Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži uzvar Okeānijas salinieku duelī

Juris Miņins
Juris Miņins

Fidži uzvar Okeānijas salinieku duelī
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien, aizvadot savu pēdējo pārbaudes spēli pirms gaidāmā regbija Pasaules kausa finālturnīra, Fidži izlase ar 29:19 pārspēja Tongas valstsvienību.

Vakardien jau ziņojām, ka Francija, gatavojoties 2019. gada Pasaules kausam regbijā, pārliecinoši, ar 47:19 pārspēja Itālijas izlasi, bet šonakt arī citas Pasaules kausa finālturnīra dalībnieces ir aizvadījušas pārbaudes spēles.

Kanādas regbija valstsvienība tikās ar Britu Kolumbijas provinces "All Stars" komandu un, jāatzīst, ka viņiem šī spēle bija diezgan grūta, jo puslaikā ejot abas komandas šķīra vien četri punkti, bet izšķirošais izrāviens tika noorganizēts vien pēdējās desmit minūtēs. Spēles beigu rezultāts – 45:13 par labu Kanādai. Divi piezemējumi Džastina Blanšeta kontā.

Daudz vieglāka spēle, kas norisinājās Urugvajas galvaspilsētā Montevideo, padevās Urugvajai, kuri jau pirmajā puslaikā guva četrus piezemējumus, bet otrajā – vēl trīs, kas viņiem ļāva pārspēt Brazīliju ar 43:5.

Jāpiebilst, ka gan Kanādai, gan Urugvajai līdz Pasaules kausa sākumam ir paredzēta vēl viena pārbaudes spēle. Kanādieši tiksies ar ASV izlasi, bet urugvajiešu pretinieki būs Argentīnas otrā izlase.

Tāpat savstarpējās attiecības skaidroja Fidži un Tongas izlases. Kā jau no šādas cīņas var sagaidīt, tajā abas komandas parādīja nepiekāpību un vairāk koncentrējās uzbrukumam. Rezultātu atklāja Tongas regbisti (Siale Piutau), taču drīz vien Josua Tuisova atspēlēja šo deficītu, bet Vereniki Goneva, lai arī tongieši bija guvuši arī otros piecus punktus, atgrieza Fidži izlasi atpakaļ spēlē.

Otrajā puslaikā komandas turpināja līdzvērtīgu cīņu, taču veiksmīgāki izrādījās fidžieši, kuri izcēlās ar diviem piezemējumiem un 12 punktiem, kamēr Tongai – septiņi piezemējumi. Spēles beigu rezultāts – 29:19 Fidži labā.

Visbeidzot Samoa izlase tikās ar Jaunzēlandes "Heartland XV" amatieru izlasi un uzvarēja, taču tikai ar 36:19. Pēc šīs spēles "Manu Samoa" arī nosauca savu Pasaules kausa dalībnieku sastāvu.

Jāatzīmē, ka gan Samoa, gan Tonga aizvadīs vēl pa vienai pārbaudes spēlei. Tonga 7. septembrī tiksies ar Jaunzēlandi, bet Samoa šajā pašā datumā cīnīsies pret Austrāliju.

Izmantotie resursi:
https://rugby.ca/en
Unión de Rugby del Uruguay
https://www.fijirugby.com/