Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulītem piezemējums, "Enisey-STM" uzvara

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulītem piezemējums, "Enisey-STM" uzvara
Krasnojarskas "Enisey-STM"
Foto: facebook.com/eniseistm

Krasnojarskas "Enisey-STM" šodien Krievijas čempionāta ietvaros aizvadīja kārtējo spēli, šoreiz tiekoties ar "VVA-Podmoskovye" no Moņinas pilsētas un svinēja uzvaru ar 24:20.

Pēc zaudējuma pret Krasnojarskas "Krasny-Yar" (7:15), kas notika iepriekšējā kārtā, "Enisey-STM", protams, ka vēlējās parādīt, ka tas bija tikai neliels pārpratums, taču arī šajā kārtā viņiem pretī stājās ambiciozā un nebūt ne tā vājākā komanda, Moņinas "VVA-Podmoskovye", kas ir astoņkārtējie valsts čempioni.

Jāsaka, ka arī šī spēle nebija viegla, jo Moņinas komanda, kas spēlēja izbraukumā, ļoti aktīvi pretojās Krasnojarskas komandai. Pirmajā puslaikā, tā pašā ievadā, mača sestajā minūtē, ar piezemējumu pēc ieilguša uzbrukuma pretinieku ieskaites zonas tuvumā, izcēlās Latvijas regbists Uldis Saulīte. Arī turpinājumā "Enisey-STM" spēlēja daudz bīstamāk, taču "VVA-Podmoskovye" reizi pēc reizes ar asiem pretuzbrukumiem atbildēja pretī.

Otrajā puslaikā jau viesi kontrolēja spēles gaitu, jo daudz vairāk spēlēja ar bumbu, kas lika mājniekiem pārkāpt noteikumus, ko veiksmīgi izmantoja Moņinas regbisti. Pateicoties diviem Ramiļa Gaisina piezemējumiem "Enisey-STM" gan prata nosargāt uzvaru, lai arī pēdējo piezemējumu mačā guva viesi un vēlreiz parādīja, ka viņi šobrīd aizvien veirāk pietuvojas vadošajām čempionāta komandām.

Bez mača pirmā piezemējuma autora Saulītes, spēles pamatsastāvā devās arī Jurijs Baranovs, kurš aizvada savus pirmos mačus pēc ceļgala savainojuma un tam sekojošās ilgstošās atlabšanas.

Neskatoties uz to, ka nu Krasnojarskas komandai vairs nav perfekta bilance un arī "Krasny Yar" ir pietuvojušies, turnīra tabulā "Enisey-STM" vēl aizvien saglabā pirmo pozīciju.

Krievijas čempionāts regbijā, Turnīra tabula

#KomandaSUNZP
1.Enisey-STM980140
2.Krasny Yar980138
3.Kuban960328
4.VVA-Podmoskovye930616
5.Slava-CSP920711
6.Metallurg90090

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/