Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Izaicinājuma kausa finālā iekļūst “Warriors” un “Hull FC”

Juris Miņins
Juris Miņins

Izaicinājuma kausa finālā iekļūst “Warriors” un “Hull FC”
Viganas "Warriors" spēlētāji
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lielbritānijas regbija laukumos tika izspēlēti Izaicinājuma kausa pusfinālu mači pēc kuriem noskaidrojās, ka 26. augustā uz Vemblija stadiona zāliena par titulu cīnīsies Viganas “Warriors” un Halas “Hull FC”.

Izaicinājuma kauss ir lielākais un prestižākais regbija līgas turnīrs Eiropā, kas tiek izspēlēts pēc izslēgšanas maču metodes. Šogad tajā piedalās komandas no Lielbritānijas, Francijas un arī Kanādas (Toronto “Wolfpack”). Pēc septiņām spēļu kārtām noskaidrojās tās četras veiksmīgākās komandas, kuras cīnīsies par iekļūšanu finālā un tā “Hull FC” bija jāspēlē ar Līdsas “Rhinos”, bet Viganas “Warriors” bija jāstājas pretī Selfordas “Sea Devils”.

Pirmā cīņa, “Hull FC” - “Rhinos” iesākās ļoti nervozi un par pamatu tam bija vairāki piezemējumi un to mēģinājumi, kas arī tiesnešiem lika skatīties videoatkārtojumus. “Hull FC” pirmais piezemējums netika ieskaitīts, bet Līdsas komandai – gan, lai arī tas arī bija diezgan strīdīgs. Arī turpinājumā vienības darīja, kā izskatījās, visu, lai viņu piezemējumus vēlreiz un vēlreiz rādītu uz lielā ekrāna.

Beigu beigās, pirmajās 40 minūtēs Līdsas komandas labā divi piezemējumi Raiena Hala kontā, bet Halas komandai punktus guva Karloss Tuimavave, Kriss Grīns un Alberts Kellijs, pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 18:12 par labu “Hull FC”.

Otrais puslaiks jau pagāja absolūtā Halas regbistu zīmē, jo tas sākās ar vēl vienu Tuimavaves piezemējumu un turpinājās ar vēl trim piecu punktu uzbrukumiem, kuriem pretī Līdsa varēja nolikt vien divus, ar ko bija daudz par maz, tādēļ “Hull FC” iekļuva Izaicinājuma kausa finālā.

Savukārt otrajā spēlē tikās Viganas “Warriors” un Selfordas “Sea Devils” un abaas komandas uzskatāmi nodemonstrēja to, ko sportā nozīmē “šūpoles”.

Vispirms Viganas komanda ieguva 12 punktu pārsvaru, bet vēl līdz puslaika beigām Selfordas regbisti prata atspēlēties un izvirzīties vadībā vēl līdz puslaika beigām, pārtraukumā komandām ejot pie rezultāta 14:12 par labu “Sea Devils”. Tiesa otrajā puslaikā atkal “Warriors” sāka vareni, guva 15 punktus, taču šoreiz gan neļāva oponentiem atspēlēties.

Pa diviem piezemējumiem šajā spēlē viganieša Olivera Gildarta un selfordieša Grega Džonsona kontos.

Izaicinājuma kausa finālmačs, kas ir viens no lielākajiem sporta notikumiem Lielbritānijā, norisināsies 26. augustā, Vemblija stadionā.

Interesanti, ka par pagājušā gada Izaicinājuma kausa ieguvējiem bija kļuvuši tieši “Hull FC” regbisti, kas ar 12:10 pārspēja Varingtonas “Wolves”. Kopumā Halas komanda 16 reizes ir spēlējusi finālā, taču tikai četros gadījumos viņiem ir izdevies tikt pie titula. Savukārt Selfordai sešos finālos ir izdevies izcīnīt vienu titulu, kas notika tālajā 1938. gadā.

Izmantotie resursi:
Ladbrokes Challenge Cup | Rugby-League.com