Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1588, Did:0, useCase: 3

Cēsu stadionam veiks 2.8 miljonus eiro vērtu pārbūvi un modernizāciju

Rolands Eliņš

Cēsu stadionam veiks 2.8 miljonus eiro vērtu pārbūvi un modernizāciju
Līguma parakstīšanas brīdis
Foto: Cesis.lv

Cēsu novada pašvaldība parakstījusi līgumu par pilsētas stadiona pārbūvi un modernizāciju. Teju trīs miljonus eiro vērtā projekta rezultātā paredzēts stadions, kas atbildīs starptautisko sacensību prasībām vieglatlētikā un futbolā.

Šodien, parakstot līgumu starp Cēsu novada pašvaldību un PS “RERE VIDE 1”, dota zaļā gaisma ilgi gaidītajiem Cēsu pilsētas stadiona pārbūves un modernizācijas darbiem. Kā apstiprināja būvuzņēmēja pārstāvji, darbi tiks sākti maksimāli ātri, kā pirmos šogad veicot zemes darbus, kas saistīti ar rakšanu un komunikāciju izbūvi, kamēr to ļaus laikapstākļi.

Darbu pirmā kārta, izbūvējot zonas vieglatlētikai, futbolam, pludmales un klasiskajam volejbolam, basketbolam, āra trenažieriem, kā arī rotaļu laukumu, ilgs 12 mēnešus. Pēcāk otrajā kārtā tiks izbūvētas tribīnes, bet trešajā – laukums florbolam un slidotavai. Rekonstrukcijas darbos iekļauta arī apgaismojuma izbūve.

“Tas ir ilgi gaidīts objekts cēsniekiem, un prieks, ka tas no sapņa nu pārtaps par realitāti,” akcentē Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, piebilstot, ka “stadionā nekādi modernizācijas darbi nav notikuši teju 40 gadus, tāpēc ir gandarījums, ka būvuzņēmējs gatavs sākt darbus pēc iespējas plašāk, lai objektu nodotu laikus – nākamā gadā”.

Kā zināms, būvniecības konkursa rezultāti tika pārsūdzēti, taču Iepirkumu uzraudzības birojs pārsūdzības neatzina par pamatotām un atļāva slēgt līgumu. Ja šādas aizkavēšanās nebūtu bijis, darbus būtu bijis iespējams sākt jau augusta sākumā.

Kā komentēja objekta būvuzraugs Māris Jurēvičs, galvenais stadiona būvniecībā esot precizitāte, un pieredze ar līdzīgiem objektiem esot gūta jau Saldū un citviet Latvijā. “Stadionu jābūvē kā torti – pa slāņiem un akurāti. Tad tas nesīs prieku, sportisti negūs traumas, un, kārtīgi ekspluatēts, stadions kalpos ilgi,” uzsvēra būvuzraugs.

Celtniecības kopējās izmaksas ir 2,8 miljoni eiro, kam piesaistīts 1,5 miljonu eiro valsts līdzfinansējums.

Stadions kalpos arī kā dažādu valsts sektoru treniņu bāze, kurā fizisko sagatavotību varēs uzlabot gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Cēsu depo darbinieki, gan Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas mācībspēks un audzēkņi, kā arī Cēsu 27.kājnieku bataljona zemessargi.

Stadiona rekonstrukcija tiks veikta tā, lai tas atbilstu starptautiskajām vieglatlētikas stadiona prasībām. Tajā būs seši skriešanas celiņi pa esošo 400 metru apli, kā arī astoņi celiņi 100 metru taisnē. Celiņu segums būs veidots no gumijas granulu sistēmas. Futbola laukuma segums arī būs sintētisks un atbilstošs UEFA standartiem.

Stadionu papildinās arī citu vieglatlētikas disciplīnu sektori ar iespējām veikt augstlēkšanas, kārtslēkšanas, tāllēkšanas, trīssoļlēkšanas un lodes grūšanas disciplīnas.

Taču, ņemot vērā dažādu sporta viedu popularitāti cēsnieku vidū, stadionā būs arī atsevišķs īpaši izbūvēts sektors pludmales volejbolam un pludmales tenisam ar paaugstinātu žogu. Sektorā paredzēti četri laukumi, no kuriem trīs būs izmantojami treniņiem, bet viens laukums, pie kura tiks izvietotas arī mobilās tribīnes, - sacensībām.

Tāpat sporta piedāvājuma klāstu papildinās divi universālie laukumi ar gumijas granulu segumu, uz kura būs marķējumi, lai uz tiem varētu spēlēt gan basketbolu, gan klasisko volejbolu. Viens no tiem paredzēts treniņiem, bet viens – sacensībām. Tam blakus būs mobilās tribīnes. Laukumi būs aprīkoti ar visu nepieciešamo – groziem, tīkliem u.c. aprīkojumu, kas būs mobils un noņemams.

Izmantotie resursi:
Cesis.lv - Sākums » Aktualitātes » Pašvaldība »...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-22 18:49, pirms 8 gadiem
Vai Klavins bija/ir iesaistijies sajaa projektaa?

  -3 [+] [-]

, 2016-09-22 19:39, pirms 8 gadiem
Ej tu nost, tādā mazā čuhņā tāds stadions? Rīgā jau nevarēja uzcelt

  +2 [+] [-]

, 2016-09-22 20:04, pirms 8 gadiem
Nu vieglatlētika starptautiskā līmenī noteikti nebūs, gan sešu celiņu dēļ, gan mākslīgā seguma dēļ zālāja vietā, kur automātiski tiek no programmas svītrotas tādas disciplīnas kā šķēpmešana, diska mešana un vesera mešana. Pat LV čempionātu nevarēs rīkot, kur nu vēl augstāka mēroga. Attiecībā uz futbolu, nu nebūs arī šeit augstākās raudzes spēles, labi ja trešā, ceturtā vai sazin vēl kāda līga labi ja. Tīri treniņprocesam paredzēts objekts, nekas vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-22 21:10, pirms 8 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Vai Klavins bija/ir iesaistijies sajaa projektaa?
Nē, gunča caur UEFA iebīdīja piķi.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-22 21:55, pirms 8 gadiem
Ļoti laba ziņa, man jau šķiet, ka vairāk kā 40 gadiem tur nekas nebija darīts. Ja par modernizāciju neskaita tās trakās gumijas plāksnes.
Tad jau sanāk, ka šķēpa un diska metēji arī trenēties tur nevarēs.

     [+] [-]

, 2016-09-22 22:15, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Ej tu nost, tādā mazā čuhņā tāds stadions? Rīgā jau nevarēja uzcelt
Čuhņa tā varbūt esam, bet savu artavu latvijas sportam esam devuši, un, iespējams, šīs stadions dos vēl lielāku iespēju bērniem attistīties sportā.

     [+] [-]

, 2016-09-23 08:21, pirms 8 gadiem
Viss buus suda, ka parasti cesis. Termini degs u.t.t.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 08:56, pirms 8 gadiem
Tas, ka Rozenbergs ar sportu nekad nav nodasrbojies, ir pilnīgi skaidrs. Bet žurnaļuga, pirms publicēt šito mēslu gan varēja vismaz atvērt IAAF mājas lapu un apskatīties, kādu stadionu sauc par starptautisku. Latviešiem tiešām pie lēmumu pieņemšanas ir tikuši mudaki. Vai Valkā ir notikušas kaut vienas starptautiskas sacīkstes? Vai pat vietējais čempionāts? Tur gadiem tukšs stāv tiešī šāds "starptautiskais" mēsls.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 11:24, pirms 8 gadiem
LV izlasē varēs uz Cēsīm braukt
Tad jau Cēsīm vajadzēs futbola klubu 1.līgā

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 13:38, pirms 8 gadiem
Labāk par 2,8M no kuriem puse ir no Eiropas, uzbliezt "starptautisku mēslu", lai vismaz vietējie var trenēties, nekā Kr. Barona ielā iebāzt 1M ar astīti un beigās pateikt, ka naudas nav lai projektu turpinātu

     [+] [-]

, 2016-09-23 22:01, pirms 8 gadiem
jankam65,Rozenbergs ir ar sportu bijis saistits tiessi un vins saprot par to labak neka daudzi citi kas ir saistiti tiesa veida un neka no ta nejedz.Tu vinam klat nestavi sporta!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-24 09:30, pirms 8 gadiem
Очередной распил.В финале как в ЗОЦ.Ни в футбол играть,ни лёгкая атлетика.Футбола нет,а стадион для футбола.Лучше бы цирк построили.