Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR visdrīzāk saņems tiesības rīkot 2023. gada Pasaules kausu regbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR visdrīzāk saņems tiesības rīkot 2023. gada Pasaules kausu regbijā
DĀR izlases spēlētāji
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ir kļuvis zināms, ka Dienvidāfrikas Republikas pieteikumu regbija Pasaules kausa rīkošanai 2023. gadā ir vienbalsīgi atbalstījusi "World Rugby" atbildīgā komisija.

Starptautiskās regbija savienības ("World Rugby") Pasaules kausa rīkošanas komiteja ir vienmbalsīgi atbalstījusi Dienvidāfrikas Republikas pietiekumu 2023. gada Pasaules kausa organizēšanai. Tas nozīmē, ka pēc divām nedēļām gaidāmais balsojums, visdrīzāk, būs tikai formalitāte.

15. novembrī, Londnā notiks Starptautiskās regbija savienības valdes sēde, kurā valde iepazīsies ar visiem pieteikumiem un to izvērtējumu, lai vēlāk arī nobalsotu par, viņuprāt, piemērotāko kandidātu regbija četrgades cikla svarīgākā turnīra uzņemšanai. Blasošanā piedalīsies 39 cilvēki un, lai kāda no valstīm saņemtu tiesības rīkot turnīru, tai ir jāsaņem vairākuma atbalsts.

Jāpiebilst, ka DĀR jau ir rīkojusi Pasaules kausu regbijā un tas notika 1995. gadā, bet 2007. gadā viņi līdz šim vienīgo reizi kļuva par Pasaules kausa ieguvējiem. Interesanti, ka 1995. gada turnīrs bija vēsturisks, jo tas bija pēdējais, ko rīkoja regbija "amatieru ērā", jo dažus mēnešus pēc turnīra noslēguma IRB, kas tolaik bija starptautiskās federācijas statusā, atļāva profesionālismu regbijā.

Kā atzina Pasaules kausa rīkošanas komiteja, DĀR ir pārliecinoši labāka par visām citām kandidātēm, jo valstī vēl pavisam nesen notika Pasaules kauss futbolā un šim turnīram izveidotā infrastruktūra lieliski derēs arī regbija turnīram.

2023. gada Pasaules kausa rīkošanā sākotnēji bija ieinteresētas sešas valstis, taču ASV un Argentīna tālāk par intereses izrādīšanu netika, bet Itālija, lai arī iesniedza pieteikumu, drīz vien atteicās no šīs idejas. Līdz ar to uz šo brīdi ir palikušas vairs tikai trīs valstis – DĀR, Īrija un Francija.

2023. gada Pasaules kauss regbijā būs desmitais šāda veida turnīrs. 2019. gada Pasaules kauss, kā zināms, norisināsies Japānā.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja