Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija pēdējā pārbaudes spēlē pārliecinoši pieveic Itāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija pēdējā pārbaudes spēlē pārliecinoši pieveic Itāliju
Joans Južē
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien savu pēdējo pārbaudes spēli pirms 2019. gada Pasaules kausa regbijā aizvadīja Francijas izlase, kas Parīzē guva septiņus piezemējumus un ar 47:19 pārspēja Itālijas valstsvienību.

Gatavojoties 2019. gada Pasaules kausam, šodien savstarpējo maču aizvadīja divas Sešu nāciju čempionāta komandas, Francija un Itālija. Lai arī kaimiņvalstis tiek uzskatītas par regbija pirmā ešelona komandām, itāļu panākumi mačos pret francūžiem ir bijuši minimāli, jo no 41 abu izlašu starpā aizvadītā mača tikai trijos itāļi ir uzvarējuši, pēdējo reizi – 2013. gadā.

Jau mača pirmajā minūtēs mājnieki sāka savu ofensīvu, kas ātri vien noslēdzās ar Joana Južē piezemējumu, tiesa Romans Ntamaks sita garām vārtiem realizācijas sitienā.

Līdz itāļu atbildei nebija ilgi jāgaida, jo ap desmito spēles minūti viņi bija pamatīgi iesēdušies Francijas laukuma pusē, vienu pēc otras vērpjot uzbrukuma kombinācijas, bet laukuma samnieki tikai ar noteikumu pārkāpumiem spēja šos uzbrukumus apturēt. Tiesa, Itālijas izlase neaprobežojās ar mazumiņu, t.i., nesita pa vārtiem, bet mēģināja šos sodus izspēlēt, kā rezultātā viņiem bija trīs koridori tiešā ieskaites zonas tuvumā. Spiediens attaisnojās, kad Luī Pikamols saņēma dzelteno kartīti, bet itāļi, izamantojot kārtējo apjukumu Francijas aizsardzībā, ienesa bumbu ieskaites zonā, kad viltīgāks par visiem izrādījās Itālijas izlases kapteinis Serhio Parisē, kurš ar piespēli atrada brīvā laukumā esošo Matia Belini.

Drīz pēc šīs epizodes Francijas izlase palika 13 vīru sastāvā, kad uz desmit minūtēm no laukuma tika noraidīts Raba Slimani, kas lika domāt, ka itāļi mēģinās "piespiest" savus šīsdienas oponentus. Diemžēl, bet viņiem tas neizdevās, jo gribēšanas bija vairāk kā varēšanas, tāpēc pāris neprecīzas epizodes noveda ne tikai pie bumbas zaudēšanas, bet arī pie tā, ka Južē izrāvās uzbrukumā, bet Belini viņu varēja apturēt vien ar sodu, par ko pats saņēma "plāksteri", bet Francijai ieskaitīja soda piezemējumu.

Spēlējot mazākā sastāvā Francija "savācās" aizsardzībā un vairs neļāva izvērsties itāļiem, bet, kad sastāvi jau bija izlīdzinājušies un abas komandas spēlēja ar 14 vīriem, Kamils Šats, pats ievadot bumbu laukumā no auta, drīz vien to saņēma atpakaļ un noformēja trešo mājnieku piezemējumu.

Ja pirmajā puslaikā komandas, lai arī haotiski, tomēr cīnījās gana vienlīdzīgi, tad otrajās 40 minūtēs Francija parādīja savu pārspēku, jo pirmajās septiņās puslaika minūtēs guva 14 punktus, piezemējumus veicot Antonijam Dupontam un Arturam Iturijam, kas arī lauza spēles gaitu. Turpmākajā cīņā komandas vairāk koncentrējās uzbrukumam, bet aizsardzībā jau spēlēja mazāk aktīvi.

Džeiks Poledri, piespēlējot bumbu pat sev ar kāju, guva mača skaistāko piezemējumu un pie otriem pieciem punktiem tika arī Belini, taču arī Francija nesēdēja savā laukuma pusē un Vencelass Lorē, kā arī Tomass Ramoss atbildēja ar saviem piezemējumiem. Mača beigu rezultāts – 47:19 Francijas labā.

Francijas izlasei tā bija pēdējā pārbaudes spēle pirms 2019. gada Pasaules kausa, bet Itālija gan vēl aizvadīs vienu cīņu, 6. septembrī tiekoties ar Anglijas komandu.