Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Del Potro atspēlējas pēc neveiksmīga sākuma un sasniedz ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro atspēlējas pēc neveiksmīga sākuma un sasniedz ceturtdaļfinālu
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP/Scanpix

Trešo uzvaru Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs guva Argentīnas tenisists Huans Martins Del Potro, kurš 3. kārtas mačā pēc neveiksmīga 1. seta spēja saņemties un uzveikt Japānas sportistu Taro Danielu – 6:7(4), 6:1, 6:2.

Del Potro kopš iepriekšējā mača tika pie divām brīvdienām plānotās vienas vietā. Otrdien viņam bija plānotā atpūta, bet trešdien nesanāca spēlēt, jo visa diena tika zaudēta lietus dēļ. Argentīnas tenisistam šodien vajadzēja vienu setu, lai iespēlētos.

"Forehand" sitiens, kas viņam palīdzēja gūt uzvaras pār Novaku Džokoviču un Žuau Sousu, argentīnieti iegāza mača 1. setā pret Danielu. Del Potro bija breika pārsvars, kas zaudēts astotajā geimā, tobrīd otrās breikbumbas izspēlē kļūdoties tieši ar sitienu no labās puses. Savukārt taibreikā abi punkti ar savu servi tika zaudēti, nospēlējot neprecīzi ar "forehand".

Del Potro pēc zaudēta 1. sadusmojās un trauslo japāni 2. setā sagrāva bez žēlastības, bet pēdējā setā pirmais breiks bija jāgaida līdz piektajam geimam. Del Potro divreiz labi uzsita pa līnijām, nopelnot divas breikbumbas. Pietika ar vienu, jo japānis ļoti nepiemērotā brīdī iesita tīklā "backhand". Divus geimus vēlāk sekoja vēl viens Del Potro breiks, kas tika noformēts ar "backhand" diagonālo apvedošo sitienu.

2008. gada Pekinas spēļu čempionam Rafaelam Nadalam bija lielas mocības mačā pret Žilu Simonu (7:6(5), 6:3), kurš spānim sagādāja ļoti daudz sarežģījumu, uzspiežot garas un nogurdinošas izspēles. Simons pat sākumā bija vadībā ar breiku, taču pārsvaru nenoturēja, vēlāk setu zaudējot taibreikā. 2. sets Nadalam bija vieglāks un viņam vajadzēja uzvarēt ar 5:2, taču kļūdu un sliktas sitienu izvēles dēļ neizdevās ar pirmo mēģinājumu izservēt maču. Otro reizi nebija jāservē, jo devītajā geimā izdevās salauzt sīkto francūzi.

Jāatzīmē, ka Nadals, kuram Rio ir pirmās sacensības kopš "French Open", vēl startē arī abos dubultspēļu turnīros – ar Marku Lopesu vīriešu dubultspēlēs un ar Garbinji Mugurusu "mikstā". Tāpēc Rafam šodien ļoti noslogota programma ar uzreiz trim mačiem. Nadals vienspēļu ceturtdaļfinālā tiksies ar Brazīlijas pirmo numuru Tomazu Belluči, bet uzvaras gadījumā viņam var būt pusfināls pret Del Potro.

Pēc divām vieglām uzvarām pirmās problēmas turnīrā bija Londonas čempionam Endijam Marejam, kurš 3. setā nokļuva iedzinējos ar 0:3 pret Fabio Foņīni, bet spēja atbildēt ar sešu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju un Itālijas tenisistu pieveica ar rezultātu 6:1, 2:6, 6:3.

Marejs bija vadībā ar setu un breiku (6:1, 2:1), tādu pārsvaru iegūstot ne tik daudz paša labās spēles, cik Foņīni nekvalitatīvā tenisa dēļ. Fabio būtiski uzlaboja savu sniegumu un izmantoja skota koncentrēšanās trūkumu, uzvarot astoņos geimos pēc kārtas!

Foņīni spēlēja žilbinošu tenisu, agresīvu spēli kombinējot ar dažādību, tādā veidā Marejam regulāri liekot izskatīties bezspēcīgam. Pēdējā setā izvirzījies vadībā ar 3:0, Foņīni vairs pie vārda netika. Lūzums notika piektajā geimā, kad viņam bija iespēja panākt 4:1 pārsvaru, taču no geimpunkta iegūšanas sekoja trīs kļūdas pēc kārtas – "forehand" auts un divi "backhand" sitieni tīklā. Marejs atguva breiku, bet Foņīni nespēja savākties, turpinājumā pieļaujot ļoti daudz kļūdu.

Riodežaneiro olimpiādes tenisa turnīrs, vīriešu vienspēles

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Andy Murray – Fabio Fognini6:1 2:6 6:3
(3) Rafael Nadal – (15) Gilles Simon7:6(5) 6:3
(4) Kei Nishikori – Andrej Martin6:2 6:2
(6) Gael Monfils – (9) Marin Cilic6:7(6) 6:3 6:4
Thomaz Bellucci – (8) David Goffin7:6(10) 6:4
(10) Roberto Bautista Agut – Gilles Muller6:4 7:6(4)
(12) Steve Johnson – Evgeny Donskoy6:1 6:1
Juan Martin Del Potro – Taro Daniel6:7(4) 6:1 6:2

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Andy Murray – (12) Steve Johnson
(3) Rafael Nadal – Thomaz Bellucci
(4) Kei Nishikori – (6) Gael Monfils
(10) Roberto Bautista Agut – Juan Martin Del Potro

     [+] [-]

, 2016-08-11 20:20, pirms 8 gadiem
Nadalam normāla recovery treniņnometne!

     [+] [-]

, 2016-08-11 22:04, pirms 8 gadiem
Ne par tēmu, tomēr ierakstīšu.
Gulbis atteicis dalību Cincinti, Vinstonsalemā, US Open un Pēterburgā.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-12 01:19, pirms 8 gadiem
Malacis! Mani favoriti : del potro, nadal. Es ļoooti ceru, ka pretigais briits pakaasis

     [+] [-]

, 2016-08-12 16:16, pirms 8 gadiem
No "pāri palikušajiem" mans favorīti - Rafa un Belluci, kuriem jātiekas 1/4 fin. Droši vien 1/2 fin. būs Rafa, nu tad vēlu viņam vinnēt Rio.