Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

NRL – līderi turpina krāt uzvaras

NRL – līderi turpina krāt uzvaras
Foto: nrl.com

Nacionālajā regbija līgā (NRL) iepriekšējā nedēļā tika izspēlētas 21. kārtas spēles, kurās pie uzvarām tika visas trīs turnīra tabulas galvgalī esošās komandas.

Melburnas “Storm” šajā kārtā tikās ar turnīra tabulas vidusdaļā esošo Menlijas-Varinghans “Sea Eagles”. Jāsaka, ka šīs spēles intriga saglabājās vien pirmajā puslaikā, kad abas komandas vēl rādīja līdzīgu spēli, taču otrajās 40 minūtēs “Storm” attaisnoja savu nosaukumu un kā viesulis pārbrāzās pāri “Sea Eagles”. Beigu beigās piezemējumu skaita ziņā viņi uzvarēja ar 7:1, bet kopējais rezultāts – 40:6.

Interesanti, ka uzvarētāju rindās nevienam spēlētājam neizdevās gūt divus piezemējumus.

Sidnejas “Roosters” gan pretī stājās daudz nopietnāks pretinieks, proti, Ziemeļkvīnslendas “Cowboys”, kuriem pašiem nebūtu nekas pretim nokļūt čempionāta līderu grupā. Šīs spēles raksturs gan bija atšķirīgs un visa mača garumā komandas centās atbildēt viena otrai, taču sidnejieši izrādījās veiksmīgāki pateicoties Luka Kērija piezemējumam mača otrajā daļā – 22:16.

Visbeidzot Kronulas-Saterlendas “Sharks” ar 26:12 pārspēja Jaunzēlandes “Warriors”.

Jaunzēlandieši, lai arī turnīra tabulā atrodas tuvāk beigu galam, parādīja ļoti labu pretestību un tikai otrajā puslaikā “Sharks” patiešām parādījās iespēja uzvarēt, ko viņi arī, protams, izmantoja. Izšķirošie piezemējumi Sosaias Feki un Džeisona Bukujasa kontā.

Tāpat ir jāpiemin Brisbenas “Broncos” un Paramatas “Eels” spēle, jo tajā tikās divas komandas, kas šobrīd ir izslēgšanas maču zonā, turklāt ir tiešā līderu grupas tuvumā.

Neskatoties uz ļoti ātro un var teikt, ka pat šokējošo sākumu, ko Brisbenas komanda noorganizēja ar diviem piezemējumiem divu minūšu laikā, līdz mača septītajai minūtei panākot 14:0, “Eels” nezaudēja cīņassparu un jau pēc 10 minūtēm bija sadeldējuši visu oponentu pārsvaru.

Mača turpinājumā apmainoties ar soda sitieniem, visi izšķirošie notikumi risinājās pēdējās spēles minūtēs, kurās Kirisome Auvā guva savu otro piezemējumu mačā, bet punktu spēlei pielika Bīvens Frenčs.

Pēc šīs spēles Brisbenas komanda gan nezaudēja savu ceturto vietu, taču šobrīd trim komandām ir pa 28 punktiem – Brisbenai, Ziemeļkvīnslendai un Paramatai, kas tām ļauj atrasties viena panākuma attālumā no līderu grupas.

NRL, 21. kārta

MājniekiViesiRezultāts
TitansTigers4:26
StormSea Eagles40:6
RoostersCowboys22:16
RabbitohsRaiders18:32
KnightsDragons21:14
EelsBroncos28:14
WarriorsSharks12:26
PanthersBulldogs16:8

Izmantotie resursi:
NRL - The official site of the National Rugby...


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.