Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

"Lāčplēšu krosā" piedalīsies arī Mārtiņš Pļaviņš un Ansis Brūns

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Lāčplēšu krosā" piedalīsies arī Mārtiņš Pļaviņš un Ansis Brūns
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.org

Jau šo sestdien, 11.oktobrī, Biķernieku sporta kompleksajā bāzē norisināsies patriotiskais skrējiens par Latviju "Lāčplēšu kross", kurā plāno piedalīties arī pazīstamais latviešu vieglatlēts, šķēpmetējs Ansis Brūns un Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš.

Ansis Brūns (25) pauž gatavību startēt "Lāčplēšu krosā" un noskriet kādu gabaliņu kopā ar citiem aktīvā dzīvesveida piekritējiem - Latvijas patriotiem šajā skrējienā. Atlēts atzīst, ka piedalīšanās šajā pasākumā noteikti viņam būs jauna pieredze un pozitīvas emocijas. Ansis aicina arī citus jauniešus, kuriem sports nav sveša lieta, pievienoties viņam skriet, pārvarēt šķēršļus un pierādīt visiem, ka Latvijas spēks esam mēs paši, cilvēku vēlmē piedalīties, izmēģināt ko jaunu un būt drošsirdīgiem.

"Lāčplēšu krosa" Ģimeņu skrējienā piedalīsies arī 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs, pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš (29), kurš startēs kopā ar četrām dāmām - sievu, mammu un abām meitiņām, jaunākajai atvasei tikai seši mēneši. "Šī sezona ir bijusi diezgan saspringta, tādēļ brīvo laiku pēc iespējas vairāk cenšos pavadīt kopā ar ģimeni. Piedalīšanās šajā krosā būs lieliska iespēja piedzīvot ko jaunu, gūt pozitīvas emocijas un, ja tā pavisam godīgi, ar mazu bērnu uz rokām 400m noskriet jau nemaz tik viegli nav. Piedalīšos kopā ar savu ģimeni, sievu, abām meitām un mammu. Aicinu arī citas Latvijas ģimenes sastādīt man konkurenci "Lāčplēšu krosā" un iesaistīties šajā pasākumā. Visiem kopā aktīvi pavadīts laiks svaigā gaisā ir zelta vērts, kas vēlāk kļūs par lieliskām atmiņām," saka Pļaviņš.

"Lāčplēšu kross" plānots kā atraktīvs, saliedējošs un aizraujošs pasākums visām vecuma grupām, tostarp arī ģimenēm ar bērniem, pusaudžiem, jauniešiem un pieaugušajiem. Trasē dalībniekiem būs ne tikai jāskrien, bet arī jāpārvar vienkārši šķēršļi, kas tiks piemēroti katrai starta grupai. Pasākuma galvenais vadmotīvs saistīts ar visiem zināmo varoņeposu "Lāčplēsis" – galvenais tēls ataino mūsu tautas diženumu un Lāčplēša varonība simbolizē cilvēka drošsirdību, aizstāvot dzimteni. Ģimenes skrējienā var piedalīties vecāki, vecvecāki ar bērniem un mazbērniem (vismaz vienam jabūt jaunākam pa 11 gadiem) un visiem kopā par Latviju būs jānoskrien 400m, kā arī jāpārvar pieci, starta grupai atbilstoši šķēršļi, lecot, kāpjot un lienot, kas būs pa spēka arī pašiem mazākajiem.

Izmantotie resursi:
www.lacplesiem.lv