Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotija noformē pirmo "sauso" uzvaru Pasaules kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Skotija noformē pirmo "sauso" uzvaru Pasaules kausā
Foto: Reuters/Scanpix

Skotijas regbija izlase kļuva par pirmo komandu 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kurai ir izdevies izcīnīt "sauso" uzvaru, jo šodien viņi ar 34:0 pārspēja Samoa valstsvienību.

Pirms šīsdienas spēles Skotijas izlase bija nokļuvusi ne tajā patīkamākajā situācijā, jo turnīra ievadmačā viņi ne tikai zaudēja Īrijai, bet arī nespēja gūt nevienu piezemējumu (3:27). Savukārt Samoa izlase, lai arī neparādīja labāko spēli, taču tika galā ar vienu no turnīra vājākajām izlasēm, Krieviju (34:9). Tas lika domāt, ka šodienas cīņa varētu būt visnotaļ spraiga, ņemot vērā arī apstākli, ka Samoa ir ne vienu vien reizi sagādājusi pārsteigumus mačos pret pirmā ešelona komandām, bet šie pārsteigumi šajā turnīrā jau nevienu vien reizi ir bijuši.

Jau no spēles ievada skoti gan pierādīja, ka nekāda auklēšanās vai "pretinieku iztaustīšana" nenotiks, jo viņi ātri tika pie pirmajiem trim punktiem, kad sodu realizēja Greigs Leidlo un, lai arī līdz pirmajam piezemējumam bija jāpagaida, skoti ne tajos labākajos laikapstākļos, prata atrast savu spēli, bet Fins Rasels – Šonu Meitlendu, kurš tad arī bija pirmā piezemējuma autors. Savukārt dažas minūtes vēlāk nostrādāja Džeimija Ričija un Greiga Leidlo sadarbība, kuras izskaņā Leidlo vēl nodemonstrēja savu veiklību un piezemēja bumbu.

Pirmo puslaiku, kura sākumā gan abām komandām bija problēmas ar spēles disciplīnu, Skotija uzvarēja ar 20:0. Jāsaka gan, ka samoāņi gan pirmajās 40 minūtēs, gan arī otrajā spēles cēlienā, izskatījās diezgan lēni, bet viņu spēle – "negribīga". Tas viss kopā ar lietaino laiku, kas, protams, neļāva samoāņiem spēlēt savu radošo un brīvā stila regbiju, faktiski pārvilka svītru jebkādām salinieku izredzēm uz uzvaru. Tiesa, cienīgu spēli viņiem vajadzēja parādīt.

Tiesa, otrās četrdesmit minūtes "Manu Samoa" komandai bija vēl bēdīgākas un par šādu noskaņojumu "parūpējās" Eds Fīdovs, kurš nopelnīja divas dzeltenās kartītes, kas katra tika pavadīta arī ar soda piezemējumu, atstājot savu vienību mazākumā.

Skotiem gan šāds notikumu pavērsiens bija ļoti izdevīgs, jo bez tā, ka mača izskaņu viņi pavadīja vairākumā, no šīs spēles tika iegūts maksimums – uzvara, bonusa punkts un lieliska gūto un zaudēto punktu un piezemējumu attiecība, kas "skotu dažiem" ir ārkārtīgi svarīgi domājot par cīņu par ceturtdaļfinālu.

Jāpiebilst gan, ka pašās pēdējās spēles minūtēs samoāņi divreiz atradās tiešā Skotijas izlases ieskaites zonas tuvumā, taču pirmajā gadījumā viņi neprecīzi izspēlēja autu, kuru pārtvēra skoti, bet otrajā, jau dinamiskā uzbrukumā, pārkāpa noteikumus, kas ļāva Skotijas izlasei raidīt bumbu ārpus laukuma, tādējādi noslēdzot spēli.

Skotija – Samoa 34:0 (20:0)

Piezemējumi: Š.Meitlends (29), G.Leidlo (33), Soda piez. (56, 74) - NAV
Realizācijas: G.Leidlo (30, 35) - NAV
Soda sitieni: G.Leidlo (8) - NAV
Dropsitieni: S.Hogs (37) – NAV

A grupa

#KomandaSUNZPAP
1.Japāna220049:229
2.Īrija210139:226
3.Skotija100137:275
4.Samoa110034:435
5.Krievija200219:640