Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Lenstera raksta vēsturi – noformē pirmo "perfekto sezonu" Eiropas regbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Lenstera raksta vēsturi – noformē pirmo "perfekto sezonu" Eiropas regbijā
Foto: leinsterrugby.ie

Lensteras regbija komanda vakardien ierakstīja savu vārdu regbija vēstures grāmatā kā pirmā Eiropas profesionālā klubu regbija vadošo līgu komanda, kas ir uzvarējusi visās nacionālā čempionāta cīņās, jo regulāro sezonu noslēdza ar uzvaru pār Ulsteru (28:10)

Lensteras klubs ir viens no spēcīgākajiem ne tikai "Pro14" turnīrā, bet arī Eiropā, par ko liecina gan seši vietējā čempionāta tituli, gan četras uzvaras Eiropas Čempionu kausā (kā arī dalība iepriekšējo divu sezonu finālmačos). Tiesa, 2019./2020. gada sezona īru komandai jau ir vēstures grāmatu ierakstu cienīga un, iespējams, kļūs par spožāko kluba pastāvēšanas vēsturē.

Lensteras komanda vakardien "Aviva Stadium" arēnā aizvadīja savu pēdējo "Pro14" turnīra regulārās sezonas maču, tiekoties ar Ulsteras komandu. Uz šo cīņu lensterieši ieradās kā komanda, kas nav zaudējuši nevienā šīssezonas cīņā. Savukārt Ulstera, kas arī ir izslēgšanas maču zonas komanda, ir līdz šim pēdējā "Pro14" čempionāta komanda, kas ir spējusi pieveikt esošos čempionus (14:13, 2019. gada 27. aprīlī), bet šajā sezonā, 2019. gad 20. decembrī, Ulstera guva 42 punktus, taču vienalga piekāpās lensteriešiem ar 42:54. Šie apstākļi ļāva cerēt, ka cīņa izveidosies patiesi spraiga.

Jāsaka gan, ka, lai arī šajā cīņā rezultāts nebija tik liels, kopumā Lenstera aizvadīja ļoti pārliecinošu spēli, vadībā izvirzoties jau no spēles pirmajām minūtēm un, pat neskatoties uz ulsteriešu izrāvienu otrā puslaika vidū, spēles grožus neatdodot līdz pat pēdējām minūtēm. Par spēles varoni kļuva Ross Birns, kurš gan pats veica piezemējumu, gan bija precīzs no dažādām sitienu pozīcijām.

Līdz ar šo panākumu Lenstera ir noslēgusi "Pro14" sezonu ar perfektu bilanci – 15 spēlēs ir izcīnītas 15 uzvaras. Tādējādi viņi ir kļuvuši par pirmo regbija kolektīvu Eiropas vadošajās regbija līgās ("Top14", "Pro14" un Anglijas Premjerlīgā), kas regulāro sezonu ir noslēguši uzvarot visās cīņās. Pasaules mērogā kas tāds ir izdevies tikai vienai komandai, Kraistčērčas "Crusaders", kuri 2002. gadā uzvarēja visās 11 "Super Rugby" turnīra cīņās. Tiesa, 1997. gadā šī paša čempionāta sezonu bez zaudējumiem noslēdza Oklendas "Blues", taču viņiem vienā spēlē bija fiksēts neizšķirts.

Pēc šīs uzvaras Lenstera var gatavoties pusfināla mačam, kur viņu pretinieki gan vēl tikai noskaidrosies (Manstera vai Lanelli "Scarlets").

Tiesa, ar "Pro14" cīņām īru komandai vēl nekas nebūs beidzies, jo 19. septembrī viņi atgriezīsies Eiropas arēnā, kur Čempionu kausa ceturtdaļfinālā tiksies ar Londonas "Saracens", kas būs 2019. gada sezonas fināla atkārtojums.

Interesanti, ka arī eirokausos Lensteras komanda ir uzvarējusi visās spēlēs un uz šo brīdi pēdējais zaudējums, ko viņi ir piedzīvojuši datējams ar 2019. gada 11. maiju, kad viņi Čempionu kausa finālā ar 10:20 piekāpās šiem pašiem "Saracens" regbistiem.

Izmantotie resursi:
https://www.pro14.rugby/