Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

CAS dod zaļo gaismu Krievijas sportistiem ar dopinga vēsturi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

CAS dod zaļo gaismu Krievijas sportistiem ar dopinga vēsturi
Jūlija Jefimova
Foto: AP/Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) atzīst, ka Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) nepielaišanai Rio olimpiādei nepamatoti izmantojusi kritēriju "Krievijas sportists ar dopinga vēsturi". Nedrīkst vēlreiz sodīt sportistu, kurš savu diskvalifikāciju jau izcietis.

Kā jau ziņots, 24. jūlijā SOK lēma, ka Krievijas sportisti ar dopinga vēsturi netiks pielaisti Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. CAS saņēma vairākus pieteikumus no atstādinātajiem krievu sportistiem. SOK kļūdu tiesa pirmoreiz atzina krievu airētāju lietā un pēc tam arī slavenās peldētājas Jūlijas Jefimovas prāvā. CAS norāda, ka minētajam nepielaišanas kritērijam nav likumīga spēka, tas nerespektē sportista tiesības uz taisnīgumu.

"Airētāju Karabeļščikovas un Podšivalova lietā izdevās panākt SOK noteikuma atcelšanu. Tie, kuri jebkad izdarījuši dopinga pārkāpumu nedrīkstēja piedalīties Rio spēlēs - šo noteikumu CAS atcēla. Tā būtu dubulta atbildība par vienu un to pašu pārkāpumu. Tagad ir milzīga uzvara. Pret absurdu var cīnīties un uzvarēt," informē sporta jurists Mihails Prokopecs.

"Uzvara!!! Jūlijas Jefimovas lietā CAS atzina, ka nav piemērojams SOK noteikums par to, ka dopingu lietojušais un diskvalifikāciju izcietušais krievu sportists nedrīkst piedalīties Rio spēlēs," priecājas sportistes pārstāvis Artjoms Pacevs.

Šajās divās lietās atzītais gan nenozīmē, ka šie sportisti tiek pielaisti olimpiskajām spēlēm. Barjera ir nojaukta, taču gala lēmumu pieņems SOK komisija. Kā jau ziņots, vakar tika apstiprināts, ka no sākotnēji plānotajiem 387 atlētiem Rio spēlēm tiek pielaists 271 sportists no Krievijas. CAS atzinums droši vien pavērs durvis vēl kādiem.

Izmantotie resursi:
tas-cas.org
rsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2016-08-05 13:16, pirms 8 gadiem
POBEDA!

  -2 [+] [-]

, 2016-08-05 13:21, pirms 8 gadiem
Meilutīte droši vien tagad pikta

Iepriekš -->> Meilutīte sarūgtināta par Jefimovas attaisnošanu

     [+] [-]

, 2016-08-05 13:25, pirms 8 gadiem
Tad jau Nakoņečnijs out?

  +2 [+] [-]

, 2016-08-05 13:32, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Tad jau Nakoņečnijs out?
Tur krievs bija Maklarena listē un vēl nebija izcietis sodu. Ja tomēr reabilitē, tad nebūtu pareizi atņemt Nakoņečnija iegūtās tiesības. Manā skatījumā latvietis var justies droši.
Slēpts komentārs: ice F-1

     [+] [-]

, 2016-08-05 14:47, pirms 8 gadiem
Logisks sagaidams lemums, ja tur pilns ar netiriem amisiem, tad jabut ari citiem

  -1 [+] [-]

, 2016-08-05 15:26, pirms 8 gadiem
Tie kuri nav vispar pieķerti un nav palaisti var izputinat wada 3 piegajienos.. Europas tiesa tomer ir kautcik "tīra" salidzinot ar dažām labām

     [+] [-]

, 2016-08-05 18:04, pirms 8 gadiem
Laikam jau loģiski, atceroties, ka pirms Londonas tiesa "aplauza" arī britu plānus nepielaist spēlēm savus sportistus ar dopinga vēsturi.