Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Puiga raksta Puertoriko olimpisko vēsturi, iekļūstot tenisa turnīra finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Puiga raksta Puertoriko olimpisko vēsturi, iekļūstot tenisa turnīra finālā
Monikas Puigas sajūsma par olimpiskās medaļas nopelnīšanu
Foto: AFP/Scanpix

Monika Puiga piektdien, 12. augustā, kļuva par pirmo sievieti-olimpiskās medaļas ieguvēju no mazās Puertoriko. Ar 6:4, 1:6, 6:3 uzveicot Petru Kvitovu, Puiga iekļuva Riodežaneiro tenisa vienspēļu sacensību finālā, tādējādi nodrošinot vismaz sudraba godalgu. Finālā būs jāsacenšas ar Vācijas pirmo raketi Andželiki Kerberi.

Čehijas labākā tenisiste uzvarēja mača pirmajās septiņās izspēlēs, kad pie vārda, pateicoties labai pirmajai servei, tika Puiga. Izvirzoties vadībā ar 3:0, Kvitova pirmajos trīs geimos zaudēja tikai trīs punktus. Petra cīņas ievadā spēlēja tīri un izmantoja jaudīgāka uzbrukuma tenisa priekšrocības.

Kā jau tas bieži mēdz būt Kvitovas mačos, tik kvalitatīvu līmeni viņa nespēja noturēt, drīz sākot kļūdīties pārāk daudz. Puiga uzvarēja nākamajos trīs geimos, bet septītajā geimā neizmantoja breikbumbu, ļaujot Kvitovai atjaunot vadību – 3:4.

Puiga šajā spēles posmā veiksmīgi izmantoja stratēģiju ar agru serves uzņemšanu sist bumbiņu "dziļumā". Kvitovai tādās situācijās bija pārāk maz laika, lai nospēlētu precīzi. Ja septītajā geimā Monikai pie breika neizdevās tikt, breikbumbas izspēlē nedaudz izsitot autā, tad divus geimus vēlāk viņa tika pie breika, pēc tam izservējot setu.

2. sets sākās tāpat kā pirmais – Kvitova spēlēja tīru tenisu un šoreiz startēja vēl iespaidīgāk, uzvarot pirmajos piecos geimos. Puiga pie vienīgā geima šajā setā tika pie rezultāta 0:5, turklāt sestajā geimā ar savu servi tika atspēlēta setbumbas, izvairoties no "sausā" zaudēta seta.

Pēdējais sets pagāja Kvitovas kļūdu un atspēlēšanās zīmē. Otro geimu pabeigusi ar "forehand" autu, Kvitova nokļuva iedzinējos ar 0:2. Puiga nākamo geimu zaudēja no 40:15 pārsvara, turpinājumā pieļaujot divas dubultkļūdas. Kvitovai seta turpinājumā vēlreiz izdevās atspēlēt breiku, bet trešo reizi atspēlēties neizdevās. Puiga astoto geimu pabeidza ar precīzu "backhand" uzbrukumu, pēc tam izservējot maču un sākot lielas līksmības.

Savas valsts vienīgā profesionālā tenisiste Puiga piektdien garantēja Puertoriko devīto olimpisko medaļu – zeltu vai sudrabu –, turklāt būs pirmā Puertoriko sieviete, kura izcīnījusi olimpiādes medaļu. Puertoriko kontā līdz šim no astoņām iegūtajām medaļām ir sešas bronzas un divas sudraba godalgas, bet zelta pagaidām nav.

Otrajā pusfinālā pārsteigumi nenotika ne rezultāta, ne spēles stila ziņā. Amerikāniete Medisona Kīsa pilnībā dominēja, bet pati zaudēja, ar rezultātu 3:6, 5:7 piekāpjoties Vācijas pirmajai raketei Andželikei Kerberei, kura vien retos brīžos izcēlās ar uzbrukuma darbībām, bet pārsvarā izmisīgi atsitās pret Kīsas agresīvo tenisu un sev klasiskā tenisā pret uzbrukuma spēlētāju sagaidīja ļoti daudz kļūdu.

Kerbere 70 no iegūtajiem 80 punktiem dabūja ar Kīsas kļūdām – 41 nepiespiesto un 29 piespiestajām. Pašai bija tikai 10 tīri uzvarētas izspēles, kamēr Kīsai šajā radītājā milzīgs pārsvars ar 34. Tiesa, nespēja trāpīt laukumā, kad ilgstoši jāspēlē pret Kerberes izmisīgo aizsardzību, Kīsai maksāja kārtējo maču pret Kerberi – savstarpējos rēķinos Kerberei ir 6-1 pārsvars.

Kerbere Puigu pieveikusi abos iepriekšējos mačos – 3:6, 6:4, 7:6(7) pirms četriem gadiem Brisbenā un 6:2, 6:3 pērn Toronto. Savukārt bronzas mača dalībniecēm savstarpējās cīņās neizšķirts 2-2.

Riodežaneiro olimpiādes tenisa turnīrs, sieviešu vienspēles

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Angelique Kerber – (7) Madison Keys6:3 7:5
Monica Puig – (11) Petra Kvitova6:4 1:6 6:3

     [+] [-]

, 2016-08-12 21:56, pirms 8 gadiem
Superīgi skaistulīte Monika noturējās pret Petru, lai gan Petra drausmīgi mudījās, bet tas sudrabs vai zelts būs noteikti pelnīts. Tagad jāgaida, vai Medisona nesagādās vēl kādus pārsteigumus arī Angelikai.

     [+] [-]

, 2016-08-12 22:13, pirms 8 gadiem
Es jau brīnījos , kā uz tā lēnā seguma Petra tika līdz pusfinālam...bet labi servēja... Monikas uzvara bija paredzama, bet otrs pusfināls ir pilnīga migla !

     [+] [-]

, 2016-08-12 22:17, pirms 8 gadiem
Žēl, jo gribēju finālu Kvitova-Kerbere

Cerams, ka vismaz vāciete tiks finālā.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-12 22:34, pirms 8 gadiem
Šīs abas Ostapenko šogad vinnēja
Slēpts komentārs: Nemiroff

     [+] [-]

, 2016-08-13 07:35, pirms 8 gadiem
Audi80 rakstīja: Šīs abas Ostapenko šogad vinnēja
Tas gan ir rādītājs! Skaidrs kāds ir fināls!