Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Anglijas regbija izlase saņem sodu par laukuma viduslīnijas pārkāpšanu hakas laikā

Anglijas regbija izlase saņem sodu par laukuma viduslīnijas pārkāpšanu hakas laikā
Anglija pret Jaunzēlandi. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Anglijas vīriešu regbija izlase saņēmusi sodu par laukuma viduslīnijas pārkāpšanu laikā, kad pirms Pasaules kausa mača Jaunzēlande izpildīja savu kaujas deju jeb haku. Anglija sestdien Pasaules kausa pusfinālā ar 19:7 pārspēja Jaunzēlandi, kas līdz ar zaudējumu nolika čempiones pilnvaras.

Noteikumi paredz, ka pretinieku komanda hakas laikā nedrīkst pārkāpt laukuma viduslīniju, taču Anglijas izlase nostājās V veida formā un seši tās spēlētāji atradās Jaunzēlandes laukuma pusē. Lai gan tiesnesis Naidžels Ouens lūdza angļus atkāpties uz savu laukuma pusi, viņi neklausīja.

Pēc mača Jaunzēlandes izlases spēlētājs Ārons Smits teica, ka Anglijas valstsvienības kapteinis Ouvens Ferels, kurš stāvēja formācijas smailē, esot viņam piemiedzis ar aci. Pasaules Regbija federācija ("World Rugby") paziņojusi, ka Anglija pārkāpusi noteikumus, kas paredz, ka komanda kulturāla izaicinājuma laikā nedrīkst pārkāpt laukuma viduslīniju.

"Domāju, ka viņu atbilde bija fantastiska. Viņi netiek sodīti par atbildi uz haku, bet gan par to, ka pārkāpa viduslīniju. Džo Mārlers neatkāpās pēc vairākiem brīdinājumiem. Uz haku ir jāatbild. Tas ir personīgs izaicinājums, kas prasa atbildi. Tas bija lieliski un radoši," uzlikto sodu komentē Jaunzēlandes izlases galvenais treneris Stīvs Hansens.

Naudas soda lielums netiek atklāts, bet 2011.gadā Francija par līdzīgu pārkāpumu saņēma sodu 2500 sterliņu mārciņu (apmēram 2900 eiro) apmērā. Anglija finālā tiksies ar Dienvidāfrikas Republiku, kas pusfinālā ar 19:16 pārspēja Velsu. DĀR un Anglija tikās arī 2007.gada Pasaules kausa finālā, kurā pārāka ar 15:6 bija Āfrikas vadošā izlase. Pasaules kausa izcīņa regbijā, kurā par trofeju cīnās pasaules 20 spēcīgākās izlases, norisināsies līdz sestdienai. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai. Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju. Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

Izmantotie resursi:
LETA


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.