Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Golfs olimpiskajās spēlēs atgriežas ar Rouza un Lielbritānijas uzvaru

Golfs olimpiskajās spēlēs atgriežas ar Rouza un Lielbritānijas uzvaru
Rio golfa medaļu ieguvēji Henriks Stensons, Džastins Rouzs un Mets Kučars
Foto: AFP/Scanpi

Pirmais olimpiādes golfa turnīrs 112 gadu laikā noslēdzās ar Lielbritānijas komandā esošā Anglijas golfera Džastina Rouza triumfu. Sudrabu ieguva Zviedrijas pārstāvis Henriks Stensons, bet bronza amerikānim Metam Kučaram.

Golfs no pasaules populārākajiem un globāli izplatītākajiem sporta veidiem visvairāk cieta no attiecīgā sporta veida zvaigžņu atteikumiem doties uz Riodežaneiro. Visbiežāk par iemeslu nespēlēšanai Brazīlijā tika minēts Zikas vīruss, daļai golferu prioritāte ir spēlēšana profesionālajās tūrēs, kas, viņuprāt, ir vērtīgākas nekā valsts pārstāvēšana olimpiādē.

Vīriešu turnīrs cieta pamatīgi, jo Rio nespēlēja seši Top 10 spēlētāji, ieskaitot pirmos četrus – Džeisonu Deju, Dastinu Džonsonu, Džordanu Spītu un Roriju Makilroju, bet piektais numurs Stensons šovasar iegūtajam karjeras pirmajam "major" titulam (uzvara "Open" turnīrā) pievienoja olimpiādes sudrabu, neesot tālu no zelta medaļas.

Turnīrā bija "stroke play" formāts ar četriem 18 bedrīšu raundiem. Golferis ar vislabāko rezultātu pēc 72 bedrītēm kļuva par čempionu, Rio nebija komandu ieskaites (tā tiek apsvērta 2020. gada olimpiādes sakarā), piedalījās 60 golferi. Gadījumā, ja medaļu pozīcijās esošajiem spēlētājiem būtu vienāds rezultāts, attiecīgās medaļas ieguvējs tiktu noskaidrots pārspēlē.

Tāda situācija gandrīz izveidojās cīņā par zeltu. Rouzs un Stensons pēdējās bedrītes izspēli sāka ar vienādu rezultātu -15. Zviedrijas golferis kļūdījās ar trešo sitienu, to izpildot pārāk vāji, kā rezultātā viņam bija tāls "birdie" mēģinājums, kamēr Rouzam tikšana uz "grīna" pārliecinošāka, nopelnot tuvu "birdie" iespēju un faktiski garantējot zeltu. Ja vien Stensons neizceltos ar fantastisku sitienu. Tā nenotika, turklāt, riskējot ar "birdie" bumbiņu, Henriks aizripināja to pārāk tālu no bedrītes, vēlāk nespējot saglābt PAR.

2013. gada "US Open" čempions Rouzs pārliecinoši realizēja savu vieglo "birdie" iespēju un turnīru pabeidza ar rezultātu -16, kamēr Stensonam nācās samierināties ar -14. Bronzas medaļu ar -13 ieguva Kučars, kuram uz goda pjedestāla tikt ļāva lielisks pēdējais raunds. Pēc 3. raunda esot vien dalītā 7. vietā, Kučars turnīra pēdējā dienā izcēlās ar 63 sitienu raundu jeb -8. Amerikānim seši "birdie" un viens "eagle" nodrošināja medaļu, bet cīņā par zeltu iesaistīties neizdevās. Tas notiktu vien ar Rouza un Stensona lielām neveiksmēm sacensību finišā.

Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu golfa turnīra Top 6

VGolferisValsts+/-R1R2R3R4Summa
1.Džastins RouzsLielbritānija-1667696567268
2.Henriks StensonsZviedrija-1466686868270
3.Mets KučarsASV-1369706963271
4.Tomass PīterssBeļģija-967667765275
5.Rafaels Kabrera BeljoSpānija-867707168276
Kiradečs AphibarnratsTaizeme-871696971276
Markuss FreizersAustrālija-863696967276

Visi rezultāti: https://www.rio2016.com/en/golf-sta...


Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.