Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija pārliecinoši pārspēj Pasaules ranga līderus, Velsu

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija pārliecinoši pārspēj Pasaules ranga līderus, Velsu
Džeikobs Stokdeils
Foto: PA Images/Scanpix

Īrijas izlase šodien nodemonstrēja lielisku sniegumu un ar 22:17 pārspēja Pasaules ranga līderkomandu, Velsu, kurai tā bija pēdējā mājas spēle pirms 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra.

Īrijas izlase pirms nedēļas piedzīvoja diezgan smagu triecienu, jo komanda, kas vēl samērā nesen tika saukta par vieniem no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Pasaules kausā, īsi pirms paša finālturnīra ar 15:57 piekāpās Anglijas izlasei, tāpēc viņiem šīsdienas spēle bija īpaši svarīga arī no psiholoģiskā aspekta. Savukārt Velsa, nedaudz agrāk aizvadot pret tiem pašiem angļiem divus mačus, uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm, savās mājās svinot panākumu ar 13:6 un arī cīņa pret Īriju notika Kārdifā, kas deva iemeslu optimismam.

Tiesa, jau spēles pirmajās minūtēs viss optimisms izplēnēja, jo, lai arī abas komandas maču sāka diezgan eksperimentālā sastāvā, tieši pēc īru diktāta tika aizvadīta pirmā spēles daļa, kad divus piezemējumus guva Džeikobs Stokdeils, kamēr mājniekiem bija problēmas gūt punktus arī no soda sitienu pozīcijām. Labu sniegumu rādīja arī īrs Džeks Kārtijs, kurš savā 27. dzimšanas dienā realizēja pāris sarežģītus sitienus, kā arī labi darbojās ar spērieniem spēles epizodēs, par ko arī vēlāk tika atzīts par mača labāko spēlētāju.

Otrajā puslaikā velsieši, nonākuši ne tajā labākajā situācija, iedzinējos ar 3:22, sāka savu atspēlēšanos un samazināt rezultāta starpību viņiem arī izdevās, piezemējumi Ovena Leina un Rīza Pačela kontā, taču ar to bija par maz, lai saasinātu spēles gaitu. Līdz ar to, velsieši zaudēja savā pēdējā pārbaudes spēlē, kas tika aizvadīta savās mājās, turklāt, tā arī bija pēdējā mājas spēle Velsas izlases galvenajam trenerim Vorenam Getlendam, kurš pēc PK finālturnīra pametīs šo amatu.

Līdz ar šo neveiksmi pārtrūka Velsas 11 nezaudēto mājas spēļu sērija, jo līdz šim pēdējā neveiksme spēlējot savā arēnā velsiešiem bija datēta ar 2017. gada 25. novembri, kad viņi piekāpās Jaunzēlandei (18:33). Savukārt īri līdz šim pēdējo uzvaru Velsā bija izcīnījuši pārbaudes spēlē pirms 2015. gada Pasaules kausa, 2015. gada 8. augustā.

Jāpiebilst arī, ka pēc šīs spēles Velsa faktiski ir zaudējusi savu Pasaules kausa līderu statusu, kas nu atkal pāries Jaunzēlandei, lai gan, ja Īrija būtu noturējusi savu 19 punktu pārsvaru, tad pirmajā vietā būtu tieši viņi.

Vēl vienā spēlē Skotija bija devusies izbraukumā, lai Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi tiktos ar gruzīnu vienību. Jāsaka, protams, ka skoti bija mača favorīti un savu statusu viņi apliecināja jau no pirmajām minūtēm. Sestajā un vienpadsmitajā minūtē Greigs Leidlo realizēja soda sitienus, bet13. minūtē Bens Tūliss ienesa arī pirmo mača piezemējumu. Jāpiebilst, ka skotiem ar diviem piezemējumiem izcēlās Rorijs Hačinsons, bet vienīgo Gruzijas piezemējumu guva Karlens Asiešvili. Mača gala rezultāts – 44:10 par labu Skotijai.

Visbeidzot, Namībija šodien tikās ar DĀR bāzēto komandu "Southern Kings", kas ikdienā spēlē Pro 14 turnīrā. Pēc pirmā puslaika nonākuši zaudētājos ar 7:22, otrās 40 minūtes namībieši pavadīja ar izteiktu spiedienu uz DĀR kluba ieskaites zonu, taču vien mača pēdējās desmit minūtēs viņiem izdevās salauzt "Southern Kings" aizsardzību, gūstot trīs bezatbildes piezemējumus un svinot panākumu ar 28:22.

Jāpiebilst, ka visos trīs šovakar aizvadīto cīņu pāros ir paredzētas atbildes spēles, kas norisināsies nākošās nedēļas beigās.

Starptautiskā regbija testu spēles 30.-31.08.

MājniekiViesiRezultāts
FrancijaItālija47:19
UrugvajaBrazīlija43:5
KanādaBritu Kolumbijas "All Stars"45:13
Jaunzēlandes "Heartland XV"Samoa19:34
FidžiTonga29:19
VelsaĪrija17:22
Namībija"Southern Kings"28:22
GruzijaSkotija10:44

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 08:52, pirms 5 gadiem
kuru shis raksts var ieintereseet.....

     [+] [-]

, 2019-09-01 15:23, pirms 5 gadiem
norden rakstīja: kuru shis raksts var ieintereseet.....
Nu ir jau te sūnu ciems, bet vai tad jāizrāda, ka tik ļoti??

     [+] [-]

, 2019-09-01 15:24, pirms 5 gadiem
Juri, ar Velsas likšanu komatos, gan, manuprāt, pārspīlēji, gan virsrakstā, gan ievadā