Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Felpss nesīs ASV delegācijas karogu atklāšanas ceremonijā

Felpss nesīs ASV delegācijas karogu atklāšanas ceremonijā
Maikls Felpss
Foto: AP/Scanpix

ASV Olimpiskā komiteja paziņojusi, ka tās delegācijas balsojumā karognesēja gods tiks uzticēts 18 olimpisko zelta medaļu īpašniekam un rekordistam Maiklam Felpsam.

Maiklam Felpsam šīs būs piektās olimpiskās spēles, un pirmajās četrās viņš nopelnījis 18 zelta medaļas un vēl četras reizes kāpis uz goda pjedestāla. 31 gadu vecais sportists ir visu laiku panākumiem bagātākais olimpietis, taču Rio būs viņa pēdējās spēles. Ņemot to vērā, ASV olimpiskā izlase balsojumā par karognesēju visvairāk balsis atdeva tieši par viņu.

„Esmu pagodināts, ka esmu izraudzīts pārstāvēt savu valsti, un labi apzinos, kādu atbildību uzliek šis gods,” ASV Olimpiskās komitejas mājaslapā citēts Felpss. „Kad piedalījos Sidnejas olimpiādē, es vienkārši vēlējos piedalīties. Atēnās es vēlējos izcīnīt zeltu savai valstij. Pekinā vēlējos paveikt ko nebijušu, bet Londonā ierakstīt savu vārdu vēsturē. Bet šoreiz es vēlos doties ar karogu atklāšanas ceremonijā un pārstāvēt ASV, cik vien labi iespējams. Šoreiz mans uzdevums ir svarīgāks par medaļām.”

Šī ir tikai otrā reize olimpiskajā vēsturē, kad ASV izlase savu atklāšanas ceremonijas karogu nodos peldētāja rokās. Iepriekš tas notika 1976. gadā, kad šis gods tika Gerijam Halam, divkārtējam olimpisko spēļu vicečempionam. Londonas spēļu atklāšanas ceremonijā ASV karogs bija uzticēts paukotājai Marielai Zagunisai, lietuviešu izcelsmes sportistei.

Felpss Rio olimpiādē piedalīsies trīs individuālajās disciplīnās – 100 un 200 metru tauriņstila distancē un 200 metru kompleksajā peldējumā. Latviju peldēšanā pārstāvēs Uvis Kalniņš un Aļona Ribakova, un Kalniņš startēs tieši 200 metru kompleksajā peldējumā, kura priekšpeldējumi paredzēti desmitajā augustā.

Izmantotie resursi:
Michael Phelps to carry U.S. flag during...


, 2016-08-03 15:55, pirms 8 gadiem
Šitas negaidīti. Varbūt ne negaidīti, bet visai neraksturīgi ASV, ka karogu varētu nest zāles pīpētājs, dzērājšoferis un kas tik vēl ne.
, 2016-08-03 15:57, pirms 8 gadiem
nost ar dopingistiem..
, 2016-08-03 16:03, pirms 8 gadiem
Ja tas ir olimpiskās delegācijas balsojums, tad kādi jautājumi par zàles pīpēšanu, dzeršanu utt ? ...mums Latvijā šķiet nav tādas demokrātijas, ka balso delegācija, bet nav jau jautājuma- ja būtu jābalso, tad Štrombergs viennozīmīgi
, 2016-08-03 16:27, pirms 8 gadiem
Nu nez , nez, vai ta šitā ir smuki, laikā kad slāvi dabon lielo banu uz OS, paši ieliek dopingistu par karognesēju.
, 2016-08-03 16:50, pirms 8 gadiem
andzis, ja Ārmstrongs nestu USA karogu, tad tavs komentārs būtu vietā...tev ir ziņas par Felpsa dopingu? ...man nav, zinu, ka izcils peldētājs ar dabas dotumiem - lielām plaukstām un kājas izmēru kà pleznas, kā arī roku vēziens ar tādu amplitūdu kā nevienam...varbūt lietojis dopingu, jo arī es neticu nevienam čempionam, bet nav noķerts...tātad nav
ja par krieviem, tad viņi diskvalificēti dēļ valsts atbalsta vai "jumta"...katrs amerikānis dopingo uz savu risku, ja noķers kà Armstrongu, tad sodīs...bet ja tava attieksme, ka visi ir dopingotāji, tad beidz interesēties un skatīties sportu...nenàc vairs uz SC
, 2016-08-03 17:03, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: andzis, ja Ārmstrongs nestu USA karogu, tad tavs komentārs būtu vietā...tev ir ziņas par Felpsa dopingu? ...man nav, zinu, ka izcils peldētājs ar dabas dotumiem - lielām plaukstām un kājas izmēru kà pleznas, kā arī roku vēziens ar tādu amplitūdu kā nevienam...varbūt lietojis dopingu, jo arī es neticu nevienam čempionam, bet nav noķerts...tātad nav
ja par krieviem, tad viņi diskvalificēti dēļ valsts atbalsta vai "jumta"...katrs amerikānis dopingo uz savu risku, ja noķers kà Armstrongu, tad sodīs...bet ja tava attieksme, ka visi ir dopingotāji, tad beidz interesēties un skatīties sportu...nenàc vairs uz SC
Felpsu pieķēra un atstādināja, jo smēķēja zālīti.
Cik zinu zālīte ir iekļauta šajos preperātos vai ne?
Un nesāc te teikt, ka zālīte jau neskaitās, Jo skaitās.
, 2016-08-03 17:20, pirms 8 gadiem
Zàlīte nav saistīta ar sportu, bet ar izklaidi ...tas vairāk krimināls pārkāpums, par ko šķiet bija sods
, 2016-08-03 17:29, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Zàlīte nav saistīta ar sportu, bet ar izklaidi ...tas vairāk krimināls pārkāpums, par ko šķiet bija sods
Nu, piemēram, šāvējiem, domāju, ka zālīte (nepārpīpējot jēgu) varētu uzlabot rezultātus. Roka tā netrīcētu. Nez vai peldētājiem palīdz, bet tas, ka tā ir aizliegta tas ir toč.
, 2016-08-03 17:47, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Zàlīte nav saistīta ar sportu, bet ar izklaidi ...tas vairāk krimināls pārkāpums, par ko šķiet bija sods
Jautājums ir ļoti vienkāršs - ja sportists tiek pieķerts ar aizliegtu vielu klātbūtni organismā ārpus sporta testos, tad tas skaitās dopinga pārkāpums vai nē?

Pašlaik gan to neskaita kā dopinga pārkāpumu, taču pēc būtības būtu gan jāskaita.
, 2016-08-03 18:10, pirms 8 gadiem
Nez kā zāles pīpēšana peldētājam uzlabotu sniegumu? Drīzāk gan to pasliktinātu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-08-03 18:46, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Uz mildronāts uzlabo sniegumu?
Protams ,jo ne jau trīs šaibas dienā dzer pieķertie ,bet gan lielā daudzumā un tas palielina izturību.
, 2016-08-03 22:26, pirms 8 gadiem
Bērziņa kungs, Felpss dēļ tādiem cilvēkiem kā Jūs - brīvprātīgi pieteicās kam tādam, ko sauc par "Project Believe", pēc sava 2008. gada brīnumgājiena olimpiāde. T.i., brīvprātīgi pieteicās visiem 9 iespējamajiem dopinga testiem, kur visus bez aizķeršanās nokārtoja.

Kas attiecas uz zālīti un braukšanu dzērumā, tas viss notika pēc-olimpiādes, vai pēc 1. aiziešanas posmā. Ja palasīsi viņa biogrāfiju, sapratīsi kam cilvēks gāja cauri, un nebrīnos, ka bija jāpagremdējas alkoholā un zālītē. Supercilvēks - tomēr tikai cilvēks!
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.