Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Viljamsa ar milzu pūlēm pārtrauc trīs zaudējumu sēriju pret Kornē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa ar milzu pūlēm pārtrauc trīs zaudējumu sēriju pret Kornē
Serēna Viljamsa
Foto: AP/Scanpi

Kārtējais grūtais mačs pret Alizē Kornē pirmdien bija Serēnai Viljamsai, kurai Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra 2. kārtā Francijas sportisti izdevās uzvarēt ar rezultātu 7:6(5), 6:2, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju pret Kornē.

Francijas tenisiste Viljamsu 2014. gadā uzveica trīs reizes, ieskaitot vienu panākumu Vimbldonā. Viena uzvara tika gūta laikā, kad amerikāniete bija apslimusi (rudenī Uhaņā), bet kopumā no abu izspēlētajiem septiņiem mačiem tikai vienā Serēna guvusi vieglu uzvaru.

Tāda veidojās arī vakar, kad Viljamsa bija vadībā ar 3:0, 40:0, bet nespēja ar servi uzvarēt ceturtajā geimā. Kornē ar "dropšota" un apvedošā sitiena palīdzību tika līdz breikbumbai, kuras izspēlē Viljamsai dubultkļūda. Kornē ar savu ierasto tenisu – sīkstu aizsardzību, pretuzbrukumiem un likšanu Viljamsai skriet stūros – kārtējo reizi ranga līderei sagādāja daudz nepatīkamu mirkļu. Serēnai vienubrīd pat neizturēja nervi, sadauzot raketi. Viljamsai 1. setā pie rezultāta 4:5 ar savu servi nācās atspēlēt divas setbumbas, vēlāk uzvarot taibreikā, pēc kā 2. sets bija vieglāks nekā pirmais.

Arī Andželike Kerbere pārtrauca trīs zaudējumu sēriju pret sev neparocīgu pretinieci, ar 6:4, 6:2 uzveicot Juženiju Bušāru. Endžija vienīgo iepriekšējo uzvaru pret Kanādas tenisisti guva 2013. gadā "US Open". Bušāra, kura Kerberi maijā trīs setos apspēlēja Romā, arī vakardienas maču sāka labāk, izvirzoties vadībā ar 4:1. Pateicoties labākam uzbrukumam, nopelnītais pārsvars tika izsēts ar kļūdām, kas radās Kerberes jau tik ļoti ierastā atsišanās tenisa dēļ. Bušāra zaudēja septiņus geimus pēc kārtas un atgūties nespēja.

Kamēr Kerbere ar savu slaveno aizsardzību no pretinieces sagaidīja ļoti daudz dāvanu gan kļūdu, gan sliktas sitienu izvēles izskatā, citai aizsardzības spēlētājai Karolīnai Vozņacki tas pret agresīvu pretinieci neizdevās, ar 2:6, 4:6 zaudējot Petrai Kvitovai. Čehietei vajadzēja uzvarēt ar vēl lielāku pārsvaru, taču viņa maču spēja izservēt tikai ar otro mēģinājumu. Pirmajā reizē viņai bija mačbumba, vienkāršā situācijā kļūdoties spēlē pie tīkla.

Riodežaneiro olimpiādes tenisa turnīrs, sieviešu vienspēles

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Alize Cornet7:6(5) 6:2
(2) Angelique Kerber – Eugenie Bouchard6:4 6:2
(3) Garbine Muguruza – Nao Hibino6:1 6:1
(7) Madison Keys – Kristina Mladenovic7:5 6:7(4) 7:6(5)
(8) Svetlana Kuznetsova – Monica NiculescuUzvara bez cīņas
(9) Carla Suarez Navarro – Ana Konjuh7:6(5) 6:3
(10) Johanna Konta – Caroline Garcia6:2 6:3
(11) Petra Kvitova – Caroline Wozniacki6:2 6:4
(13) Samantha Stosur – Misaki Doi6:3 6:4
Monica Puig – (14) Anastasia Pavlyuchenkova6:3 6:2
(15) Elina Svitolina – Heather Watson6:3 1:6 6:3
Sara Errani – (16) Barbora Strycova6:2 6:2
Kirsten Flipkens – Lucie Safarova6:2 izst.
Daria Kasatkina – Saisai Zheng6:1 6:4
Ekaterina Makarova – Anna Karolina Schmiedlova3:6 6:4 6:2
Laura Siegemund – Shuai Zhang6:2 6:4