Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

DĀR regbists atdod savu medaļu savainotajam komandas biedram

DĀR regbists atdod savu medaļu savainotajam komandas biedram
Seabalo Senatala
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā Riodeženeiro olimpiādē Dienvidāfrikas republikas regbija-7 komanda izcīnīja bronzas medaļas Fransuā Hogārds atdeva savu apbalvojumu ceturtdaļfinālā savainojumu guvušajam Seabalo Senatalam.

Seabalo Senatala pēdējās trijās sezonās bija viens no atslēgas spēlētājiem DĀR regbija septītnieka izlasē, bet pēdējās divās sezonās viņš arī kļuva par Pasaules sērijas labāko piezemējumu guvēju un vienu no rezultatīvākajiem sērijas spēlētājiem.

Savukārt olimpiādes grupu turnīra trīs mačos Senatala izcēlās ar diviem piezemējumiem, bet trešo piecu punktu uzbrukuma noslēgumu viņam izdevās noorganizēt ceturtdaļfināla mačā pret Austrāliju, kas tika beigās uzvarēts ar 22:5. Pašam regbistam gan bija dalītas jūtas, jo šajā spēlē viņš guva savainojumu un viņam turnīrs līdz ar to bija beidzies.

Viņa vietu sastāvā ieņēma Fransuā Hogārds, kurš arī palīdzēja DĀR izlasei izcīnīt bronzas godalgas, par ko tika apbalvots ar medaļu.

Pēc apbalvošanas ceremonijas, pēc paša Senatalas vārdiem, komandas biedrs pie viņa piegājis un izteicis vēlmi atdot medaļu Seabalo, kurš, viņaprāt, to ir pelnījis vairāk.

“Tas, ka viņš saņēma medaļu, ir godīgi,” sacīja pats Seabalo, “ja mani no sastāva svītro ārā, tad kāds ieņem to vietu un beigās arī saņem medaļu, viss ir pareizi. Tiesa, viņš pie manis piegāja un teica, ka grib atdot medaļu. Viņš, protams, ka ir foršs puisis, taču es uzskatu, ka tā ir procedūra un nav svarīgi cik ilgi esi bijis uz laukuma. Ja esi to medaļu izcīnījis un saņēmis, tā ir tava. Beigu beigās man viņu tāpat nesanāca pierunāt un viss beidzās tā kā tas beidzās.”

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com


, 2016-08-13 13:57, pirms 8 gadiem
Kaut kā dīvaini. Šķiet vieglatlētikā un peldēšanā stafetēs medaļas dabū arī tie, kas finālā nemaz nestartē, bet startē tikai priekšsacīkstēs. Futbolā parasti medaļas ir visiem, kas ir pieteikti, pat ja nav aizvadījuši nevienu minūti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.