Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Gruzija beidzot pieveic Franciju un uzvar Eiropas U18 regbija čempionātā

Gruzija beidzot pieveic Franciju un uzvar Eiropas U18 regbija čempionātā
Foto: AFP/Scanpix

Ar Gruzijas jauniešu uzvaru noslēdzās 2018. gada Eiropas čempionāts regbijā. Finālmačā gruzīnin ar 8:3 pārspēja Francijas vienaudžus.

Eiropas čempionāts regbijā U18 vecuma grupā notiek katru gadu un tajā sacenšas gan nosacītās otrās divīzijas komandas, gan arī izlases, kas pārstāv Sešu nāciju kausa ietekmes zonu. Tiesa, šogad to pārstāvēja vien Francijas valstsvienība. Tāpat nereti uz šo turnīru tiek paaicinātas citu reģionu labākās komandas, piemēram, ASV, Kanāda, Japāna u.c.

Jāsaka, ka šī gada fināls, kas dalībnieku ziņā bija tieši tāds pats kā pēdējos trijos gados, jo par titulu cīnījās Francija un Gruzija. Tiesa, ja iepriekšējās trīs reizes varēja redzēt ļoti rezultatīvu regbiju un Francijas uzvaru, tad šogad viss bija citādāk.

Mača norises vietā, Polijas pilsētā Grodziskā, lija lietus un tas spēli padarīja ļoti smagnēju un kļūdām bagātu. Šādā regbijā veiksmīgāki izrādījās gruzīni, kuri prata gūt piezemējumu un iesist vienu soda sitienu, kamēr francūži atbildēja vien ar vienu trīs punktu raidījumu vārtos. Tādējādi Gruzijas izlase pirmo reizi kļuva par Eiropas čempioniem regbijā U18 vecuma grupā.

Jāpiebilst, ka spēlē par ceturto vietu Spānija tikās ar saviem kaimiņiem, Portugāli, un uzvarēja ar 17:0, kas viņiem arī bija visu laiku labākais sasniegums, kamēr Portugāle pēdējos trīs turnīros vienmēr tiek līdz mačam par bronzas medaļu, taču vien 2016. gadā spēja šajā mačā uzvarēt.

Izmantotie resursi:
Home page | Rugby Europe


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.