Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Jaguares" iekļūst Super Rugby finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Jaguares" iekļūst Super Rugby finālā
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien tika aizvadītas abas Super Rugby čempionāta pusfinālu cīņas, pēc kurām noskaidrojās, ka par sezonas labākās komandas titulu cīnīsies Kraistčērčas "Crusaders" un Buenosairesas "Jaguares".

Argentīnu pārstāvošās Super Rugby komandas "Jaguares" sapņu sezona turpinās – apmēram tā var apzīmēt to, kas šogad ir noticis ar vienu no jaunākajām turnīra franšīzēm. Komanda, kas Super Rugby debitēja pirms četrām sezonām, gadu no gada spēja uzlabot savu sniegumu un, ja pirmajā gadā viņi uzvarēja vien četrās spēlēs no 15, tad šogad viņu kontā jau bija 11 panākumi 16 mačos, uzvara Dienvidāfrikas konferencē un otrā vieta kopvērtējumā. Izslēgšanas mačos šī vienība jau bija spējusi tikt pirms gada, taču līdz finālam aizspēlējās vien šogad.

"Jaguares" pusfināla pretinieki bija Austrālijas komanda Kanberas "Brumbies". Jāsaka, ka argentīnieši maču sāka sev raksturīgā stilā – ar ātriem un rezultatīviem uzbrukumiem, taču, kas šoreiz bija citādāk nekā daudzus citus gadījumus, savu iegūto pārsvaru viņi ne tikai spēja noturēt, bet mača laikā arī palielināja.

Jāatzīst, ka "Brumbies" gan nebija tā komanda, kas tovakar spētu pretoties "Jaguares", jo viņu spēle standartsituācijās, kā arī tehniskais un taktiskais brāķis bija ļoti labi palīgi mājniekiem.

Matiass Orlando šajā mačā, tā otrajā puslaikā, izcēlās ar diviem piezemējumiem, bet pa vienam veiksmīgam piecu punktu uzbrukuma noslēgumam Tomasa Kubelo, Tomasa Lavanini un Emiliano Bofeli kontā.

Savukārt otrajā pusfinālā tikās regulārās sezonas labākā komanda un pēdējo divu sezonu čempione Kraistčērčas "Crusaders" un Velingtonas "Hurricanes", kura par Super Rugby čempioniem bija kļuvusi 2016. gadā. Tāpat interesanti, ka bez šo komandu līdzdalības nav noticis neviens pēdējo piecu gadu Super Rugby fināls.

Kā jau var nojaust pēc abu komandu panākumu saraksta, nedz viena, nedz otra nevēlējās padoties, tāpēc cīņa izvērtās ļoti spraiga. Neskatoties uz to, ka Velingtonas komanda šajā spēlē guva par vienu piezemējumu vairāk, pateicoties Ričija Moungas veiksmīgajiem sitieniem pa vārtie un kopā gūtajiem 20 punktiem, pie uzvaras tika kraistčērčieši, kuriem gan otrajā puslaikā vajadzēja atvairīt iespaidīgus "Hurricanes" uzbrukumus.

Pa diviem piezemējumiem šajā mačā guva Sevu Rīss "Crusaders" un Ngani Laumape "Hurricanes" labā.

Super Rugby fināls ir ieplānots 6. jūlijā un tas norisināsies Kraistčērčā, "AMI Stadium" arēnā.

Super Rugby, 2019. gada sezona, pusfināli

MājniekiViesiRezultāts
JaguaresBrumbies39:7
CrusadersHurricanes30:26

Izmantotie resursi:
https://super.rugby/superrugby/