Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1589, Did:0, useCase: 3

Prezentē Liepājas bērnu un jauniešu futbola nozari

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis

Prezentē Liepājas bērnu un jauniešu futbola nozari
Foto: www.liepajniekiem.lv

Sākot ar šā gada 5. februāri, Liepājas pašvaldības atbalstītās bērnu un jaunatnes futbola komandas sākušas ieviest jaunus formastērpus, informē Sporta spēļu skolas direktora vietnieks Dzintars Kazaks.

Turpmāk komandu treniņtērpi būs melnā krāsā ar Liepājas karoga krāsu - sarkanās un zaļās - akcentiem un pilsētas ģerboni vienā jakas pusē, bet futbola nozares logotipu - otrā.

Mājas spēlēm formastērpiem izvēlēta zaļā krāsa, savukārt izbraukuma spēlēm izvēlēta tradicionāli baltā krāsa. Arī šajos apģērba elementos izmantoti Liepājas krāsu akcenti. Futbolistu formastērpi izgatavoti uzņēmumā „Errea”, ar kuru Liepājai jau izveidojusies veiksmīga sadarbība, proti, ar šīs firmas drēbēm nodrošināti gan basketbolisti, gan citu sporta veidu pārstāvji.

Kā pastāstīja Sporta spēļu skolas direktora vietnieks Dzintars Kazaks, pērnais gads bijis izaicinājuma gads pilsētai, jo notikusi lielas jaunatnes futbola struktūras pārņemšana no privāta sporta kluba, kam iepriekš valstī līdzīga precedenta nav bijis. Kā lielāko ieguvumu Kazāks uzskata treneru korpusu, kurš izvēlējies palikt strādāt Liepājā. Arī futbola infrastruktūra, tostarp stadioni, ir veiksmīgi pārņemti un var droši apgalvot, ka notikusi veiksmīga nozares pāreja uz jauniem darbības principiem, kas ļauj saglabāt augsto treniņu procesa kvalitāti arī nākotnē.

Lielākais Sporta spēļu skolas futbola nodaļas mērķis ir iegūt futbola akadēmijas statusu, piesaistot potenciālos talantus arī no citām vietām, kā arī kāpināt darba produktivitāti. Pilsētai svarīgs arī ir jaunatnes izlašu kandidātu un faktisko dalībnieku skaits. Tāpat ir mērķis sagatavot konkurētspējīgus futbolistus, lai viņi varētu turpināt spēlēt augsta līmeņa klubos ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Jāatgādina, ka Liepājas pašvaldība ar 2013. gada 14. novembra domes sēdes lēmumu pārņēma sporta kluba „Liepājas metalurgs” bērnu un jaunatnes sporta nozari, kurā atradās divas nozares - futbols un hokejs, iekļaujot tās Liepājas Sporta spēļu skolas struktūrā. Abu nozaru saglabāšanai pilsēta piesaistījusi arī Izglītības ministrijas mērķdotācijas.

Pārņemot futbola un hokeja nozares, Liepājas sporta sistēmā patlaban atrodas ap 3000 Liepājas bērnu un jauniešu.

     [+] [-]

, 2014-02-06 12:21, pirms 10 gadiem
abi ir kazaki?

  +1 [+] [-]

, 2014-02-06 17:41, pirms 10 gadiem
strops rakstīja: abi ir kazaki?
nē... viens kazaks, otrs razbojņiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja