Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Notiks Uļjanas Semjonovas kausa izcīņa basketbolā

Notiks Uļjanas Semjonovas kausa izcīņa basketbolā
Uļjana Semjonova
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

No 17. līdz 20. oktobrim basketbola skolas „Rīga” sporta bāzē „Daugavas sporta nams” (Kr. Barona iela 107) risināsies Uļjanas Semjonovas kausa izcīņas sacensības basketbolā, kurā par medaļām cīnīsies 1997. un 1999. gadā dzimušās meitenes. Šogad spēlēm dalību pieteikušas vairākas ārvalstu komandas no Krievijas, Zviedrijas, Somijas, Baltkrievijas, Ungārijas un Polijas.

„Esmu pārliecināta, ka šāds turnīrs meitenēm dos plašāku skatienu uz basketbolu. Spēlēt ar savas valsts komandām nav tas pats, kas piedalīties starptautiskā mēroga sacensībās. Meitenes varēs pārliecināties par saviem spēku samēriem ar citām valstu spēcīgākajām komandām. Šāda pieredze jaunajām basketbolistēm noteikti būs ļoti noderīga”, pirms kausa izcīņas sacensībām saka izcilā basketboliste Uļjana Semjonova. „Atceros sevi šādā vecumā, man tas bija kaut kas īpašs. Atmiņas par šāda veida turnīriem paliek uz mūžu. Esmu ļoti priecīga un pateicīga Rīgas domei par šo organizēto turnīru. Priekš manis šie noteikti būs svētki. Centīšos apmeklēt pēc iespējas vairāk spēļu, lai bērni redz, par ko, tad galu galā viņi spēlē”, sacīja Semjonova.

Sacensību svinīgā atklāšana notiks 17.oktobrī plkst. 17.00. Pirmās spēles komandas aizvadīs priekšsacīkstēs – spēļu sākums 18. un 19.oktobrī plkst. 10.00, bet 20.oktobrī plkst. 10.00 sāksies finālspēles un cīņas par medaļām. Spēles notiks „Daugavas sporta nams” un sporta centrā „Rīdzene” (K. Barona ielā 97c).

Latviju sacensībās pārstāvēs divas Basketbola skolas „Rīga” komandas treneru Aināra Čukstes un Lilitas Bergvaldes vadībā, viena meiteņu komanda, kurā kopā pulcētas pārējo Rīgas treneru labākās audzēknes, treneru Daigas, Žvirbles, Ingūnas Markūnes un Anitas Mikāles vadībā, kā arī viena meiteņu komanda, kurā saspēlēsies Latvijas labākās 1999. gadā dzimušās basketbolistes treneres Līgas Alulujevas vadībā.

Sacensības atbalsta Rīgas pašvaldība, tās organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD). Sacensību apmeklējums ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Edgars Gaross,
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta
sabiedrisko attiecību nodaļas praktikants


2017. gada Rīgas čempioni "Tenax"
Foto: Romualds Vambuts

"Tenax" pēc gada pārtraukuma triumfē Rīgas čempionātā

Šodien par Rīgas 2017.gada čempioniem handbolā kļuva Dobeles "Tenax", kas finālspēlē ar 35:32 apspēlēja pērnās gada uzvarētājus "Celtnieks Rīga". Bronzas medaļas izcīnīja "Ogre/Miandum".
Foto: Sandra Škutāne
2

Rīgas atklāto čempionātu atklās čempionu "Celtnieks" duelis pret "Jūrmalas Sportu"

Šodien Latvijas Handbola federācijas telpās notika Rīgas atklātā čempionāta apakšgrupu izloze. Tāpat izziņots spēļu kalendārs - čempionāts sāksies 30. augustā ar pašreizējo Rīgas čempionu "Celtnieks Rīga" dueli pret "Jūrmalas Sportu" Kauguros.
"Celtnieks" un "Tenax" handbolisti
Foto: Sandra Škutāne

Rīgas atklātajā čempionātā handbolā startēs sešas komandas

Šodien noslēdzas pieteikšanās Rīgas atklātajam čempionātam, kas norisināsies no 28. augusta līdz 9. septembrim ar finālspēlēm O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā.