Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Paziņo nominantus pirms pasākuma "Rīgas Sporta laureāts 2016"

Paziņo nominantus pirms pasākuma "Rīgas Sporta laureāts 2016"
Angelina Kučvaļska un Mairis Briedis
Foto: Edea Skates / Akhmat Fight Show

9. decembrī plkst. 18.00 notiks "Rīgas Sporta laureāts 2016" svinīgais pasākums. Kinoteātrī "Splendid palace" (Elizabetes ielā 61) sveiks Latvijas galvaspilsētas labākos sportistus, trenerus, komandas, kā arī suminās gada populārākā sporta pasākuma organizatorus un pasniegs balvu par mūža ieguldījumu. Šāds pasākums risināsies jau sesto reizi.

Vīriešu ieskaitē favorīts ir pērnā gada uzvarētājs, bokseris Mairis Briedis, kurš profesionālajā ringā joprojām cīnās bez zaudējumiem. Domājams, ka ne mazāks favorīts šoreiz ir Eiropas čempions šķēpmešanā Zigismunds Sirmais. Pretendē arī kārtslēcējs Pauls Pujāts, ātrslidotājs Haralds Silovs un sambists Aleksejs Akimenko.

Sieviešu konkurencē favorīte ir pagājušā gada uzvarētāja, daiļslidotāja Angelina Kučvaļska, kura izcīnījusi augsto ceturto vietu 2016. gada Eiropas čempionātā. Pateicoties ievērojamam kāpumam pasaules rangā, kā ļoti reāla kandidāte pozicionējas arī tenisiste Jeļena Ostapenko.

Konkursa "Rīgas Sporta laureāts" mērķis ir izvērtēt un apbalvot labākos galvaspilsētas sportistus, sporta komandas un trenerus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem sportā, kā arī sumināt vērienīgāko sporta notikumu organizatorus. Pasākumam balvas veidojusi māksliniece Ilze Dūdiņa.

Svinīgajā pasākumā tradicionāli pasniedz balvas vairākās nominācijās:
Rīgas labākais sportists,
Rīgas labākā sportiste,
Rīgas labākais sportists ar īpašām vajadzībām,
Rīgas labākā sporta spēļu komanda,
Rīgas labākā komanda individuālajos sporta veidos,
Rīgas labākais treneris,
Gada notikums sportā,
Uzlecošā zvaigzne sportā,
Par mūža ieguldījumu sportā.

"Rīgas Sporta laureāts" šogad papildināts ar jaunu nomināciju "Sporto visi kopā" - šo balvu iegūs tas sporta pasākums, kuru rīdzinieki un iedzīvotāji atzinuši kā populārāko tautas sporta aktivitāti aizvadītajā gadā. Nominantu saraksts ir ŠEIT.


"Rīgas Sporta laureāts", uzvarētāju arhīvs

GadsSportisteSportists
2015Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Mairis Briedis (bokss)
2014Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jānis Šaltāns (peldēšana)
2013Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2012Jeļena Rubļevska (modernā pieccīņa)Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols)
2011Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv


2017. gada Rīgas čempioni "Tenax"
Foto: Romualds Vambuts

"Tenax" pēc gada pārtraukuma triumfē Rīgas čempionātā

Šodien par Rīgas 2017.gada čempioniem handbolā kļuva Dobeles "Tenax", kas finālspēlē ar 35:32 apspēlēja pērnās gada uzvarētājus "Celtnieks Rīga". Bronzas medaļas izcīnīja "Ogre/Miandum".
Foto: Sandra Škutāne
2

Rīgas atklāto čempionātu atklās čempionu "Celtnieks" duelis pret "Jūrmalas Sportu"

Šodien Latvijas Handbola federācijas telpās notika Rīgas atklātā čempionāta apakšgrupu izloze. Tāpat izziņots spēļu kalendārs - čempionāts sāksies 30. augustā ar pašreizējo Rīgas čempionu "Celtnieks Rīga" dueli pret "Jūrmalas Sportu" Kauguros.
"Celtnieks" un "Tenax" handbolisti
Foto: Sandra Škutāne

Rīgas atklātajā čempionātā handbolā startēs sešas komandas

Šodien noslēdzas pieteikšanās Rīgas atklātajam čempionātam, kas norisināsies no 28. augusta līdz 9. septembrim ar finālspēlēm O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolā.