Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Nadals svin 800. uzvaru, nopelnot pusfinālu pret Del Potro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals svin 800. uzvaru, nopelnot pusfinālu pret Del Potro
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Trīs setu mačā atspēlējoties pret mājinieku Tomazu Belluči (2:6, 6:4, 6:2), Riodežaneiro notiekošajā olimpiskajā turnīrā 800. ATP līmeņa uzvaru nopelnīja Spānijas labākais tenisists Rafaels Nadals, kurš pusfinālā tiksies ar Huanu Martinu Del Potro no Argentīnas.

Belluči iepriekšējos piecos mačos Nadalam nespēja atņemt ne seta, tiesa, dažos no tiem spēja izrādīt pat ļoti sīvu pretestību – Brazīlijas kreilis divus setus spānim zaudēja ar 5:7, bet vienreiz piekāpās taibreikā. Piektdien mājas olimpiādē beidzot izdevās paņemt pirmo setu no titulētā pretinieka.

Skaļo Brazīlijas fanu atbalstīts (mačā bija Deivisa kausam raksturīga atmosfēra – vietējie fani trakoja pat brīžos, kad Nadals netrāpīja pirmo servi!), agresīvais Belluči Rafu 1. setā sakāva ar 6:2. Nadalam vājš uzbrukums un daudz kļūdu (10 nepiespiestās), bet uzņemšanā vairāk par trim punktiem iegūt neizdevās.

Nadals pirmo breiku beidzot ieguva 2. seta ceturtajā geimā, kad 3:1 pārsvaru noorganizēja ar "backhand" apvedošo sitienu pa līniju. Nadals vēlāk nespēja izservēt setu, devīto geimu zaudējot "uz 15". Iespaidīgi uzbrukumā spēlējušajam Belluči vajadzēja tikt pie "sausā" breika, taču viņš neizmantoja pirmo breikbumbu, bet otro realizēja, neatvairāmi pa diagonāli uzbrūkot vājai Nadala otrajai servei.

Belluči palika uzticīgs sev raksturīgajai nestabilitātei un setu tomēr zaudēja. Atspēlēšanās devītajā geimā vēl neko negarantēja, jo desmitajā geimā (4:5) viņam bija jānotur serve, ko Brazīlijas tenisists nespēja izdarīt. Belluči ar trim kļūdām deva Nadalam divas setbumbas, no kurām tika izmantota jau pirmā, kad spānis izcēlās ar diagonālo apvedošo sitienu.

Arī pēdējā setā pirmais breiks notika ceturtajā geimā, arī šoreiz izceļoties Nadalam. Belluči nākamajos divos geimos uzņemšanā bija iespējas vairākas izspēlēs, taču viņam tik ļoti raksturīgā pārcenšanās pārlieku agresīvā tenisā liedza atspēlēties, bet astotajā geimā vēlreiz tika zaudēta sava serve, tādējādi visā mačā kapitulējot ar rezultātu 6:2, 4:6, 2:6.

Belluči tas ir jau 21. zaudējums pēc kārtas pret Top 10 spēlētājiem, šai sērijai sākoties 2012. gada Londonas olimpiādē pret Žo-Vilfrīdu Tsongu. Pēdējā Top 10 uzvara Belluči bija 2012. gada jūlijā Gštādes finālā pret tobrīd 8. vietā bijušo Janko Tipsareviču. Savukārt Nadalam piektdien gūtais panākums ir jubilejas 800. uzvaru ATP līmeņa mačos.

Visi tenisisti ar 800+ uzvarām

VTenisistsValstsUzvaras
1.Džimijs KonorssASV1256
2.Rodžers FederersŠveice1080
3.Ivans LendlsČehija1068
4.Giljermo VilassArgentīna929
5.Džons MakinrojsASV877
6.Andrē AgasiASV870
7.Stefans EdbergsZviedrija801
8.Rafaels NadalsSpānija800

2008. gada Pekinas vienspēļu turnīra čempions Nadals Riodežaneiro jau ir garantējis vienu medaļu – Rafa šovakar kopā ar Marku Lopesu cīnīsies dubultspēļu finālā, bet vienspēlēs viņam ir garantētas vēl divas spēles ar iespējām tik pie otrās medaļas Rio. Jāpiebilst, ka saspringtā grafika dēļ Nadals atteicās no spēlēšanas jaukto dubultspēļu sacensībās, kur viņš bija plānojis spēlēt kopā ar Garbinji Mugurusu.

Lai arī Nadala nākamais pretinieks Huans Martins Del Potro ceturtdaļfinālā uzvarēja divos setos, uzvara pār Roberto Bautistu Agutu viegli nenāca – 7:5, 7:6(4). Del Potro abos setos nenosargāja breika pārsvaru un smagnēji spēlēja galotnēs. 1. setu izdevās izservēt ar otro mēģinājumu, bet 2. setā taibreikā "backhand" kļūdu dēļ izsēts 4:0 pārsvars, tiesa, beigas bija laimīgas. Del Potro pret Nadalu ir negatīva 4-8 bilance, tiesa, pēdējā mačā viņš uzvarēja, ar 6:2, 6:4 esot pārāks 2013. gada oktobrī Šanhajas pusfinālā.

Londonas spēļu čempions Endijs Marejs otro dienu pēc kārtas izaicināja likteni, 3. setā nokļūstot iedzinējos ar breiku. Vakar tādā mačā izdevās pieveikt Fabio Foņīni, bet šodien Stīvu Džonsonu – 6:0, 4:6, 7:6(2). Skotam bija teju nevainojams 1. sets, kurā viņš pieļāva tikai vienu nepiespiesto kļūdu. 2. sets sākts ar jau pirmajā geimā zaudētu servi un atspēlēties neizdevās. Savukārt pēdējā setā Marejs ar breiku iedzinējos nokļuva pēc septītā geima, kad Džonsons breikbumbas izspēlē bumbiņu pārmeta pāri pie tīkla izgājušajam pretiniekam.

Amerikānim breiku nosargāt neizdevās, to zaudējot jau nākamajā geimā – 4:4. Šoreiz Džonsonam neveiksme, breikbumbas izspēlē dodoties pie tīkla – Marejs izcēlās ar apvedošo sitienu. Nospēlējot pasīvi, Džonsons devītajā geimā nespēja izmantot breikbumbu, bet bezcerīgo taibreiku (2:7) aizvadīja ļoti vāji. Atskaitot vienu lielisku apvedošo sitienu, Džonsonam pamata sajūsmai nebija. Abi punkti ar savu servi zaudēti pieļaujot kļūdas – "forehand" tīklā un arī "dropšots" tīklā.

Par Mareja pretinieku pusfinālā kļuva Japānas labākais tenisists Kei Nišikori, kurš vispirms izlaida seta un breika pārsvaru, bet pēc tam izglābās pēdējā seta taibreikā pret Gaelu Monfīsu – 7:6(4), 4:6, 7:6(6). Francūzis pēdējo taibreiku zaudēja divreiz. Monfīss vispirms izsēja 4:0 pārsvaru, bet pēc tam nespēja paņemt trīs mačbumbas pēc kārtas (6:3). Tiesa, pirmās divas bija uzņemšanā, un Nišikori nospēlēja pārliecinoši. Trešā mačbumba Monfīsam bija ar savu servi, un viņš ļoti nepiemērotā brīdī izcēlās ar dubultkļūdu – 6:6! Nišikori nākamā punkta izspēlē ar "dropšota" un apvedošā sitiena kombināciju tika pie savas pirmās mačbumbas un cīņu pabeidza ar piecu pēc kārtas uzvarētu punktu sēriju.

Riodežaneiro olimpiādes tenisa turnīrs, vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Andy Murray – (12) Steve Johnson6:0 4:6 7:6(2)
(3) Rafael Nadal – Thomaz Bellucci2:6 6:4 6:2
(4) Kei Nishikori – (6) Gael Monfils7:6(4) 4:6 7:6(6)
Juan Martin Del Potro – (10) Roberto Bautista Agut7:5 7:6(4)

Pusfinālu pāri

Spēle
(2) Andy Murray – (4) Kei Nishikori
(3) Rafael Nadal – Juan Martin Del Potro

     [+] [-]

, 2016-08-13 11:50, pirms 8 gadiem
Rafa!Turies!Es par Tevi , šoreiz