Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Rīt Rīgā valdīs sports un aktīvā atpūta

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Rīt, 17. septembrī, no divpadsmitiem dienā Rīgas centrā, bet vakarā arī Brīvības ielā valdīs sportiska gaisotne un galvaspilsētu pārņems aktīvi ļaudis, jo notiks jau par tradīciju kļuvušais veselīga dzīvesveida festivāls "Rīgas Sporta nakts".

Ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis jau no divpaldsmitiem dienā pie Brīvības pieminekļa varēs vērot Latvijā vēl nebijušu 12 stundu "Florbola maratonu", ar ko atzīmēs decembra sākumā Latvijā gaidāmo pasaules čempionātu florbolā vīriešiem. Pusstundu vēlāk pie Laimas pulksteņa sāksies "Triobet Latvijas Spēkavīru čempionāta" superfināls. Cīņa solās būt ļoti sīva, laukumā valdīs vēl neredzēta spriedze, jo šogad uz uzvarētāja kausu pretendēs vairāki ļoti spēcīgi atlēti.

Festivāls "Rīgas Sporta nakts" šogad oficiāli sāksies ar "Sportistu gājienu" plkst. 16.00. Dalībnieki pulcēsies Doma laukumā, lai pa Smilšu un Vaļņu ielu dotos uz Brīvības pieminekli. Gājienā piedalīsies mūsu valsts olimpieši un arī paralimpieši, sporta veterāni, Latvijas Vieglatlētikas savienības delegācija, karsējmeitenes un citas sporta federācijas, klubi, skolas un ar to saistītas organizācijas.

Visas pārējās pasākumā plānotās aktivitātes, prezentāciju vietas, aktivitāšu laukumi sāks darboties plkst. 17.00. Tajā pat laikā Rīgas kanālā ar sacensībām starp Saeimas un Rīgas domes deputātiem atklās ikgadējo "One Touch Latvijas Augstskolu kausu airēšanā".

"Rīgas Sporta naktī" Bastejkalnā un abpus Rīgas kanālam no 17.00 līdz 22.00. apmeklētājus gaida interesantas aktivitātes un sportiski izaicinājumi. Paredzēta azartiska orientēšanās, grīdas un galda kērlinga spēlēšana, "Garmin Ruļļu cīņas" uz velosipēda, braukšana ar riteņiem, kāpšana alpīnisma sienā, labirintu iziešana pa zemi un gaisā jaunsargu pavadībā, kā arī dažādu cīņu paraugdemosntrējumi un boksa, kikboksa meistarklases ringā. Krosmintona sacensības, pašaizsardzības treniņi, dažādas spēka un izturības sacensības. Tāpat būs pieejama ķermeņa pārbaude pie sporta kluba "MyFitness", lai noteiktu savu bioloģisko vecumu un citus veselībai būtiskus parametrus, bet pie fitnesa kluba "Titan" varēs satiks drifta karali Regnāru Mozgu – Kļaviņu.

"Benu aptiekas" zonā "Dzīvo vesels" būs dažādu uzņēmumu pakalpojumu prezentācijas un piedāvājumi par īpaši izdevīgām cenām. Dažādas aktivitātes bērniem un jauniešiem nodrošinās Dr.Mauriņa Vēnu un Lāzermedicīnas klīnika, toties "Scholl" piedāvās profesionāļu konsultācijas par stājas un gaitas veidošanu.

Kronvalda parkā galvenais notikums šoreiz būs talantu konkurss "Rādi, ko māki". Tajā bērni un jaunieši prezentēs savas prasmes dažādos sporta veidos. Lai iedvesmotu ikvienu nākotnē kļūt par vēl labākiem sava amata lietpratējiem, pasākumā uzstāsies arī sevi jau apliecinājuši mākslinieki – Veizāna deju skolas "zelta" sastāvs, futbola frīstailists Edgars Mekelis, basketbola guru Matīss Elmis, šova grupa "Street Warriors" un citi. Dalībniekus vērtēs kompetenta žūrija. Labākajiem balvas no veikalu tīkla "Sportland", bet visi saņems ielūgumu uz kādu no "Dinamo Rīga" mājas spēlēm.

Pie Rīgas Kongresu nama būs izvietota arī Latvijas Dzelzceļa drošības zona "Dzirdi Redzi Dzīvo". Tur ar īpašu skaņas simulatoru varēs izmēģināt savas reakcijas ātrumu. Paši mazākie aicināti piedalīties "Mazā stiprinieka olimpiskajos piedzīvojumos", iesaistoties aktivitātēs "Strider mobilajā trasē" ar tramplīniem, kas piemēroti braukšanai ar balansa velosipēdiem, tāpat būs iespēja spēlēt volejbolu, basketbolu, piedalīties velosacensībās un skrituļošanas īsmaratonā pa Kronvalda parka celiņiem.

Pirmo reizi "Rīgas Sporta naktī" notiks "Brīvības ielas nakts brauciens", kurā ikviens varēs veikt piecu kilometru distanci ar skrituļslidām, skuteriem un skrituļdēļiem no tirdzniecības parka "Alfa" līdz VEF Kultūras pilij un atpakaļ.

Starti pa pilsētas galveno ielu paredzēti no plkst. 23.00, bet aktivitātes pie tirdzniecības centra "Alfa" sāksies jau no plkst. 20.00. Ikviens varēs iznomāt braucamrīkus. Dalībnieki tiek aicināti krāšņi izrotāt un izgaismot savus braucamrīkus un sevi pašu. Pašvaldība sadarbībā ar "Rīgas satiksmi" nodrošinās papildus sabiedriskā transporta reisus līdz vēlai naktij.

Jautras aktivitātes, sportiski izaicinājumi visām gaumēm, interesēm un jebkurai vecuma grupai. Sīkāk par pasākuma dalībniekiem un piedāvātajām aktivitātēm mājas lapā: sportanakts.lv. "Rīgas Sporta nakts" norisēm varēs sekot līdzi televīzijas kanāla "Rīga TV24" tiešraidē.

"Rīgas Sporta nakti" atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, to rīko biedrība "Notikumu aģentūra". Pasākuma draugi: lielveikalu tīkls "Maxima", "Garmin" un "Sportland.

Informāciju sagatavoja: Elīna Gārbena.
Biedrības "Notikumu aģentūra" sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja