Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Enisey-STM" Kontinentālā kausa pusfinālu sāk ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Enisey-STM" Kontinentālā kausa pusfinālu sāk ar uzvaru
Foto: facebook.com/eniseistm

Krasnojarskas "Enisey-STM", kuru pārstāv Latvijas regbisti Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs, ar uzvaru sāka Kontinentālā kausa pusfinālcīņas, jo pirmajā spēlē ar 47:22 pieveica "Kransy Yar".

Pirms sezonas jau ziņojām, ka 2018. gada pavasarī būs kārtējās izmaiņas kvalifikācijas turnīram uz 2018./2019. gada Eiropas regbija Izaicinājuma kausa sezonu. Iepriekš tas bija turnīrs, kura uzvarētāji iekļūst Eirokausos, bet pagājušosezon to izveidoja kā atsevišķu turnīru un nosauca par Kontinentālo kausu, divām labākajām šī turnīra komandām ļaujot spēlēt pret divām iepriekšējās sezonas uzvarētājām, lai noskaidrotu tās vienības kas gaidāmajā sezonā spēlēs Izaicinājuma kausā.

Šogad sistēma ir izmainīta vēlreiz un tā paredz, ka pēc grupu turnīra, kurā piedalījās astoņas komandas no Itālijas, Rumānijas, Vācijas, Gruzijas un Portugāles, tiek izspēlēts "mazais pusfināls", lai noskaidrotu tās divas komandas, kas jau iesistīsies "lielajā pusfinālā", veidojot vienu pusfinālistu pāri. Otrajā pārī spēlē abas Izaicinājuma kausa dalībnieces, kas šajā gadījumā ir ne tikai divas vienas valsts, bet arī vienas pilsētas komandas – Krasnojarskas "Enisey-STM" un "Krasny Yar".

Šādas reglamenta izmaiņas iepriekš tika pamatotas ar to, lai pēc iespējas vairāk komandām un valstīm dotu iespēju cīnīties par vietu Eirokausos.

Jāsaka, ka Krievijas komandu duelī "Enisey-STM" parādīja, ka šobrīd ir ja ne spēcīgāki par "Krasny Yar", tad daudz uzmanīgāki, disciplinētāki un atrodas labākā sportiskajā formā, kas arī bija atslēgas faktori, kas noteica spēles uzvarētājus.

Uldis Saulīte šo maču, kā jau ierasts, sāka pamatsastāvā, bet Jurijs Baranovs – no rezervistu soliņa.

Jāpiebilst, ka uzvarētājs šajā pusfinālā tiks noteikts divu maču summā un nodrošinās sev ne tikai vietu finālā, bet arī vietu nākamās sezonas Izaicinājuma kausa dalībnieku sastāvā.

Otrajā pusfinālā, ne bez grūtībām, Rumānijas komanda Timišoras "Saracens" ar 26:20 pieveica Vācijas komandu Heidelbergas "Heidelberger RK".

Krievijas komandu pārī atbildes mačs notiks 14. aprīlī, bet Rumānijas-Vācijas pārī 21. vai 22. aprīlī. Savukārt turnīra fināls ir ieplānots maijā.

Izmantotie resursi:
Home : European Professional Club Rugby (EPCR)
https://rugger.info/