Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1589, Did:0, useCase: 3

Foto: Sacenšoties ar tramvaju, skrējēji apliecina gatavību Liepājas Pusmaratonam

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis
Liepājas talismans Lauva Liepiņš eksaminēja tos skrējējus, kuri gatavojas dalībai Liepājas Pusmaratonā. Lai nokārtotu eksāmenu un apliecinātu teicamu gatavību 5. jūlijā noskriet izvēlēto Liepājas Pusmaratona distanci, skrējējiem bija jāapsteidz eksaminators Lauva Liepiņš, skrienot pa īsāko maršrutu no viena tramvaja galapunkta līdz otram. Savukārt pats Lauva Liepiņš ceļā devās ar tramvaju.

Skrējiens sākās vienlaicīgi ar tramvaja atiešanu no galapunkta Grobiņas ielā un beidzās tramvaja galapunktā Mirdzas Ķempes ielā. Dalībnieki skrējienā devās policijas konvoja pavadībā pa saskaņotu maršrutu: Grobiņas iela – Brīvības iela – Parka iela – Ganību iela – M.Ķempes iela.

Skrējiena organizatori ir gandarīti, ka liela daļa skrējēju galapunktā atskrēja pat ātrāk par tramvaju, vai reizē ar to. "Tas liecina par to, ka šie skrējēji ir gatavi labā tempā noskriet Liepājas Pusmaratonu un savas izvēlētās distances," sacīja organizatoru pārstāvis Reinis Rozītis. Kopumā aptuveni divdesmit sportisti veica visu distanci no viena tramvaja galapunkta līdz otram.
"Eksāmena būtība ir pārbaudīt sevi – ja tu vari noskriet ātrāk par tramvaju, tas nozīmē, ka vari izturēt ātru tempu. Tie, kas juta, ka nevar šo tempu izturēt, vismaz pusmaratonā nedarīs muļķības un nesasteigs sākumu. Tie, kas šogad neapdzina tramvaju, zina, ka jātrenējas, lai nākamgad to varētu izdarīt. Otra svarīga lieta ir pusmaratonā nesasteigt tempu un finišā beigās nenokrist. Tas nav maz, finišēt ar labām emocijām," uzsver pusmaratona rīkotāji.

liepajniekiem.lv
Foto: Aigars Prūsis