Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1589, Did:0, useCase: 3

"Beberliņos" risinās tradicionālā Ziemas sporta diena

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis

"Beberliņos" risinās tradicionālā Ziemas sporta diena
Foto: Aigars Prūsis

Sestdien, 8. februārī, pulcējot prāvu dalībnieku skaitu no visas valsts, atpūtas vietā "Beberliņi" Karostā risinājās Ziemas sporta diena. Tās ietvaros notika arī X Latvijas ziemas peldētāju atklātā čempionāta I posms.

Peldēšanas sacensības risinājās 25 metrus garā āliņģī, kurā bija trīs celiņi. Sacensības tika sadalītas vairākās grupās- 25 m brass, „Jaunie roņi”, „Roņi” bez laika kontroles un jauktā stafete 4 x 25 m ar laika kontroli, brīvajā stilā.

Pēc sacensībām notika uzvarētāju sumināšana un ziemas peldētāji tika apbalvoti dažādās vecuma kategorijās. Individuāli labākos rezultātus katrā no distancēm uzrādīja ozolniece Evija Tartilova, 25 metrus nopeldot 24 sekundēs, bet vīriešu konkurencē ogrēnietis Gustavs Zālītis finišu sasniedza 17 sekundēs.

50 metru peldējumu starp sievietēm visātrāk noslēdza Inga Mankus no Saldus 35 sekundēs, bet starp vīriešiem ātrākais bija Kristaps Vaģelis, kuram bja vajadzīgas 28 sekundes, lai pieveiktu distanci.

Otrais un pēdējais ziemas peldēšanas posms notiks 9. martā Ķīšezerā.

Uz pasākumu tika aicināti gan ziemas peldētāji, gan viņu atbalstītāji, kā arī ikviens liepājnieks un pilsētas viesis, jo paralēli peldēšanai bija iespēja ne tikai iesaistīties dažādās sportiskās aktivitātēs, bet arī nobaudīt karstu tēju un karstu biezputru. Ziemas peldētāju "roņu" sasildīšanai "Beberliņos" bija ieradušās arī divas mobilās pirtis ar visu ūdens baļļu.

Sacensību laikā atpūtas vietu "Beberliņi" Liepājas apmeklējuma ietvaros apmeklēja arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis un pilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.