Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Farels noslēdz piecu gadu līgumu ar "Saracens"

Juris Miņins
Juris Miņins

Farels noslēdz piecu gadu līgumu ar "Saracens"
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas izlases un britu un īru "Lauvu" spēlētājs Ovens Farels ir parakstījis jaunu vienošanos ar Anglijas Premjerlīgas komandu Londonas "Saracens", kas paredzēta uz piecām sezonām.

Londonas "Saracens" komanda ir pagarinājusi līgumu ar vienu no savas komandas līderiem, Ovenu Farelu līdz 2022. gada sezonai.

Pašlaik 25 gadus vecais regbists "Saracens" klubam pievienojās 14 gadu vecumā, bet profesionālajā komandā, kurā viņš debitēja 2008. gada Anglovelsas kausā, ir aizvadījis jau 178 spēles, kuru laikā ir guvis 1574 punktus.

Tāpat ir jāpiebilst, ka Farels ir kļuvis par vienu no "Saracens" komandas līderiem un ir palīdzējis Londonas klubam trīs reizes izcīnīt Anglijas Premjerlīgas titulu, bet divas reizes tikt pie Eiropas prestižākās klubu trofejas – Čempionu kausa.

Savukārt Anglijas izlases sastāvā Ovens Farels ir piedalījies 52 spēlēs, kurās guvis 603 punktus. Interesanti, ka viņš ir pārstāvējis Angliju arī U18 un U20 izlasēs, kā arī piedalījies šī gada britu un īru "Lauvu" tūrē pa Jaunzēlandi, kur laukumā devās četrās cīņās, gūstot 31 punktu.

Kā arī…

- Cita Londonas kluba, "Harlequin", komandas spēlētājs Džordžs Lovs paziņojis, ka beidz savu profesionālā regbista karjeru. Šāds lēmums ir saistīts ar veselības stāvokli. 27 gadus vecais spēlētājs "Arlekīnu" kreklā aizvadīja astoņas sezonas, kuru laikā guva 28 piezemējumus.

- Anglijas Premjerlīga, sadarbojoties ar Birminghemas universitāti, strādā pie jaunas smadzeņu satricinājumu noteikšanas metodes attīstīšanas, kurai pamatā ir sportistu siekalu tests. Šis tests tiks ieviests Premjerlīgas mačos jau šosezon, lai uzlabotu spēlētāju veselības aizsardzību.

Jāpiebilst, ka iepriekš, lai noteiktu vai spēlētājs ir guvis kādu smadzeņu traumu, bija nepieciešama ārstu apskate. Jaunā metode, lai arī neizslēdz ārstu nepieciešamību, sniegs ātru, precīzu un objektīvu informāciju par regbistu veselības stāvokli, lai jau atbildīgie speciālisti spēles gaitā varētu lemt par to ļaut vai neļaut sportistam atgriezties laukumā.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | News, Scores, Results, Features