Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Eleja" kā pirmā izcīna 24 kilogramus smago Viļņa Grigaļūna piemiņas turnīra kausu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Eleja" kā pirmā izcīna 24 kilogramus smago Viļņa Grigaļūna piemiņas turnīra kausu
Viļņa Grigaļūna piemiņas turnīra kauss. Foto: Arvis Pilenieks

Regbija klubs "Eleja" sestdien Ropažos uzvarēja Viļņa Grigaļūna piemiņas turnīrā regbijā-7. Ja pašas sacensības notika trešo reizi, pirmoreiz tām bija iespaidīga 24 kilogramus smaga galvenā balva.

Grigaļūns, kuru regbijā visi pazina kā Džagu, bija izcils sportists pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, kurš mūžībā aizgāja savas karjeras pilnbriedā. Viņš karjeras ievadā bija perspektīvs boksa smagsvars no Grīziņkalna, kuru regbijā ievilināja Māris Šmits. Viņa treneris regbijā bija Andris Ozols.

Džagas piemiņas turnīru rīko Regbija attīstības asociācija (vadītājs Aivars Pilenieks) sadarbībā ar Ropažu novada domi. Šogad sacensībās pirmo vietu izcīnīja "Eleja", kam sekoja "Sigulda" un "Vikingi"/"Eži".

Līdz ar to tieši "Elejas" jaunie regbija talanti kā pirmie virs galvas varēja celt iespaidīgo turnīra galveno balvu, kurā Grigaļūns stāv boksa cimdos, bet ar regbija bumbu padusē. Balva atlieta tīrā bronzā. Šis ir šobrīd vienīgais aktīvais regbija piemiņas turnīrs Latvijā.

Vilnis Grigaļūns spēlēja VEF un RAF meistarkomandās. Iesauka Džaga viņam pielipa no 1960. gada vesterna "Septiņi bezbailīgie”, par prototipu ņemot vienu no filmas varoņiem. Viļņa Grigaļūna dzīves ceļš diemžēl aprāvās agri – 1986. gadā, 33 gadu vecumā. Spēles laikā bija palicis slikti ar sirdi, tāpēc viņš pats iesēdās mašīnā, lai dotos uz slimnīcu. Slimnīcu augumā raženais (augums ap 190 cm, svars 105 – 107 kg) sportists sasniedza, bet no mašīnas neizkāpa.

Džagas brālis Jānis Grigaļūns pašlaik ir Ropažu novada domes deputāts.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija