Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

LSPA regbistes iegūst ceturto vietu Eiropas Universitāšu spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LSPA regbistes iegūst ceturto vietu Eiropas Universitāšu spēlēs
Sieviešu regbija turnīra medaļnieces
Foto: eusa.eu

Latvijas sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) studenšu regbija 7 komanda trešdien zaudēja bronzas mača papildlaikā Eiropas Universitāšu spēles, kas risinājās Nīderlandes pilsētā Roterdamā. Savukārt tikmēr Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti ieguva sesto vietu astoņu komandu konkurencē.

Spēlē par trešo vietu LSPA mačs ar Portu universitāti Portugāle) pamatlaiks beidzās 0:0, kas regbijā ir diezgan reta parādība. Papildlaiks aizritēja ar latviešu spiedienu, taču portugālietēm izdevās pārķert piespēli un izdarīt piezemējumu – 0:5. LSPA komandu faktiski varēja uzskatīt par izlasi, jo bija pastiprināta ar vairāku citu Rīgas augstāko mācību iestāžu spēlētājām, ko pieļāva sacensību noteikumi.

Sešas komandas aizvadīja apļa turnīru, bet pēc tam notika spēles par vietām. Otrdien LSPA sāka ar neizšķirtu 7:7 pret jau pieminēto Portu universitāti, ar 24:0 uzvarēja Getingenas universitāti (Vācija). Trešdien ar 0:29 zaudēja Vasila Levska Nacionālajai sporta akadēmijai Bulgārija) un ar 0:22 Tulūzas universitātei (Francija), taču pieveica Ruānas universitāti (Francija) ar 19:10.

Sieviešu studenšu komandas sastāvs: Madara Miķelsone, Līga Svetlova, Sindija Širaka (visas LSPA), Liene Vāciete, Liene Lēvalde (abas Juridiskā augstskola), Elīna Pīrāga – Berjoza, Karolīna Gavrilova (abas LU), Anete Skrastiņa, Liene Freiberga (abas RTU), Guna Limmane (Uzņēmējdarbības koledža). Treneris: Ģirts Sirsniņš. Menedžeris: Dins Sirsniņš.

Studentu turnīrā spēlēja astoņas komandas, kas priekšsacīkstēs bija sadalītas divos četriniekos. RTU otrdien ar 0:29 zaudēja Utrehtas universitātei (Nīderlande), ar 5:12 – Lisabonas NOVA universitātei (Portugāle) un ar 0:24 – Gruzijas Nacionālajai universitātei. Trešdien mazajā pusfinālā RTU ar 17:0 uzvarēja Roterdamas Erasma universitāti (Nīderlande), bet spēlē par sesto vietu ar 7:21 vēlreiz zaudēja Lisabonas NOVA universitātei.

Vīriešu studentu komandas sastāvs: Raivis Kokins, Deivids Cjukša, Emīls Pavlovs (visi RTU), Elmārs Šefanovskis, Dāvis Bajārs, Kristians Avotiņš, Roberts Miksons, Daniels Garančs, Gvido Zaļmežs, Toms Asejevs (visi LSPA), Mārtiņš Bokišs (RCK), Aivars Spangers (Latvijas Policijas koledža). Treneris: Arvis Pilenieks. Menedžeris: Kristians Avotiņš.

Izmantotie resursi:
www.rugbylatvia.com

     [+] [-]

, 2014-07-31 18:21, pirms 10 gadiem
LSPA vīri mierīgi varēja savu komandu taisīt. Bet akadēmijai laikam neviens naudu nedod