Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Sniega lielgabali nodrošina sportošanas apstākļus Mežaparkā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sniega lielgabali nodrošina sportošanas apstākļus Mežaparkā
Sniega parks Mežaparkā
Foto: sniegaparks.lv

Kopš pagājušā gada Rīgā ziemā vienmēr būs vieta, kur ir sniegs. Tas ir Rīgas „Sniega parks” Mežaparkā Lielās estrādes zonā. Sniega parka operatori ir pazīstamā kalnu slēpošanas bāze „Žagarkalns”. Sniegs šeit tiek saražots ar sniega lielgabaliem, tādēļ, kaut Rīgā sniega nav, šeit tas ziemas periodā pat atkusnī vienmēr ir un pat biezā slānī, informē organizatori un atbalstītāji.

Tur, kur vasarā ir skatītāju sēdvietas, ziemā ir ierīkota kameršļūkšanas zona ar 5 sniega renēm kameršļūkšanai bērniem un pieaugušajiem. Tā ir atrakcija, kas sniedz lielu prieku bērniem un pieaugušajiem, un, lai to lietotu, nav vajadzīgas nekādas īpašas prasmes. Var iesēsties speciālā piepūšamā kamerā un šļūkt lejā pa speciālu sniega trasi ar kalniņiem un virāžām.

„Sniega parkā” ir arī pirmā kalnu slēpošanas un snovborda apmācības trase Rīgas pilsētā. Tā ir 120 m gara nogāze ar ideālu slīpumu tieši apmācības veikšanai slēpotājiem un snoveriem un jo sevišķi bērniem. Uz nogāzes uzstādīti divi virves tipa slēpotāju pacēlāji (resna virve pie kuras slēpotājs vai snoveris var pieķerties ar roku un pilnīgi droši pacelties pa nogāzi uz augšu).

Sniega parka teritorijā ir plaša slidotava ar dabīgo ledu un, ja laika apstākļi atļauj, šeit var lieliski slidot.

Mežaparka estrādes zonā ir ierīkota arī distanču slēpošanas trase (1 km aplis), kas ir noklāta ar mākslīgi saražoto sniegu.

Sniega parkam ir inventāra nomas punkts, kur var iznomāt visu nepieciešamo un brīvdienās darbojas kafejnīca.

Brīvdienās darbojas slēpošanas un snovborda apmācības skola gan bērniem gan pieaugušajiem. Pēc iepriekšējas pieteikšanās ir iespējamas individuālās pamācības bērniem pie profesionāliem instruktoriem.
Sniega parks ir ideāli piemērots skolnieku grupu apmeklējumiem darba dienās. Skolēnu grupām ir īpašas cenas gan inventāra nomai, gan apmācībai.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv