Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Gruziju un Rumāniju uzņem Sešu nāciju saimē

Gruziju un Rumāniju uzņem Sešu nāciju saimē
Foto: AFP/Scanpix

Gruzijas un Rumānijas regbija savienības ir saņēmušas uzaicinājumu piedalīties jaunizveidotā U-20 izlašu turnīrā, kas notiks Sešu nāciju kausa vietā.

Ilgus gadus notiek diskusijas par to vai Gruzija un Rumānija ir jāiekļauj Sešu nāciju kausa izcīņā, jo, kā rāda sportiskie rezultāti, abas šīs izlases varētu būt konkurētspējīgas. Tomēr, turnīra organizatori nesteidzas ar šo komandu iekļaušanu, norādot, ka abas šīs valstis nav gatavs uzņemt šāda mēroga regbija spēles.

Tomēr, šogad Gruzija savās mājās uzņēma Pasaules čempionātu regbijā U-20 veuma grupā, kas parādīja, ka valstī var notikt kvalitatīvas visaugstākā līmeņa regbija spēles. To novērtēja arī Sešu nāciju kausa organizatori, tāpēc šodien ir kļuvis zināms, ka Gruzija un arī Rumānija ir saņēmusi ielūgumus startēt jaunā regbija turnīrā, kas tiks veidots uz Sešu nāciju kausa bāzes, U-20 un U-19 vecuma grupās.

Pašlaik ir zināms, ka turnīrā piedalīsies astoņas komandas (līdzšinējās Sešu nāciju kausa dalībnieces un abaas pieaicinātās izlases), taču ne par laikiem, ne formātu, kādā turnīrs tiks izspēlēts, pagaidām, ziņu nav.

Lai arī šis uzaicinājums ir tikai jauniešu izlasēm, var uzskatīt, ka Sešu nāciju kausa organizētāji paši jau sāk nopietni apsvērt iespēju pievienot savam turnīram jaunas komandas, pārbaudot Rumānijas un Gruzijas spējas vispirms jauniešu līmenī. Kā arī, ja lielo izlašu turnīrs patiešām paplašināsies, tajā jau jaunās izlases varēs pārstāvēt regbisti ar samērā lielu jau starptautiskā regbija pieredzi, turklāt, arī viņu pretiniekos būs spēlētāji, ar kuriem viņi, iespējams, jau būs tikušies jauniešu un junioru vecumā.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.