Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Neskatoties uz zaudējumiem, abas Latvijas komandas sasniedz "Top" līgas pusfinālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Neskatoties uz zaudējumiem, abas Latvijas komandas sasniedz "Top" līgas pusfinālu
Krists Krūskops veido "Miesnieku" uzbrukumu. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija grandi "Miesnieki" un "Garkalne"/ "Livonia" sestdien ar zaudējumiem noslēdza Baltijas "Top" līgas turnīra regulāro sezonu, bet tas neliedza iekļūt sacensību pusfinālā, kurā 14. septembrī būs jāspēlē pret abām Lietuvas spēcīgākajām vienībām.

Pēdējā kārtā "Garkalne"/ "Livonia" ar 14:18 (7:13) viesos piekāpās Kauņas "Žalgirim”, kas guva pirmo uzvaru šīs sezonas turnīrā, bet "Miesnieki" ar 7:27 (7:12) savā laukumā Baldonē zaudēja pagājušā gada turnīra čempionei Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja". Tomēr tā kā līdere "Baltrex-Šiauliai" ar 44:20 uzvarēja "Šiauliai" komandu, Latvijas vienības saglabāja trešo un ceturto vietu kopvērtējumā.

"Miesnieki" savas spēles sākumā centās veidot uzbrukumu, tomēr jau trešajā minūtē pretinieks pārtvēra bumbu un Latvijas čempioni pēc kļūdas zaudēja piecus punktus. Turklāt astotajā minūtē "Miesnieki" ļoti neveiksmīgi nospēlēja pēc auta izspēles un rezultāts jau kļuva 0:12. Tomēr mačs turpinājās rezultatīvi un drīz vien miesnieku šī turnīra leģionārs Ingus Aivars ar piezemējumu, bet Lauris Dūzelis ar realizāciju deficītu par septiņiem punktiem samazināja. Izrādījās, ka pirmajās 13 minūtēs savāktie punkti bija vienīgie pirmajā puslaikā un rezultāts vairs nemainījās, kaut Šauļu komandai bija arī citas labas iespējas

Otro puslaiku "Miesnieki" sāka identiski neveiksmīgi un trešajā minūtē pēc nelielas kļūdas ielaida piezemējumu. Otrajam puslaikam tuvojoties vidum, Juris Iesalnieks izpildīja soda sitienu, bet bumba trāpīja pa vārtu stabu un atleca laukumā. Savukārt Šauļu komanda savu iespēju ar soda sitienu realizēja un 15 minūtes pirms spēles beigām latvieši bija iedzinējos ar 7:20, bet drīz pēc tam ielaida vēl vienu piezemējumu, dueli noslēdzot ar zaudējumu 7:27.

Tikmēr "Garkalne"/ "Livonia" spēles Kauņā sākumā pēc Valtera Raņķa piezemējuma un argentīnieša Pedro Kaseresa Garsona realizācijas izvirzījās vadībā ar 7:0, tomēr turpinājums neizdevās. Vispirms tika ielaists soda sitiens, bet tad Arkādijs Remizovs atstāja partnerus uz desmit minūtēm mazākumā un drīz vien Latvijas vicečempioni jau bija iedzinējos ar 7:13, kā arī noslēdzās puslaiks.

Otrā puslaika ievadā "Garkalne"/ "Livonia" mazākumā atstāja arī Kristaps Martinsons, tomēr viesiem izdevās atgūt vadību - Kaspara Brieža piezemējums un Kaseresa Garsona realizācija panāca 14:13. Beigu daļā gan "Žalgirim" izdevās veikt vēl vienu piezemējumu un Latvijas klubs cieta neveiksmi ar 14:18.

Ar piecām uzvarām piecās spēlēs regulārajā sezonā triumfēja "Baltrex-Šiauliai", kam ar četriem panākumiem sekoja "Vairas-Kalvis-Jupoja", bet abas Latvijas vienības uzvarēja pa diviem mačiem. Tā kā savstarpējā spēlē pirms nedēļas uzvaru izcīnīja "Garkalne"/ "Livonia", tieši tā ieguva iespēju pusfinālā spēkoties ar čempioni "Vairas-Kalvis-Jupoja", kas šosezon nerāda tik pārliecinošu sniegumu, kamēr "Miesniekus" gaida potenciāli grūtāks pārbaudījums pret "Baltrex-Šiauliai". Šie abi dueļi 14. septembrī notiks Šauļos.

Turnīra tabulas beigās ar vienu uzvaru palika "Šiauliai" un "Žalgiris", kas sezonu noslēgs 14. septembrī, kad aizvadīs maču par piekto vietu. Tikmēr pusfinālistiem vēl turnīrs turpināsies, finālu un dueli par trešo vietu aizvadot sērijās līdz divām uzvarām.

Baltijas "Top" līga, 31. augusts

Kauņas "Žalgiris" - "Garkalne"/"Livonia" 18:14 (13:7)
"Garkalne"/"Livonia". Piezemējumi:
Valters Raņķis, Kaspars Briedis. Realizācija: Pedro Kaseress Garsons 2.

"Miesnieki" - "Vairas-Kalvis-Jupoja" 7:27 (7:12)
"Miesnieki". Piezemējums:
Ingus Aivars. Soda sitiens: Lauris Dūzelis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija