Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Chiefs" uzvar Anglovelsas kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Chiefs" uzvar Anglovelsas kausā
Ekseteras "Chiefs" ar Anglovelsas kausu
Foto: PA Wire/Scanpix

Ar Ekseteras "Chiefs" uzvaru noslēdzās 2018. gada Anglovelsas kausa izcīņa regbijā. Finālmačā ekseterieši ar 28:11 pieveica Bātas komandu.

Anglovelsas kauss ir turnīrs, kurā piedalās Anglijas Premjerlīgas komandas un četri spēcīgākie Velsas regbija klubi. Tas noris divos posmos, proti, vispirms komandas aizvada grupu turnīru pēc visnotaļ interesantas shēmas, proti, komandas tiek sadalītas četrās apakšgrupās, taču šīs apakšgrupas tiek sadalītas pa pāriem un vienības aizvada četras spēles, taču ar pretējās apakšgrupas komandām, piemēram, pirmās apakšgrupas komandas spēlē pret ceturtās apakšgrupas vienībām, taču spēļu rezultāti tiek ieskaitīti viņu iekšējā ieskaitē.

Savukārt otrais posms gan ir klasisks izslēgšanas maču turnīrs, kuram kvalificējas četras labākās komandas, t.i., katras grupas uzvarētāji.

Šogad līdz finālam tika divas Anglijas vienības – Ekseteras "Chiefs" un Bāta. Lai gan Anglovelsas kauss netiek uzskatīts par ļoti nozīmīgu trofeju, bet turnīra pirmajā posmā vienības pārsvarā pārstāv tuvākie rezervisti un jaunieši, uz izšķirošajām spēlēm komandām pievienojas arī pieredzējušie spēlētāji, jo uzvara ir un paliek uzvara.

Šogad gan kausa finālspēle tika atlikta, jo tai bija jānotiek jau pirms pāris nedēļām, bet spēcīgais sniegs liedza šo maču aizvadīt, tāpēc čempions tika noskaidrots vien vakardien, kad gan Premjerlīgas, gan Pro 14 čempionātos bija Eirokausu pārtraukums.

Jāsaka, ka Ekseteras komanda šo spēli sāka gan aktīvi, gan arī agresīvi, jau no pirmajām minūtēm esot koncentrējušies tikai ieskaites zonas ieņemšanai un atsakoties no iespējas sist sodus. Tas arī atmaksājās, jo Džefs Inards jau spēles piektajā minūtē guva piezemējumu. Mača turpinājumā Džo Simondss realizēja trīs soda sitienus uz ko Bāta atbildēja ar Kūpera Vunas piezemējumu un Fredija Bērnsa soda sitienu.

Otrajā puslaikā Simondss un Bērnss apmainījās ar precīziem soda sitieniem, taču tas, kā saprotams, rezultāta starpību nemainīja un Ekseteras "Chiefs", uz kuru vadības sadeldēšanu Bāta tā arī īsti nepretendēja visa puslaika garumā, varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 28:11.

Ekseteras komandai šis bija otrais Anglovelsas kauss komandas pastāvēšanas vēsturē, iepriekšējo izcīnot 2014. gadā. Savukārt Bāta, kura ar 10 uzvarām ir visu laiku veiksmīgākā šī turnīra dalībniece, nepalielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features