Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Rīgā risināsies Uļjanas Semjonovas kausa izcīņa basketbolā meitenēm

Rolands Eliņš

No 16. līdz 19. oktobrim basketbola skolas „Rīga” sporta bāzē „Daugavas sporta nams” (Kr. Barona iela 107) risināsies Uļjanas Semjonovas kausa izcīņas sacensības basketbolā, kurā par medaļām cīnīsies 1998. un 2000. gadā dzimušas meitenes. Šogad spēlēm dalību pieteikušas vairākas ārvalstu komandas no Krievijas, Somijas, Ungārijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas. Sacensību svinīgā atklāšana notiks 16.oktobrī plkst. 17.00.

„Esmu pārliecināta, ka šāds turnīrs meitenēm dos plašāku skatienu uz basketbolu. Spēlēt ar savas valsts komandām nav tas pats, kas piedalīties starptautiska mēroga sacensībās. Meitenes varēs pārliecināties par saviem spēku samēriem ar citām valstu spēcīgākajām komandām”, raksturojot gaidāmo turnīru, saka tā patronese Uļjana Semjonova.

Spēles notiks Daugavas sporta namā, kur par uzvaru cīnīsies vecākās grupas basketbola komandas, un sporta centrā „Rīdzene” (K. Barona iela 97c), kur uz laukuma tiksies jaunākā vecuma grupas spēlētājas.

1998. gadā dzimušo meiteņu grupā Rīgu pārstāvēs Basketbola skolas “Rīga” komanda “Rīdzene”, trenera Aināra Čukstes vadībā, kā arī komanda, kuru vadīs komandas “TTT” bijusī spēlētāja Anita Mikāle. Vēl šajā grupā startēs Ungārijas pilsētas Sopronas basketbola akadēmijas komanda, Klaipēdas sporta skolas komanda un Sanktpēterburgas komandas „Kalinka” un “Olimps”.

Arī jaunākajā grupā Rīgu pārstāvēs treneris Aināra Čukstes vadītā komanda “Rīdzene” un otra Basketbola skolas “Rīga” komanda, kuru trenē bijusī U. Semjonas komandas biedrene Maija Kubliņa. Vēl šajā grupā spēlēs Tallinas “Audentes SK” komanda, Maskavas „Glorija” Tamperes komanda „Pyrinto” un “MKK Sokolow” komandas spēlētājs no Polijas.

Sacensības atbalsta Rīgas pašvaldība, tās organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD). Sacensību apmeklējums ir bez maksas. Papildinformācija pieejama pa tālruni 67037246, savukārt sacensību spēļu kalendārs atrodams interneta vietnē sports.riga.lv - Jaunumi

Informāciju sagatavoja:
Indra Vilde
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja