Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1404, Did:0, useCase: 3

Svētdien tiks dots starts Baltijā lielākajam sporta labdarības pasākumam "Nike Riga Run"

Andrejs Siliņš

Šo svētdien, 18. augustā Mežaparkā nu jau ceturto gadu norisināsies Baltijā lielākais sporta labdarības pasākums “Nike Riga Run”, kas šogad notiek Rīgas svētku ietvaros. Uz starta pulcēsies vairāki tūkstoši aktīva dzīvesveida entuziastu, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu fonda Ziedot.lv projektam “Mazajām sirsniņām” – bērniem ar kustību un sirdsdarbības traucējumiem. Visi ieņēmumi no dalības maksām tiks novirzīti organizācijai “Ziedot.lv” projektam “Mazajām sirsniņām”.

"Nike Riga Run" sauklis kopš tā pirmsākumiem ir bijis „Palīdzi skrienot!”. Sauklī ietverta pasākuma galvenā ideja – palīdzības sniegšana bērniem, vienlaikus uzturot sevi sportiskā formā. Lai uzrunātu pēc iespējas plašāku auditoriju, Nike Riga Run tiek piedāvātas četras 10km distances - skriešanas, nūjošana, skrituļslidošana un rollerslēpošana. Šajā gadā ieviesta arī jauna disciplīna – iešana, kas piemērota visiem tiem “Nike Riga Run” dalībniekiem, kuri vēl nejūtas pārliecināti par savu sportisko sniegumu un vēlas pasākumā piedalīties, lai būtu daļa no labā nodoma īstenošanas.

Papildus četrām individuālajām 10 km distancēm, tiek piedāvāta iespēja startēt 4x2,5 km stafetes skrējienā, bet skolēniem bezmaksas Skolu stafetes skrējienā. Tāpat bez maksas iespējams startēt bērnu skrējienā vai skrituļslidojumā. Kā jauninājums šogad tiek piedāvāta iespēja startēt jebkurā no 10km distancēm bez laika kontroles, kas nozīmē, ka dalībnieka rezultāts netiek fiksēts un netiks atspoguļoti sacensību rezultātu tabulā.

Pasākuma norise:

08:30 Darbu uzsāk info telts, reģistrēšanās, mantu glabātuve, velonovietne
09:30 STARTS 10km Rollerslēpošanai
10:30 STARTS 10km Skrituļslidošanai
11:30 STARTS Bērnu skrituļslidojumam
12:15 STARTS Bērnu skrējienam
13:15 "Nike Riga Run 2013" atklāšanas ceremonija
13:22 „Mazo sirsniņu” skrējiens
13:30 STARTS 10km Skrējienam (LČ) un Nūjošanai un Iešanai
15:15 STARTS Swedbank 4x2.5km stafetes skrējienam un 4x2.5km Swedbank skolu stafetes skrējienam

No 15. līdz 17.augustam katru dienu no plkst. 10:00 – 20:00 t/p Alfa veikala „Sportland” 2.stāvā "Nike Riga Run" reģistrētie dalībnieki aicināti saņemt dalībnieka numuru, kā arī visu nepieciešamo informāciju par pasākuma norisi. "Nike Riga Run" EXPO laikā iespējams arī reģistrēties jauniem dalībniekiem, saņemot sacensību numuru uzreiz. Veicot reģistrāciju EXPO laikā, dalības maksa individuālajām distancēm (skriešana, nūjošana/ iešana, skrituļslidošana, rollerslēpošana) būs Ls 7, 4x2,5 km stafetes skrējienam – Ls 15. Papildus reģistrēties iespējams gan mājas lapā Jaunumi, gan Nike un Sportland veikalos. Pēdējā iespēja reģistrēties Nike Riga Run būs pašā sacensību dienā – 18.augustā. Dalības maksa individuālajām distancēm tad būs Ls 10, savukārt 4x2,5 km stafetes skrējienam – Ls 20. Reģistrācija pasākuma dienā, Mežaparkā tiks slēgta 1 h pirms konkrētās distances starta.

Par veiksmīgu "Nike Riga Run" norisi jāpateicas pasākuma sadarbības partneriem. Pateicoties ilggadējam partnerim Swedbank, šī gada pavasarī Latvijas lielākajās pilsētās tika aizvadīta Swedbank Skolu programma. Tās mērķis bija sporta pedagogu izglītošana par mūsdienīgām sporta nodarbību vadīšanas metodēm, kā arī papildus – motivēšana iesaistīt bērnus un jauniešus "Nike Riga Run" norisē.

Rūpējoties, lai lielākā labdarības un sporta pasākuma “Nike Riga Run” dalībnieki varētu atjaunot spēkus skrējiena laikā, Rimi īpaši izveidotā punktā, trases astotajā kilometrā, katram sportistam dāvās enerģijas un vitamīnu bagātus augļus. Kopumā skrējējiem tiks izdalīti teju pus tonna banānu. Savukārt paši mazākie sportisti pēc skriešanas un skrituļslidošanas distances no Rimi kopumā saņems vairāk nekā divus tūkstošus enerģijas batoniņu. Tāpat Mežaparka estrādes teritorijā 18. augustā atradīsiet “Rimi” enerģijas punktu, kurā darbosies Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņš dalībniekus cienās gan ar veselīgiem dzērieniem, gan aicinās pārbaudīt zināšanas uztura piramīdas salikšanā no reāliem produktiem. Rimi enerģijas punktā darbosies arī veloblenderis, kas palīdzēs ikvienam sagatavoties lielajam startam un reizē pašam uzkult savu spēka kokteili. Savukārt trasē sportistus uzmundrinās un izturību līdz finišam vēlēs Rimi karsējmeitenes.

Savukārt “Nike Riga Run” mazākos dalībniekus priecēs cukura ražotāja “Danssukker” talismans vārdā Cukuriņš, kurš sagaidīs uzvarētājus finišā, rīkos panna cotta sacensības līdzjutējiem un cienās ar svaigi pagatavotiem, atspirdzinošiem dzērieniem enerģijai un dzīvespriekam.

Katram bezmaksas treniņu dalībniekam šogad jau otro gadu tika piedāvāta iespēja piedalīties Tallink un Nike Riga Run organizētajā akcijā. Tās laikā "Nike Riga Run" dalībniekam bija jāapmeklē 15 treniņi, savācot 15 uzlīmes īpašā kuponā, kā arī jāstartē "Nike Riga Run" 18. augustā, tādējādi iegūstot iespēju sākot ar 22. augustu kuponu apmainīt pret jūras ceļojumu 1-4 personām no Tallink. Plānots, ka šo iespēju izmantos teju 1000 "Nike Riga Run" dalībnieku. Katrs pasākuma dalībnieks tiks nodrošināts arī ar bezmaksas sporta dzērienu "Vichy Vivasport", kurus bez maksas sportotājiem nodrošina “Nike Riga Run” partneris “Vichy”. „VivaSport” dzērieni palīdzēs nodrošināt zudušo vielu un šķidruma uzņemšanu "Nike Riga Run" dalībniekiem gan skrējiena laikā, gan finišā.

Savukārt 3 nedēļas pirms "Nike Riga Run" tika izlozēti 3 dalībnieki, kuriem katram bija iespēja vienu nedēļas nogali pavadīt ar "Nike Riga Run" sadarbības partnera – SIA „Autobrava” – sarūpētu jaunu Fiat 500L.