bet spāņiem uvažuha, ar katru spēli spēlē arvien pārliecinošāk un jau pretendē uz zeltu kā Nr.1. Tieši kā prognozēju pirms turnīra.
Tu esi pelava. Un Tavi senči, ka nenoslīcināja ūdens spainī.
Ble, kur rodas šādi dirs.ēji. Varu derēt, ka pa dzīvi ir itkā normāli cilvēki, savādāk pa seju dabūtu tik bieži, ka muti vaļā nevērtu. Tikīdz tiek pie klaviatūras un zem neatšifrējama nika, tad ir pirksti gaisā, viss ir slikti, tik pats tas labais.
, 2016-08-14 15:20, pirms 8 gadiem
Gabiitis rakstīja: Jūs stulbie auni...leiši apzināti atdeva.. Spānija var uzvilkt USA laikam nosprāgšu no smiekliem.
atdot var ar -20, -50 ir riktīga varošana
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-14 15:56, pirms 8 gadiem
HuulijsRIO3 rakstīja: Nu ko, galdaa celu penkoks ar pillpien
Sportisko geju pēcpusdiena?
, 2016-08-14 16:09, pirms 8 gadiem
Te jau muļķim bija skaidrs,ka vinji kaasiisi...tikai nu ne jau ar -50 bet nu labs treninjsh,lai Horvaatus uzvilktu pretiim shiem naaks franchi...un tad Austraalija visticamaak...un ja tiks finaalaa,tad USA...
, 2016-08-14 17:06, pirms 8 gadiem
Jau no spēles sākuma varēja redzēt, ka leiši par uzvaru necīnīsies. Laukumā bija spēlētāji, kas iepriekš tik pat kā nespēlēja. Loģiski, jo šī spēle viņiem praktiski neko nenozīmēja. Treneris, protams, neko tādu atklāti teikt nevar.
, 2016-08-14 20:47, pirms 8 gadiem
nekas nav saldāks par šādu leišu apkaunošanu basītī
, 2016-08-14 22:52, pirms 8 gadiem
Jau pirmaja puslaika bija skaidrs, ka spani sodien lido... Tacu, ka tik skarbi samicis brolukus... Tacu leisiem ar visu to ir lieliska komanda, Latvijai lidz olimpiskajam limenim vel tals cels ejams, ari ar Porzingi un Davi Bertanu tur vel nekas pardabisks neveidosies. Jo nav mums pagaidam 5 - 7 izlicilu speletaju, varbut tikai kads paritis, varbut tris, varbut cetri... Ar to ir par maz olimpiadei.
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.