Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Namībija turpina dominēt Āfrikas čempionātā, Kenija cenšas neatpalikt

Juris Miņins
Juris Miņins

Namībija turpina dominēt Āfrikas čempionātā, Kenija cenšas neatpalikt
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien tika aizvadīti kārtējie Āfrikas Zelta kausa mači, jeb kontinenta čempionāts, kurā Namībija izcīnīja kārtējo pārliecinošo uzvaru, ar 63:7 pārspējot Maroku. Pie uzvaras tika arī Kenija.

Turpinoties Āfrikas Zelta kausam regbijā, kas ir šī kontinenta meistarsacīkstes, kurās piedalās teju visas spēcīgākās šī reģiona komandas (izņemot Dienvidāfrikas Republikas izlasi), šodien tika aizvadītas divas spēles. Abās cīņās piedalījās divas galvenās pretendentes uz iekļūšanu 2019. gada Pasaules kausā.

Pirmajā spēlē laukumā devās Kenija un Zimbabve. Jāsaka, ka kenijieši šajā spēlē bija labāki, lai arī mača otrajā daļā zimbabvieši metās atspēlēties un viņiem tas gandrīz vai arī izdevās, tiesa, pateicoties Kenijas izlases debitantu pūlēm, mājnieki tomēr noturēja vadību un svinēja panākumu ar 45:36.

Namībija gan aizvadīja savu trešo spēli trijās nedēļas, taču viņiem šāds spēļu grafiks diži neietekmēja, jo turnīra galvenie favorīti tika pie trešās graujošās uzvaras, šoreiz ar 63:7 tika sagrauta Maroka. Jāpiebilst, ka marokāņi savu vienīgo piezemējumu guva pateicoties viltībai un ātrumam, proti, kamēr namībieši priecājās par kārtējo piezemējumu, viņi to izmantoja un teju neviena netraucēti nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Āfrikas Zelta kausa izcīņa turpināsies pēc nedēļas, kad savu trešo spēli aizvadīs Kenija, kurai, ja vien viņi vēlas pretendēt uz automātisko kvalifikāciju Pasaules kausam, ir jāizcīna uzvara pret Ugandu. Savukārt Zimbabve, kura iepriekšējās divās spēlēs tika pie neizšķirta un zaudējuma, cīnīsies ar Tunisiju, kas pirms nedēļas saņēma pamatīgu pērienu no namībiešiem (0:118).

Atgādināsim, ka 2019. gada Pasaules kausam no Āfrikas atlases grupas kvalificēsies tikai čempionvienība, kamēr otrās vietas ieguvējai būs iespēja spēlēt "pēdējās cerības" turnīrā, kur kopā ar trim citām valstsvienībām, cīnīsies par pēdējo atlikušo vietu četrgades nozīmīgākajā turnīrā.

Āfrikas Zelta kauss regbijā

MājniekiViesiRezultāts
NamībijaUganda55:6
ZimbabveMaroka23:23
NamībijaTunisija118:0
MarokaKenija24:28
KenijaZimbabve45:36
MarokaNamībija7:63
KenijaUganda
TunisijaZimbabve
UgandaTunisija
ZimbabveNamībija
UgandaMaroka
KenijaTunisija
TunisijaMaroka
NamībijaKenija
UgandaZimbabve
#KomandaSUNZPAP
1.Namībija3300+22315
2.Kenija2200+139
3.Maroka2012-603
4.Zimbabve2011-92
5.Uganda1001-490
6.Tunisija1001-1180

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/