Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1589, Did:0, useCase: 3

Video: Futbolisti florbola stihijā

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis
Lai veidotu ciešākas attiecības starp mūsu pilsētas sporta spēļu komandām, sadraudzības maču florbolā aizvadīja futbola klubs "Liepāja" un florbola klubs "Kurši", kuri jau ir vienojušies par līdzīgu aktivitāšu turpināšanu arī nākotnē.
Šī pasākuma idejas autors ir abu komandu preses sekretārs Dāvids Jansons, kurš pats kādreiz apguvis florbola vārtsargs prasmes un pirmajā periodā sargāja Viktora Dobrecova vadītās baltās komandas cietoksni. Melno vienību diriģēja kuršu galvenais treneris Mārtiņš Krūms.
Lai arī futbolistu darbā roku veiklībai nav lielas nozīmes, šajā mača vairāki no viņiem parādīja, ka arī ar nūju un mazo bumbiņu spēj darboties gana meistarīgi. Zvaigžņu spēlēm raksturīgo vieglumu gan šajā mačā redzēt nevarēja un abas komandas uzreiz parādīja, ka svarīgs būs arī cīņas rezultāts. Skatītājiem vairākas minūtes bija jāpagaida, kamēr samiksētās komandas iespēlēsies un atradīs veidu, kā pārspēt vārtuvīrus. Pirmie to paveica baltās komandasflorbolisti – Ralfs Kukuks un Kristaps Ošs-Ervics, uz ko melnie atbildēja ar kurša Edgara Freimaņa golu un pirmo "Liepājas" pārstāvja Dēvida Dobrecova trāpījumu. Mača turpinājumā krietni veiksmīgāki darbojās tieši melnie, kuri, neskatoties uz pretinieku viltīgajiem gājieniem un vārtsargu noņemšanu spēles beigās, pārliecinoši uzvarēja ar 10:6. Ar diviem vārtiem balto rindās izcēlās Juris Kučma un Kukuks, bet pretiniekiem Egils Sveilis un Freimanis.
"Domāju, ka labāku iesākumu sezonai nevaram vēlēties. Daudz pozitīvu emociju. Ne tikai futbolisti kaut ko apguvuši no florbola, bet arī mēs kaut ko jaunu esam iemācījušies, it īpaši, ja kaut kur jānospēlē asāk, neordinārāk," labumu no šī mača, skatoties arī no profesionālā skatpunkta, izvilka M. Krūms. Viktors Dobrecovs atklāja, ka jau drīzumā "Liepājā" florbolistus uzaicinās uz futbola maču un ka iecerēts sacensties arī ar basketbolistiem, piebilstot, ka tādi pasākumi sportistus tikai apvieno.


Rihards Ļesins

"Kurzemes Vārds"
Vērtējums: +2

  -3 [+] [-]

, 2014-09-08 17:43, pirms 10 gadiem
Sieviešu sporta veids ir futbols, starpcitu