Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Upelnieks: "Mans nākamais mērķis ir olimpiskā medaļa"

Upelnieks: "Mans nākamais mērķis ir olimpiskā medaļa"
Dainis Upelnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas labākais stenda šāvējs un Zemgales čempions hokejā Dainis Upelnieks savā olimpiskajā debijā palika divu precīzu šāvienu attālumā no iespējas turpināt cīņu par medaļām. Sāpīgi, taču ar sasniegto viņš apmierināts, un pēc četriem gadiem Tokijā vēlas cīnīties par pjedestālu.

“50 nav, bet 49 ir, pabeigts ar 25 no 25, tā ka – ir labi. Tagad nedaudz smeldz tās vakardienas kļūdas – tabulā var redzēt, ko tās nozīmē,” dalītas emocijas pēc sacensību beigām bija Dainim Upelniekam. Jo ar 121 varēja tikt uz pāršaušanu par vietu finālsešniekā. “Olimpiādei te ir ļoti augsti rezultāti. Te ir tikai 32 dalībnieki, mājās ir palikuši arī tādi, kas šauj 125 – jo tāda bijusi viņu komandu izvēle un atlases principi. Es pats uz mačiem vienmēr braucu ar mērķi izšaut savu labāko rezultātu un tad paskatīties tabulā. Cerēju uzlabot personisko rekordu (120), šautuve bija parocīga, sagatavojies biju labi, taču pie vakardienas trim kļūdiņām arī viss palika. Taču rezultāts ir labs. Ļoti labs ir tad, kad esi pusfinālā, sāc atkal no nullītes un cīnies par medaļām, taču viss kārtībā – gan ar rezultātu, gan izcīnīto vietu esmu apmierināts.”

“Nokavēju pirmo šķīvi tieši tempa ziņā, sanāca pārāk ilgi patēmēt, un pa to laiku otrais jau grima lejā un vairs nebija tur, kur biju cerējis. Sanāca taisīt papildu kustību, un aizšāvu garām,” šodienas vienīgo nesašauto šķīvīti skaidroja Dainis, taču pats uzreiz piebilda: “Sāpīgākās kļūdas bija vakar, īpaši viena, kad izšāvu pa priekšu šķīvim. Rupjākā kļūda, kādu šajā sporta veidā var pieļaut.” Savu daļu vainas par šī kļūdām var norakstīt uz laika apstākļiem, taču – tie bija visiem vienādi. “Laika apstākļi te ir fantastiski mainīgi. Šodien spīd saule, vakar no rīta bija vējš, pēc tam – lietus. Tad vēl uznāca balti gubu mākoņi, kas fonam ir ļoti slikti. Arī pirms tam – laiks mainījās katru dienu. Ko tādu piedzīvoju pirmoreiz. Pats trāpīju visspēcīgākajā lietū, tobrīd arī kļūdījos.”

Dažiem sportistiem piepildīts sapnis aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm mazina motivāciju tiekties uz vēl augstākiem mērķiem, taču Upelnieks saka tieši – tas nav viņa gadījums. “Tikšana uz olimpiādi man bija iepriekšējais mērķis. Nākamais ir olimpiskā medaļa. Kamēr esi dzīvs, elpo un redzi, kamēr vari kaut ko izdarīt – viennozīmīgi, iešu tikai uz priekšu!”

Ar sasniegto apmierināts bija arī Upelnieka treneris Uģis Dronka. “Dainis ļoti gribēja iešaut 25. Ļoti. Paldies Dievam, pēdējā sērijā sanāca. Bija iespēja iešaut arī labāk, taču šodien 49 no 50, un ar rezultātu esmu apmierināts – viens šķīvis līdz personiskajam rekordam. Kaut kur nospēlēja psiholoģija, bet kopumā – ļoti labi. Kaut gan fināls nebija tālu. Pie lielākas pieredzes lielajos mačos – tas būtu iespējams.” Dronka uzsvēra, ka priekšrocība bijusi laicīga ierašanās Rio, kas deva iespēju pierast pie olimpiskās šautuves. “Atradām nianses, kur pielikt. Lielākā problēma te bija mainīgie laika apstākļi – vienu dienu vējš, nākamo karsts, tad lietus, tad migla. Fons mainās katru dienu un brīžiem pazūd šķīvja trajektorija. Latvijā pierasts pie zaļuma, visur koku fons, bet te tādu nav. Traucēja arī tas, ka skatītājiem te nav šaušanas maču kultūras – brīžiem šķiet, ka esi atbraucis uz futbola spēli. Parasti ir klusums, un tad, ja pabeidz sēriju ar 25 – tad aplaudē. Šeit – divkārtējais olimpiskais čempions (amerikānis Vinsents Henkoks – aut.) vakar ļoti cieta no tā, ka šāva pēc brazīlieša, jo visi auroja...”

Jautāts, vai olimpiskā sportista statuss uzlabos Upelnieka iespējas tikt pie labākiem treniņapstākļiem vai saņemt vairāk augstākās raudzes maču uzaicinājumus, treneris gan ir reāls. “Varbūt varēsim vieglāk runāt ar patronu ražotājiem, arī jaunu ieroci iegādāties, taču treniņprocesā tas ir viens neliels sīkums. Katru dienu ir jābrauc uz šautuvi, kaut kas jāēd,” Dronka apliecina, ka apvienot trenera un menedžera pienākumus šādā sporta veidā Latvijā ir ļoti sarežģīti. “Olimpietis – Latvijā to neviens nenovērtē. Viss notiek tīri uz pazīšanās rēķina – ja kādreiz kādam esi ko palīdzējis, tad varbūt atrada ar labu.”

  +5 [+] [-]

, 2016-08-13 20:33, pirms 8 gadiem
Kā var nerādīt pat ierakstā latvieśa startu????????? Rada citu zemju sportu... ka ta var?? nozelojami

  +3 [+] [-]

, 2016-08-13 20:44, pirms 8 gadiem
Malacis Dainis, lai izdodas arī turpmāk un gan jau medaļa arī nāks.

  -4 [+] [-]

, 2016-08-13 20:44, pirms 8 gadiem
..diezgan utopisks supermērķismērķis uzreeiz... Varbūt sākumā izvēlies tādus pamatīgi labus starpmērķus, piemēram, uzvara (medaļa) PK posmos vai PČ! Ko, mmm???

  -1 [+] [-]

, 2016-08-13 20:47, pirms 8 gadiem
Tīri labs sporta veids mūsējiem,savulaik tak Atlanta B.Timofejevs te 6 vietu izšāva.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-13 21:36, pirms 8 gadiem
mastrojani rakstīja: ..diezgan utopisks supermērķismērķis uzreeiz... Varbūt sākumā izvēlies tādus pamatīgi labus starpmērķus, piemēram, uzvara (medaļa) PK posmos vai PČ! Ko, mmm???
Nākamā olimpiāde ir pēc četriem gadiem, kas ir ilgtermiņa mērķis, tavi nosauktie varētu būt vidēja termiņa mērķi

  +1 [+] [-]

, 2016-08-13 21:36, pirms 8 gadiem
Cerēsim, ka Dainim viss iecerētais izdosies un būs arī kārotā olimpiskā medaļa !

  -1 [+] [-]

, 2016-08-13 22:16, pirms 8 gadiem
Atceros kā Māris Bružiks paprasīja miljonu un solīja pasaules rekordu trīssolī...šeit jau tas pats - sametiet naudu manai izklaidei šaut un būs medaļa !
...un cik ironiski, šodien sākas barbariskā pīļu medību sezona...tik lādē un šauj...ja vēl kāds gribētu ēst tās pīles ar svina krotīm...un cik pa pusei aizšauti putni (ne tikai pīles) dabū vēl moku nāvi meldros...
Šis sports būtu jàaizliedz !

     [+] [-]

, 2016-08-13 22:54, pirms 8 gadiem
Gudrs tu tiešām neesi. Man ir liels prieks par Daini, jo sevišķi, ka neviens negaidīja, ka viņš būs spējīgs gūt labu rezultātu
dakots rakstīja: Atceros kā Māris Bružiks paprasīja miljonu un solīja pasaules rekordu trīssolī...šeit jau tas pats - sametiet naudu manai izklaidei šaut un būs medaļa !
...un cik ironiski, šodien sākas barbariskā pīļu medību sezona...tik lādē un šauj...ja vēl kāds gribētu ēst tās pīles ar svina krotīm...un cik pa pusei aizšauti putni (ne tikai pīles) dabū vēl moku nāvi meldros...
Šis sports būtu jàaizliedz !

  +1 [+] [-]

, 2016-08-13 22:58, pirms 8 gadiem
Visu cieņu,lai izdodās.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-13 23:00, pirms 8 gadiem
Latvijas labākais stenda šāvējs un Zemgales čempions hokejā Dainis Upelnieks

tad laikam jāšauj ar patronām,nevis šaibām-jebkurā gadijumā labs sasniegums,zinot Daini šis rezultāts ir stipri zem viņa iespējām!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-13 23:04, pirms 8 gadiem
hokejists1188, bet par savu gudrību nešaubies? Sports, kura iesàkumà ir putnu šaušana...kāds tam attaisnojums mūsdienās? Trenēties bendēt putnus, kad jau tā cilvēks ir sagandējis pasauli līdz katastrofai?

  -1 [+] [-]

, 2016-08-13 23:14, pirms 8 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nākamā olimpiāde ir pēc četriem gadiem, kas ir ilgtermiņa mērķis, tavi nosauktie varētu būt vidēja termiņa mērķi
..neizdomā kko savu kā tāda naiva, jauna meitene! Citēju: "Upelnieks: "Mans nākamais mērķis ir olimpiskā medaļa"" Bet Tu te par vidēju un ilgtermiņa plānošanu kā tāds Labklājības ministrijas valsts sekretērs...DDD.

     [+] [-]

, 2016-08-13 23:39, pirms 8 gadiem
sandzuks rakstīja: Latvijas labākais stenda šāvējs un Zemgales čempions hokejā Dainis Upelnieks

tad laikam jāšauj ar patronām,nevis šaibām-jebkurā gadijumā labs sasniegums,zinot Daini šis rezultāts ir stipri zem viņa iespējām!!!
Nu gan lej ūdeņus! Tikai vienu punktu no personīgā rekorda. Par kādām iespējām tu gvelz.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-13 23:56, pirms 8 gadiem
Boston United rakstīja: Nu gan lej ūdeņus! Tikai vienu punktu no personīgā rekorda. Par kādām iespējām tu gvelz.
nevienc negvelž-Dainis varētu mierīgi izbliezt 125 no 125,ja viņš šautu,kā Boris Timofejevs,vai kā Vldis Kalējs,kuri šauj,vai šāva pilnīgi bes kāda stresa!!!

     [+] [-]

, 2016-08-14 07:48, pirms 8 gadiem
Domā ka atkal uzaicinās?